Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hogata 27

czapeczka na dwór do kiedy?

Polecane posty

Gość hogata 27

Chodzi mi o czapeczkę chroniącą przed wiatrem a nie przed słońcem. CZy wogóle dziecko 4 miesięczne latem może przebywać bez czapki np o godzinie 19?

myśle że po 19 jak nie ma wiatru możesz spokojnie zdjąć czapke , ja się troche będe bała przez jakiś czas bo mój mały właśnie ma zapalenie uszu

Gość wolę zakładać czapeczkę
Po to są specjalne, letnie czapeczki.

ja w ogóle nie ubierałam czapki w tak ciewpłe dni, a nawet w wiosenne dni i wczesno jesienne. Moje dzieci nigdy nie miały zapalenia ucha( odpukać), więc nie bałam się nie ubierać im czapki.

Gość hogata 27
pytam bo wszyscy sie na mnie patrza dziwnie jak zakładam małej czapkę ( taką samą jako po kąpieli - bawełnianą), Teściowa jak bieże małą na spacer nie bierze jej czapki bo mówi ze nie ma wiatru, a mi się wydawało ze małym dzieciom tzreba chronić uszka na wszelki wypadek. teraz jest tendencja u starszych ze mówią zawsze na przekór jak jest ubrana ciepło to ze za gorąco ją ubieram a jak chłodniej to ze za zimno. poszłam do zanjomych na grilla (mieszkają praktycznie w lesie) tak na 19 i ubrałam ją w rajstopki i sukienusię i bardzo lekkie body z długim rekawem no i czapeczkę, wszyscy na mnie patrzyli jak na dziwadło a ubrałam ją raczej ze względu na komary . Było tam inne dziecko 6 tygodniowe, w krótkich spodenkach, krótkiej bluzeczce i jak ją podnosili to plecki jej było widać to chyba też przesada. Inna moja koleżanka 3 tygodniowe dziecko nosi po dworze też bez czapki.

czapkę jak nie ma wiatru bardziej się ubiera po to, żeby chronić ciemiączko gdy jest chłodno, a jak jest gorąco, żeby główka się nie nagrzała jak wyjmiesz z wózka. Ale w wózku spokojnie może jeździć bez czapki. Przyznam że mój mały w czerwcu urodzony całę poprzednie upalne lato bez czapki przechodził bo od urodzenia był bardzo kudłaty i jak mu czapkę zapodałam, to było mu gorąco i się awanturował aż nie zdjęłam.

Myślę, żejak nie ma wiatru, to nie trzeba zakładać czapeczki. Ale jak świeci takie ostre słońce, to taka prewiewna czapka chroni głowę dziecka przed udarem słonecznym.

ja moją 2 tygodniową córeczkę też woziłam bez czapeczki, w samym body w taki upał, a urodziłam ją w sierpniu. JUtro konczy 11 miesięcy i właściwie od kwietnia nie zakładam jej czapki, bo ściąga, więc nawet w chłodniejsze dni była bez czapki. Nie ma co przesadzać. Na dworze jest naprawdę upał, przecież jest cieplej niz w domu. Wydaje mi się, że o godzinie 19 jest dosyć ciepło na dowrze. Poza tym w nogi najmniej jest zimno. Jak już jest chłodniej na dworze lub większy wiatr to najwazniejsze zasłonic klatkę piersiową. Wiele razy zauważyłam, że syn często chorował właście, gdy w chłodne dni nie miał przykrytej klatki.

Gość 11111111
ja nie zakładałam dzieciom czapek w lecie ,czasami kapelusik albo chusteczke ale bardziej tak dla ozdoby :)

Gość 11111111
no ale teraz jak chodza na słońcu to tak ,żeby udaru nie dostały

Ja aż do trzeciego roku życia. Miałam fajną cienką czapeczkę z przewiewnego materiału. I najważniejsze, że zakrywała uszy. U mnie zawsze wieje. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. I pamiętaj, że jeżeli szukasz jakiegoś produktu w najniższej cenie to używaj porównywarki cenowej CoZaCena.