Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anisik

Do kosmetyczki- brevoxyl czy acnederm

Polecane posty

Gość anisik

Mam pytanie czy na moją cerę zaskórnikową, łojotokową, z często występującymi ostatnio ropnymi wypryskami pomoże krem brevoxyl, acnederm lub inny. Mam 26 lat i często przesuszającą się cer ę,mimo tego ,że jest tłusta. Bardzo proszę o odpowiedź!

Gość MuOdA89
ja używałam brevoxylu i pomógł tylko na czoło,a mam ropnme pryszcze.Acne derm kupiłam dzisiaj dopiero i zobaczymy jak sie sprawdzi.Łykam też Diane 35 i Tetralysal,ale do kosmetyczki bym w życiu nie poszła,bo mam ropniaki i tylko pogorszyłabym sprawe.

Gość olusiagosia
Ja stosowałam acnederm czyli kwas azelainowy,(moja kosmetolog mi poradziła) polecam,buzię mam w lepszej kondycji, ale na twoim miejscu sama bym nie decydowała, lepiej niech cię obejży i zadecyduje specjalista.

Gość agmar
Myślę że dobrze wiecie że same kremy, maści takie czy inne nie pomogą. Naprawa cery musi być kompleksowa - leki , maści, kremy, dieta, ruch, zioła i nastawienie do siebie samej. Anasik - tobie może pomóc wizyta u ginekologa, tylko powiedz mu lub jej , z czym masz problem. W wieku 26 lat moga to być też zaburzenia hormonalne, nie tylko tzw trądzik młodzieńczy.

Gość justkik
ja uzywałam brovoxylu przez ok .tydzień i była poprawa ale teraz porobiły mi sie czerwone plamy i strasznie swędzi co mam robic??

Gość anisik
Ginekolog mi nie pomoże, ponieważ rozpoczynamy z mężem starania o dziecko. Wcześniej brałam Diane 35 właśnie z powodu cery (cerę idealną wtedy mialam) a póżniej Cilest ( trochę gorzej ale też nieżle) a od 6 msc nie biorę tabletek i oczywiście zaczął się wysyp pryszczy.