Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Bardzo suche włosy

Polecane posty

Mam przeraźliwie suche włosy ( farbowane), próbowałam już chyba wszystkich szamponów...nawet zakupiłam u fryzjera jakiś kosmicznie drogi, ponoć super szampon i NIC. Nie mam tzw siana tylko włosy są strasznie przesuszone, matowe i szorstkie. Nie moge używać tych wygładzających, bo z natury są proste i po tych środkach wyglądają na tłuste. Ratujcie, może znacie jakieś metody, kosmetyki...

I tak już znacznie je obcięłam...a co to za pielęgnacja jajkiem i sokiem z cytryny?

Gość i nie farbuj więcej
:)

Nie farbować...hmm. to się chyba nie uda. Z natury mam wstrętny kolor.:(

Gość olejek rycynowy

Gość 10273ue
Jedwab do wlosow Maslo shea olej kokosowy

Gość czyli coś na bazie naturalnej
zrób sobie maseczkę przed umyciem - przepisów jest sporo = efekt murowany

A możecie mi podać jakieś sprawdzone przepisy domowo- babcine? :)

Gość szczerze mówiąc
jeśli masz włosy w tak fatalnym stanie to raczej nic ci nie pomoże jeśli nie przestaniesz farbować. Chyba że stać cię na bardzo drogie, systematyczne zabiegi w salonach fryzjerskich.

Gość marciaaa
ja jakoś szamponom nie wierzę że mogą cudownie "uzdrowić" włosy. Lepiej zainwestować w dobrą odżywkę. Słyszałam że cuda potrafi zdziałać rekonstruktor Joico albo Lanzy. Oba drogie dlatego czekam na przypływ gotówki...

Gość farbowana blondyna
ja uzywalam czerwonej maseczki L'Oreal do wlosow farbowanych ale uwaga - po kazdym myciu wlosow a nie 2x w tygodniu tak jak zalecaja. po 2 tygodniach wlosy przestaja byc suche i sianowate a maseczka nie jest strasznie droga. taka sama odzywka jest mniej skuteczna w dzialaniu. dodam ze najbardziej sluzy mi tez szampon z tej samej serii. pozdrawiam

Marciaa, ło matko strasznie drogo, faktycznie...a co z domowymi sposobami? Działają tak naprawdę?

Gość nie działają

Gość nie działają

Gość farbowana blondyna
domowe sposoby w stylu zoltko, oliwa i cytrynka tylko przetluszczaja wlosy i sprawiaja ze sa przyklapniete. bleee chyba ze masz mocne i geste wlosy czego zycze i zazdroszcze :)

Gość Bzdury gadasz
farbowana blondynko - pewnie ze po maseczce są tłuste i o to chodzi - po paru takich kuracjach poprawia sie kondycja włosa niesamowicie a po reklamowanych specyfikach tylko portfel , ale jak ktos sie lepiej poczuje jak zapłaci 100 zł zamiast 1 zł - jego wola ;)

Gość Bzdury gadasz
*zapomniałam dopisać portfel chudnie oczywiście :) :)

Kup sobie odzywke z serii EVA natura taka z bursztynem lub z wyciagiem z pokrzywy, wydatek max 12 zeta, a pomaga na maksa, jest super ! Jeszcze moge polecic Pantene pro-V - odzywka Zlota Linia i ewentualnie maseczka. Spray Gliss Kur Asia Spa - tez jest w porzo. Skrzypowita - doustnie, moze byc Capivit A+E Dromin, tez doustnie. Nabedziesz bez recepty. To sa drozdze w tabletkach. Maszeczka Wella Vivality w niebieskim pudelku, naloz na wlosy, owin glowe folia zostaw na 30 min. Pozdrawiam !

Gość ooeeeeeee
ja tez mam takie, bo mam problemy hormonalne (pco)