Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Axe_

Włosy...

Polecane posty

Gość Axe_

Mam problem z włosami...Są falowane, miejscami kręcone, koncówki systematycznie podcinam, ale one wciąż są jakby 'sianowate' napuszone...i bardzo trudne do rozczesania. Używam sunsilka do kreconych włosów..tego zielonego i odżywki też. Myje je co drugi dzień, dbam o to żeby nie wystawiać na słonce, nie chodze na solarium, nie używam prostowinic, lokówek ani nic w tym rodzaju. Ale one ciągle są jakby suche, napuszone i matowe. Mogłby mi ktoś doradzić jakiego szamponu użyc..czy odżywki żeby im jakoś pomóc? :S aha..końcówki nie są rozdwojone.

Gość 325
Egzotyczna papka nawilżająca dla suchych włosów Dojrzały owoc awokado rozgnieść widelcem. Dodać 3 łyżki majonezu lub śmietany. Papkę nałożyć na umyte pasma i owinąć głowę ręcznikiem. Po ok.30 minutach umyć głowę szamponem do przesuszonych włosów Ziołowy płyn dla suchych włosów 2 łyżki nagietka zalać litrem wrzątku. Przykryć naczynie i zostawić napar do naciągnięcia. Przecedzić go i polewać nim włosy po każdym myciu głowy. Nie wiem na ile skuteczne, znalazłam na stronie http://naturalne-kosmetyki.net/. Jest tam trochę ciekawych porad, a naturalne produkty od dawna stosuję i jestem zadowolona

Gość zaaakręcony
pozazdrościć takich włosów. Zajrzyj na topik łysienie, to się podbudujesz...

Ja miałam podobny problem. Pomogło mi odstawienie kompletne pianki do układania włosów i zmniejszenie ilości używanych kosmetyków do stylizacji. Odstawiłam szampony z drogerii i przestawiłam się na te z mniejsza ilością SLS i pomogło. A jedyna odzywka do włosów jaką stosuję, oprócz maseczki z olejku rycynowego raz w tygodniu, to jedwab Farouka, nie napiszę, że to straszna rewelacja, ale ma jedno dla mnie najistotniejsze działanie - świetnie się nadaje do rozczesywnia włosów po myciu.

spróbuj nivea flexible curls, to specjalna linia w kręconych włosów

Gość tylko Nutrisse Nutrigładki
pomoże, kup szampon 2w1 i maseczkę, nic tak nie wygładza, nabłyszcza przesuszonych sianowatych włosów farbuję długie włosy na blond, mam z natury suche włosy gdyby nie te produkty moje włosy wyglądałyby koszmarnie, dzięki tym produktom każdy się zachwyca moimi włosami, naprawdę polecam