Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlochata

Depilacja rąk - krem

Polecane posty

Gość wlochata

Niestety mam okropnie owlosione rece, na dodatek ciemne wlosy, chcialam wydepilowac rece kremem Sensual do pach, rak i okolic bikini (tak wlasnie kupilam). Teraz zastanawiam sie i takie jest moje pytanie ... czy wlosy po kremie beda odrastaly slabsze i w mniejszych ilosciach ? czy wogole stosowalyscie kiedys krem i czy nie mialyszczie po tym problemow typu krostki ? Poza tym depilacje czym polecacie do rak ?

Gość Bercikowa
Będziesz ich miała jeszcze więcej i musiała zawsze depilować... pomysl, czy Ci sie będzie chciało za 10 lat... Ja odradzam zdecydowanie...

Gość wlochata
Mowisz o wszystkich rodzajach depilacji czy tylko o kremie ? No ale jesli mialoby byc tak jak mowisz to moze i masz racje ze za 10 lat pewnie by mi sie nie chcialo. Z drugiej strony jednak jest do dla mnie problem zwlaszcza latem.. bluzeczka z krotkim rekawkiem lub na ramiaczkach a na łapach mocher :( Nie mniej jednak perspektywa pogorszenia nie brzmi zachecajaco :0

Gość rozjaśniacz
spróbuj rozjaśniacza, tylko nie wiem, jak się nazywa, bo zapomniałam, ale sa takie, w aptece z pewnością Ci podpowiedzą:)

Gość SERNIK_36
Witam, ja sama depiluję dłonie i ramiona od 3 lat. Z doświadczenia wiem że: depilacja maszynką jest najszybsza, ale włoski odrastają bardzo sztywne polecam krem depilacyjny (jeśli nie masz zbyt wrażliwej skóry) włoski odrastają miękie i są coraz słabsze ( sama miałam mocne i ciemne owłosienie, a teraz jest jaśniejsze i słabsze) polecam również wosk na gorąco, też próbowałam, zabieg nie jest aż tak bolesny i masz spokój na min.3 tygodnie Tak wogóle każdy z tych zabiegów na początek robi się dość często z czasem owłosienie tak się osłabia że odrasta bardzo wolno jest miękie i jaśniejsze. Pozdrawiam i polecam na początek krem depilacyjny póżniej wosk:-)

Gość kremem Sensual to ja się
poparzyłam a włosy kłuły jak po goleniu. polecam kremy Veet.

Gość SERNIK_36
Najlepiej to zrobi kosmetyczka:-) Ps. Poproś koleżankę, która się na tym zna. Efekt jest niezły jak użyawa się olejku po depilacji i kremu opóżniającemu odrastanie włosków.

Gość klisze
Ja odradzam używania kremu albo maszynki jeśli chodzi o ręce. Włoski odrastają grubsze i ciemniejsze zwłaszcza u brunetek. Lepsza jest depilacja woskowa. Wiem też, że można na trwałe usunąć chyba laserem? Ktoś wie coś więcej na ten temat może?

Gość heellenka
To, że komuś odrastają grubsze i ciemniejsze włosy, nie znaczy, że wszystkim. Ja goliłam nieraz ręce maszynką, a włosy mam takie same jakie miałam. Z kremem jest nie dość że dużo zabawy, to jeszcze śmierdzi niemiłosiernie i ten zapach przez jakiś czas zostaje, fuj:/ Wosk oczywiście boli, jak jest wrażliwa skóra, to pozostają krostki. Jeśli włosy nie są długie i gęste, to również polecam rozjaśniacze, wiem, że Sally Hansem ma taki w ofercie.

Gość juter
Klisze to nie jest głupi pomysł. Inwestujesz taki "zabieg" i masz święty spokój. Dodatkowo twoja skóra pozostaje gładka, nie grozi ci wrastanie włosków itp. Tym bardziej,że ceny są coraz bardziej przystępne. Na przykład w studio laser w Poznaniu depilacją przedramion kosztuje 350 złotych

Gość polaserzeLEPIEJ
Ja również używałam kremu, ale tak mnie strasznie piekła skóra że szok, nabawiłam się przez to zapalenia mieszków włosowych :/ Przeczytałam, że laser Vectus i depiluje i również zwalcza owe zapalenie. Zdecydowałam się na kilka zabiegów i efekt przerósł moje oczekiwania. Brak zapalenia, skóra gładka jak dupka niemowlaka. Przeczytajcie tutaj: https://f.kafeteria.pl/temat/f2/depilacja-rak-p_3432821/2 bo warto!

Gość Pierniczanka
Witaj, Mario, zabieg depilacji jest przyjemny tutaj masz filmik jak przebiega zabieg https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ że cena zabiegu nie jest , polecam dowiedzieć się trochę o różnicach między laserami Vectus i lightsheer

Gość Agi 123
Pomóżcie! Moje nogi wyglądają jak po ospie. Zacięcia, czerwone krostki - i do tego blizny. Zaczęłam zastanawiać się nad depilacja laserową, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Słyszałyście coś o laserze Palomar Vectus, trochę o nim poczytałam http://depilacja-laserowa.torun.pl. Czy to prawda?

Gość Kasix 29
Naturalne metody są najlepsze Od kilku lat używam pasty cukrowej. Pasta cukrowa usuwa nawet te najmniejsze włoski. Na początku kupowałam gotową pastę, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Tutaj znajdziesz trochę informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość gść 21
Najlepsze są naturalne metody depilacji Od ponad dwóch lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyJestem bardzo zadowolona, żadnych problemów. Kiedyś kupowałam gotową pastę, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Tutaj to fajnie opisali http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Mother 25
Moja siostra zrobiła sobie depilacje laserową, jak dobrze pamiętam, to był to właśnie Palomar Vectus. Teraz wszystkim poleca. po jednym zabiegu było widac efekt. Bez bólu i podrażnień. To jest bardzo nowoczesny sprzęt. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Jula 22
Moja przyjaciółka miała robioną depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to był to Palomar Vectus . Jest ogromnie zachwycona. Osobiście też byłam zachwycona efektem. Już po jednej sesji zauważalne były efekty. To to był najlepszy wybór. W ogóle nie czuła bólu. Mega rezultat. Jeśli myślicie o zabiegach depilacji laserowej, to naprawdę mówię - tak warto. www.bagra.com.pl/zdrowie-i-uroda/idealnie-aksamitne-cialo-dzieki-zabiegom-depilacji-laserowej/