Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna *26

Jak uniknąć Gorzko, gorzko ?

Polecane posty

Gość Justyna *26

To nie jest krytyka osób które akurat lubią ten zwyczaj na weselach, a jedynie prośba o sugestie jak ograniczyć go do minimum. Rzecz w tym że zarówno mnie jak i narzeczonego szlag trafia na myśl o tej całej pokazówce przy 'Gorzko', a nie bardzo wiemy jak dać gościom do zrozumienia że na naszym ślubie nie jest to mile widziany zwyczaj. Jestem bardzo ciekawa waszych pomysłów i za wszystkie z góry bardzo dziękuję :).

Gość niestety nic nie przychodzi
mi do głowy... Nie lepiej zacisnąć zęby i raz się pocałować? Dla świętego spokoju?

Gość vfff
zaznaczcie to w zaproszeniach a jak juz bedzie to gorzko to powiedzcie ze nie i juz

Gość vfff
w koncu to wasze wesele i powinno byc jak wy chcecie a nie goscie

Gość a tak
wiesz co mysmy zrobili ? całowaliśmy sie długo i tak namiętnie że mąż aż zlizał mi makijaz wokół ust aż - hi hi i zawołali jeszcze tyklko jeden raz - no to my jeszcze soczyściej no i juz przestali!!!! tak postanowiliśmy wytepic krzyczących GORZKO i powiem Ci że to sie udało

Gość też mi się nie podoba
ten zwyczaj.... zupełnie uniknęć trudno..... ale można zminimalizować ;) w tym celu najlepiej, porozmawiać z kapelą i poprosić, aby nie grali tego, po każdym 100 lat, tylko ewentualnie, raz po wiejściu na sale- tak, żeby goście byli usatysfakcjonowani....

Gość Justyna *26
"a tak", ciekawa sugestia :) Właśnie gdyby chodziło tylko o jeden raz - można to przeżyć, ale same na pewno wiecie ze goście czasem nie znają umiaru i atmosfera robi się nieciekawa. Narazie rzeczywiście, dobrze vhyba pogadać z aespołem zeby to kontrolował, ale co gdy goście sami bez przerwy się wyrywają?

Powiedzieć coś zabawnego, co natychmiast wzbudzi salwę śmiechu i zmieni temat :) No i oczywiście ten inny temat kontynuować :) Albo powiedz coś takiego :\"Dobra, dobra musi mi wystarczyć siły na noc poślubną\" :)

doświadczona kapela na pewno coś poradzi.... albo zaintonuje coś innego, niż gorzko gorzko.... albo przyspiesz kolejny blok.... albo zaproponuje jakąś zabawę..........nie raz coś takiego widziłam, tylko trzeba o tym powiedzieć, przed weselem....

Gość ghhjh
moze jak goscie zaczna krzyczec gorzko to niech kapela sie wtraci i grzecznie powie zettego sobie nie zyczycie mozecie przeciez poprosic kapele o to przed slubem

Jak goście zaczną \"gorzko, gorzko\", to niech kapela zacznie grać coś zupełnie innego i ich po prostu zagłuszy. Ale ten jeden raz to powinniście odbębnić, choćby króciutko.

Gość ghhjh
wogle te wszytskie slubne zwyczjae sa dla mnie jakies glupie u mnie na weselu nie bedzie zadnych takich jak macanie po kolanach tanczenie na kawaku gazety czy z jablekiem czy inne jakies durne

Gość a ja zrpobie tak
gorzko gorzko pocałuja się a ja na to nas uczyli w szkole ze całuje sie na stole a póżniej nas uczycli w budzie że całuje siepo udzie mnie to śmieszy

Gość przecież to proste
Podejdź do mikrofonu i powiedz, żeby goście przestali krzyczeć "gorzko, gorzko" bo chcesz się w końcu najeść, napić, posłuchać muzyki i potańczyć z mężem. W życiu trzeba być stanowczym.

Gość taaaaaaaaak
a pan młody gapa bo całuje jak fajtłapa..... dajcie spokój....

o jezu, czy to taki problem? przeciez calujecie męża a nie stryjka cioci, ciotecznego brata :)

a ja się nie lubię publicznie całować, i nie lubię też patrzeć jak ktoś się całuje, szczególnie jak nie mam wyboru, np w autobusie.

Gość rowerwodny
nie cierpie tego durnego zwyczaju - zawsze mi zal tych biednych panstwa mlodych , a rozbuchanym wujkom , ktorym sie zachcialo ogladac publicznego lizania sie - mialabym ochote strzelic w gebe; szkoda , ze nie wpadlo im jeszcze do glowy , zeby wprowadzic taki zwyczaj - panna mloda zadziera sukienke , a pan mlody bierze ja od tylu , wszystko to na stole , zeby kazdy mial dobry widok

Gość przegrana i śpiąca
rowerwodny - 🖐️

Gość frytkooownica
najgorsze sa te wiejskie wesela z tymi durnymi zabawami jakimis glupimi grami i jak jeszcze panna mloda ma wiochmenska suknie z kokardkami falbanami i innymi ozdobami i pierdolami

Gość zacięty aktor 38-letni
Kochana Kapela to ma przesrane,bo zazwyczaj (teraz) gra na trzeźwo,a więc kontrola jest wprawdzie pełna choć męcząca (dla zainteresowanych).Po drugie -przy dźwiękach...czegoś tam-niech całują się wszyscy goście i imprezka napewno nabierze rumieńcow;)