Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale co dalej

wzrost.....nienaturalne sposoby wydluzania ciala....

Polecane posty

Gość a co dalej
boje sie tlyko czy to nie bedzie nieproporcjonalnie wygladac skoro tulow wydluze a nogi nie....

Gość do ale co dalej
ale po co Ci to?Faktycznie chcesz zostać modelką?

Gość a co dalej
po pierwsze modelka od 170-180 :) takze mieszcze sie a po drugie jestem ciut za stara na ten zawod....;)

Gość do ale co dalej
to czmu az tak bardzo zalezy Ci na wysokim wzroście?

Gość a co dalej
hehe a czy to tak wazne....ja prosilam tlyko o rady....:)

Gość w sumie to i tak
a ja bym chciala byc nizsza :/ 174 cm wcale nie sa takie fajne...

Gość upupuup

Gość qwerrtygirl
wez bardzo ciezka sztange , przyklej do niej rece i wystaw to przez okno.

Gość Lupinka
do ,,i co dalej" pisalas ze masz dostep do hormonu wzrostu?? bardzo mi na nim zalezy mam 18 lat czy myslisz ze moglby mi pomóc jeszcze urosnac ?odpisz please

Gość lamentum
lekjrze wlasnie zalecaj zwis na drazku codzioennie rano przez kilka minut.wlasnie po to by zwiekszyc odleglosc miedzy kregami.bo w penym wieku kregi zaczynaja o siebie szurac i to prowadzi do kalectwa.chodzi o to by wisiec swobodnie i rozluznic kregoslup.ale od tego sie nie rosnie...

Gość Lupinka
do ,,i co dalej" pisalas ze masz dostep do hormonu wzrostu?? bardzo mi na nim zalezy mam 18 lat czy myslisz ze moglby mi pomóc jeszcze urosnac ?odpisz please

Gość i co dalej
jestes juz poza okresem w fazie wzrostu....choc mozesz jeszcze rosnac,aby sie upewnic i bezpiecznie moc przyjmowac ten srodek musisz zrobic badanie(przeswietlenie) czy sa juz zrosty

Gość i co dalej
lamentum mozna przybrac pare cm wiem bo mam kumpla ktory zyskac 4 cm na takiej metodzie

Gość Lupinka
a czy taki przeswietlenie jest platne?? ile kosztuje ten hormon i ile mozna od tego urosnac?? aha i jescze jak moge to zdobyc

Gość i co dalej
a podaj swoj wzrost dokladny i ile chcialabys mierzyc

Gość Lupinka
mam 166 moje marzenie to 172 bardzo bym chciala tyle mierzyc ,boli mnie to ze nie moge isc na modelke one od 170 co najmniej :(

Gość Lupinka
,,ale co dalej" jesli wiesz cos wiecej jak to zdobyc to napisz to wazne !!

Gość i co dalej
sluchaj nie mozesz brac tego leku bez tego podania co napisalam! jesli masz juz zrosty to moglabys sobie tylko krzywde wyrzadzic a nie urosnac! ten lek to nie sa witaminki,to powazny hormon i naprawde trzeba znac jak go brac a poza tym jesli zdecydowalabys sie go zazywac musisz wiedziec ze nie da sie odpowiedziec ile urosniesz...mozesz przybrac 2,3 cm a mozesz urosnac nawet 10,12

Gość Lupinka
a z tym przeswietleniem to do kogo i czy to cos kosztuje?? a ten hormon lekarz mi przypisze(jesli nie mam jeszcze zrostOw)

Gość i co dalej
idz do lekarza rodzinnego i popros o skierowanie na przeswietlenie kostek u nog i nadgarstkow,jesli da skierowanie to bedzie bez oplat co do hormonu,lekarze niechetnie go przepisuja tylko w wyjatkowych sytuacjach gdzie np osoba jest karlowata....

Gość Lupinka
wiec myslisz ze sie nie zgodzi przypisac mi?? a ile ten hormon moze kosztowac??

