Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc...

Prosze o opinie....to dla mnie bardzo wazne

Polecane posty

Gość prosze o pomoc...

Witajcie kobietki! Sytuacja wyglada tak: O 12:30 w polodnie wspozylam. Od 3 tyg boli mnie zab (mam leczenie kanalowe). Wczoraj zdecydowalam ze wezme antybiotyk - Duomox (amoksycylina 500mg). Wzielam go o 18:00. Na ulotce pisze ze antybiotyk powodowac krwawienie i oslabienie dzialania tabl. antykoncepcyjnych. Wczoraj o godzinie 21:30 przyjelam 2 tabletke z 14 opakowania. Gdy zorientowalam sie, ze antybiotyk oslabia dzialanie tabl.anty.od razu antybiotyk odstawilam. Wzielam tylko 1 tabletke. Czy moge byc w ciazy? Czy 1 tabl. antybiotyku obnizy skutecznosc Cilestu i w zwiazku z tym czy moze dojsc do owulacji i nast. zapoldnienia? Prosze o odpowiedz.....

matkooo, a po co odstawilas ten antybiotyk? nie robi sie w ten sposb ze bierze sie jedna tabletke i sie odstawia :/ przeciez chyba skoro masz ten antybiotyk zapisany to znaczy ze jest potrzebny, tak? czy nie mozesz sie po prostu dodatkowo zabezpieczac przez jakis czas......?

Gość prosze o pomoc...
Mam lekki stan zapalny zeba. Dentysta mi go zapisal juz 3 tyg. temu. Wczoraj bardzo mnie bolal wiec wzielam Duomox. Czy jedna tabl. antybiotyku oslabila dzialanie Cilestu? Wg mnie nie powinna...a jak Ty Maju sadzisz? Odstawilam go poniewaz nie chce jeszcze bardziej oslabiac dzialania tabl.antyk. Gdybym wczoraj nie wspolzyla nie odstawilabym antybiotyku. Aha, antybiotyku braz nie musialam, dentysta mnie do tego nie zmuszal..Zaluje ze go wzielam;(

Jedna tabletka nie ostabi dzialania cilestu, zwlaszcza ze jestes o ile sie nie byle dopiero przy 2 tabletce z listka, tak? ale jesli zab boli Cie od 3 tyg. to przeciez sam nie przestanie, musisz brac antybiotyk i zabezpieczac sie po prostu dodatkowo,to wszystko

Gość nie możlwie bys zaszła...
w ciąze po czyms takim:o bierzesz tabletki tyle czasu i nie wiesz że to nie jest łatwe osłabic działąnie tabletek takim słabym antybiotykiem????? kiedy jesteś już przy któryms opakowaniu z rzedu bardzo trudnmo jest zniwelować działąnie tabletek. można to zrobić tylko naparwde silnymi antybiotykami na poważne schorzenia:o a ty panikujesz bo wzięłaś jedną tabletkę???? jesteś normalna w ogole???????????? ja jestem przy 6 opakowaniu i ostatnio brałam antybiotyka przez tydzień. miałam chore zatoki. kochałam sie ze swoim chłaopkiem mimo wszytsko bez obaw:o zapytaj się jakiegokolwiek obiektywnego ginekologa który zna się na rzeczy a każdy Ci powie ze musiałabyś zrobić O WIELE więcej by tabletki starciły na działaniu. nie bądź głupia:o

a jesli zab boli od 3 tyg. to musisz z tym koniecznie cos zrobic, jesli nie antybiotyk to kolejna wizyta u dentysty

Gość prosze o pomoc...
Glownie chodzi mi o to, ze mialam w sobie nasienie partnera (od 12:30), o 18:00 przyjelam antybiotyk, ktory jest silny - bo az 500mg:/ i do tego - obniza skutecznosc... Gdybym nie wspolzyla, a wziela antybiotyk tak jak wzielam to wiem, ze przez 7 dni powinnam stosowac dodatkowego zabezpieczenia. I tu nie ma najmniejszego problemu. Dentysta powiedzial mi, ze moge przyjac 3 tabl. antybiotyku, to wystarczy. Ja wzielam 1 tabl. Po 2 h od przyjecia tabl. nast. silny boil zeba - w sumie nie powinnam sie dziwic, antybiotyk ten po 2 h od zazycia osiaga najwyzsze stezenie we krwi. Dziekuje za Twoja opinie! Pozdrawiam Ola lat 21.

Gość prosze o pomoc...
Dentysta zaklad mi fleczery, wyjmuje je - mam leczenie kanalowe. Nie pomaga, moze bede zmuszona wyrwac zeba (jest to 7 z lewej str. na dole). Teraz mnie nie boli, moze antybiotyk zadziala na "lekki stan zapalny". Jutro mam wizyte u dentysty... Tak Maju - 2 tabl. z 14 listka przyjelam wczoraj o 21,30... Dziekuje Ci za wpis!!

Gość jestes pusta jak wydmuszka
nie możliwe żeby jedna tabletka osłabiła działanie hormonów które gromadzisz w sobie od miesięcy ty idiotko:/

Gość prosze o pomoc...
Do - nie mozliwe bys zaszla! Moj chlopak, powiedzial takze - ze panikuje... Choc przyznam, ze mowil to bardzo spokojnie:) Pomimo tego, ze jestemy z soba 3,5 roku, planujemy bycie ze soba, teraz nie jestesmy gotowi na ciaze... Dziekuje Ci za opinie... Pozdrawiam

Gość prosze o pomoc...
Do jestes pusta jak wydmuszka - Tobie takze dziekuje za opinie choc epitetow stosowac nie musialas/les.

Gość nie możlwie bys zaszła...
nie pisze tego bo chce byś brała ten antybiotyka i zaszła w ciąże bo nikomu tego nie życze po prostu widze że autentycznie przesadzasz. jeśli myślisz że jedna tanletka antybiotyków na tyle osłabiłaby działanie tabletek antykoncepcyjnych byś zaszła w ciązę to co powiesz na to że ja brałam tabletki na odchudzanie z pochodną amfetaminy przez 2 misiące i i tak się kochałam bez zabezpieczenia. myślisz że głupi antybiotyk na ząb jest silniejszy niz to??? nie sądzę:o naparwde nie panikuj bo nie ma najmniejszej szansy byś mogła się czegokolwiek obawiać. NA 1000%!!!!!!!!!

Gość jestes pusta jak wydmuszka
ok sorry niepotrzebnie się uniosłam ale jak widze takie panikary to..... w kazdym razie sorry

Gość Ola 21
Chwila moment Moze panikuje Zagodze sie z tym Jestem cholernie wrazliwa na bol - wiele lekarzy mi juz to mowila. Nie dopuszczam mysli do siebie ze moglabym byc w ciazy. Zaczynam teraz 3 rok studiow na wymarzonym kierunku na AM. Mam wiele planow. I nie jestem pusta pomimo tego ze pytam... Wam nigdy nie zdarzylo sie pytac? Jestem pewna, ze gdyby ktos zapytal sie mnie o to co ja dzis sie Was pytam - powiedzialabym, ze panikuje i jest to niemozliwe... Ale inaczej jest gdy to chodzi o Ciebie... Bynajmniej ja tak uwazam... A dzis pojde do gin i dowiem sie jak to jest... Dziekuje za wpisy raz jeszcze. Potrzebowalam ich aby po 1. nie panikowac, a po 2. upewnic sie...bo w glebi duszy wiem to samo, co Wy nt. 1 tabl.antyb. i tabl.antykoncepcyjnych.