Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olalalalalal

ile najwięcej miesięcy brałyście tabletki non stop?????????????????

Polecane posty

Gość olalalalalal

bo ja borę już 7 miesięcy i tak mi to odpowiada że nie wiem po co miałabym kiedykolwiek rezygnowac :o a nie wiem czy tak mozna....

Gość yyyyyyyyyyyyyy
zapytaj lepiej o lata a nie miesiace ..

Gość olalalalalal
ok a wiec pytam o lata:)

Ja ponad dwa lata. Pytałam gina o przerwe, ale odradził. Powiedział, ze teraz przy tych nowej generacji tabletkach przerw nie trzeba robić, bo nic nie wnoszą

Gość około 3 lat

brałam 3.5 roku bez przerwy i żałuje jak jasna cholera, nie biore 5 miesięcy nie nie moge dojść z hormonami do porzadku, okresy mam bardzo nieregularne, nie wiem czy mam owulacje i takie pieprzenie o tabletkach nowej generacji mnie wkurza bo to zalezy tylko od tego czy są dobrze dobrane do danej osoby a nie od nowej generacji. Gdybyscie wiedziały ile jest kobiet ktore mają mase problemów po tabsach to by już zadna tak entuzjastycznie do tego nie podchodziła...oczywiscie nie mówie tu o wszystkich ale o sporej częsci kobiet...

Gość olalalalalal
ok rozumiem że to nie jest zbyt wskazane by brać je długo....a jakbym powiedzmy co rok robiła przerwę na 2-3 miesiące...czy to by coś pomogło?????

No oczywiscie dobór tabletek to sprawa indywidualna i jesli są dobrze dobrane i regilarnie robi sie badania i wyniki sa ok to nie trzeba robić przerw Do załozycielki...2-3 m-ce przerwy to za mało. Jak juz to poł roku przerwy. Takimi krotkimi przerwami tylko sobie namieszasz

Gość olalalalalal
kurcze....pol roku z prezerwatywą....to dla mnie jakiś koszmar:o juz nie pamiętam jak to było kiedy nie brałam tabletek i chyba wolę nie pamiętać. ten stres, schizy po KAZDYM stosunku....dyskomfort gdy chcemy sie kochać spontanicznie....liczenie...dni płodne, niepłodne....masakra...ja nie chcę przestawać brać😭 ;) myślę jednak że tabletki mam dobrze dobrane. nigdy nie miałam najmniejszego skutku ubocznego nawet przy pierwszym opakowaniu. zakochałam się normalnie w antykoncepcji hormonalnej:)

Musisz byc pod stałą kontrola u ginekologa. Co szesc miesiecy wizyty i przynajmniej raz w roku cytologia i badanie wątroby. Jesli wyniki bedziesz miała ok to przerw nie musisz robić

Gość jajo
okolo 10 lat / bez przerwy i bardzo sobie to chwalilam. do tego wlasnie jestem w chcianej ciazy / 9 miesiac wiec nie wierzcie w zadne zabobony. Tabletka musi byc tylko dobrze dobrana i w odpowiednim czasie, jesli tego chcecie, odstawiona.

Gość jajo
okolo 10 lat / bez przerwy i bardzo sobie to chwalilam. do tego wlasnie jestem w chcianej ciazy / 9 miesiac wiec nie wierzcie w zadne zabobony. Tabletka musi byc tylko dobrze dobrana i w odpowiednim czasie, jesli tego chcecie, odstawiona.

Gość orbi
ja biore tabletki ponad 4 lata... i ja zmieniam tabletki co jakis czas. dotad zmienilam tabletki juz 3 razy i wiem ktore bardziej a ktore mniej mi odpowiadaja :)