Gość i co dalej
sluchaj nie martw sie teraz o to...najpierw zrob te badania

Gość Lupinka
Czyli tak: mam isc do swego lekarza i poprosic o skierowanie ale gdzie mi jeszcze napisz

Gość i co dalej
do lekarza rodzinnego

Gość Lupinka
chodzi mi o to ze jak da te skierowanie to gdzie do jakiego lekarza,jak to sie fachowo to nazywa te przeswietlenia

Gość i co dalej
no normalnie to jest przeswietlenie tak jak rentgen

Gość Lupinka
5. HGH - Hormon Wzrostu HGH (Human Growth Hormone) ludzki hormon wzrostu lub somatotropina przysadkowa Genotropin. Pakowany w ampułki po 4 j.m. i 16 j.m. Norditropin w ampułkach po 12 j.m. i 24 j.m. Często bywa nazywany "hormonem młodości". Hormon wzrostu nie posiada budowy sterydowej. Nie należy więc do grupy sterydów anabolicznych. Ale podobnie jak one należy, obok np. testosteronu i insuliny do hormonów wykazujących działanie anaboliczne w stosunku do tkanki mięśniowej, a także tkanki łącznej (np. kości). Ludzki hormon wzrostu jest białkiem, a dokładniej polipeptydem złożonym ze 191 aminokwasów, produkowanym przez komórki kwasochłonne przysadki mózgowej. HGH wykazuje działanie insulinopodobne tzn. nasila transport do wnętrza komórek cukrów, przekształcanie glukozy w glikogen, zwiększa transport do wnętrza komórek wolnych aminokwasów, a następnie powoduje syntezę białka mięśni. GH działając na tkankę mięśniową powoduje hipertrofię komórek mięśniowych tzn. zwiększenie ich objętości oraz to czego nie są w stanie spowodować nawet najlepsze sterydy anaboliczne - hiperplazję komórek mięśniowych, to znaczy zwiększenie ich liczby. Pobudza wzrost kości i tkanki chrzęstnej. Przed zarośnięciem nasad kostnych powoduje wzrost kości na długość. U kulturystów przyjmujących GH, powoduje proporcjonalny do rozwoju mięśni rozwój tkanki łącznej wyrażający się wzmocnieniem i solidnym rozwojem układu kostnego oraz wiązadeł i chrząstek stawowych. Brak działań ubocznych w postaci efektów androgennych. W kulturystyce hormon wzrostu stosowany jest do budowania solidnej beztłuszczowej masy mięśniowej. Jego działanie anaboliczne potęgują środki z grupy sterydów anabolicznych, dlatego chętnie jest stosowany przez zaawansowanych kulturystów w połączeniu z nimi. Do podawania łącznie z hormonem wzrostu wykorzystywane są łagodne anaboliki o słabo wyrażonych właściwościach androgennych np. Deca-Durabolin, Winstrol Depot. GH nie powinno być stosowane u chorych z niewydolnością tarczycy. Hormon wzrostu posiada krótki okres półtrwania w organizmie ok. jednej godziny. W tym czasie dochodzi do maksymalnej produkcji somatomedyn przez wątrobę. Po godzinie aktywności GH gwałtownie maleje. Dlaczego GH jest podawany w małych dawkach kilka razy dziennie tak aby utrzymać jego stężenie w surowicy krwi na możliwie stałym poziomie np. 2 j.m. podskórnie 3-4 razy dziennie. W medycynie zalecane dawki dla dorosłych to początkowo 2 j.m. na dobę, zwiększając dawkę do 4 j.m. na dobę. Dawki zostały podane dla 100 kg osobnika.

Gość Lupinka
z tego wynika ze kulturysci jako osoby powyzej 18 stosujac rosna po tym w zwyz

Gość i co dalej
raczej wszez :] biora to na mase

Gość Lupinka
zastanawiam sie czy to legalne i czy lekarz mi wypisze ten lek w razie czego z tego co wyczytalam to trzeba bedzie to wkluwac strzykawka :(