Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce_zyc_normalnie

pomocy !! nieświeży oddech......

Polecane posty

Gość chce_zyc_normalnie

czesc, rano po przebudzeniu mam najgorszy zapach, ale jak umyje zeby, cos zjem i wypije to od razu jest lepiej. W ciagu dnia zeby nie miec nieswiezego oddechu musze co jakis czas cos przekasic i duuzo pic :] Gdy umyje zeby to juz po kilku minutach czuje brzydki zapach:O wiec mi mycie zebow paradoksalnie bardziej szkodzi niz pomaga... nie mam na jezyku nalotu, nie mam zadnych białych kuleczek na migdałach, na pewno tez brzydki zapach nie pochodzi to z zatok... w miedzyczasie zażywałam kilka antybiotykow, m.in. Dalacin C, Biseptol i Doxycyclinum i podczas zazywania tego ostatniego miałam swiezy oddech przez cała dobe...... o czym to moze swiadczyc ?? co jest przyczyna nieswiezego oddechu ?? moze macie jakies pomysły ??

Gość watroba
??

Gość przestan lizac sie ze szrekiem

Gość chce_zyc_normalnie
dzieki za topic, ale znam go. nie chce mi sie przegladac wszystkich stron :( a zreszta tam u wiekszosci osob nieswiezy oddech wiaze sie z migdałkami.....

Nie ma znaczenia czy nieświeży oddech pochodzi z migdałków, języka, gardła czy zatok. Zawsze winne są bakterie beztlenowe bytujące w jamie ustnej, gardle. Niektórym ludziom wystarczy niewielka zmiana diety i czyszczenie języka. Na twoim miejscu zastosowałabym dietę eliminacyjną, ktora polega na obserwacji jak poszczególne pokarmy wpływają na oddech i odstawienie tych wpływających na zapach. Zwróć uwagę na mleko, ziemniaki. Dobrze jest zrezygnować całkowicie z cukru rafinowanego - zdrowemu człowiekowi do niczego nie jest potrzebny. Używaj nici dentystycznej i szoruj raz dziennie język, tylko nie za głeboko. Do płukania jamy ustnej w trakcie i po umyciu zębów używaj wody z dodatkiem wody utlenionej.

Gość chce_zyc_normalnie
dzieki:)

Gość marcia2003
u mojego dziecka jests to samo a lekarz stwierdzil ze to grzybek i przepisal nesaatyne i zeszlo ale teraz ma znowu bo tez brala antybiotyk

Gość marcia2003
nestatyna

Gość kapka
jedz pietruszke! pomaga! i jabłka

Gość chce_zyc_normalnie
a ta nestatyna to na recepte ?

Gość a nie wychodzi ci ktoras ósemk
a? zdarza sie, ze wtedy wydziela sie przy tym ropa. sprawdz

Gość chce_zyc_normalnie
nie wychodzi mi... :)

Gość wykonczona tym świństwem
ja juz mam taką deprechę z tego powodu ze nawet spać nie moge z nikim się nie spotykam oprócz rodziny boję sie wyjśc gdziekolwiek z domu, nawet dzień dobry staram sie nie mowic są siadom nieźle nie? cały czas mam stracha ze znowu koś mnie obgada szukam obecnie pracy ale to dla mnie katorga ze znowu bede w nowym towarzystwie i znowu bede oglądac te falszywe mordy ktore beda mnie jechac za plecami. Moje zycie jest przegrane, nic mnie nie cieszy, niemam przyjaciól a wspomnienia z dzieciństwa i z młodości to koszmar prześladowani, obgadywania i wyśmiewania. niemam juz siły chodzic po lekarzach nieukach, którzy nigdy mi nie pomogli.

Gość kasialux
kup w aptece cynk organiczny - tabletki mi pomogly bardzo szybko

Gość wykonczona tym świństwem
ja juz nie wierze ze cokolwiek mi pomoze, a te tabletki to pewnie na krótko i nie do końca maskują oddech, poza tym Boze jak ja mam to kupić? zakryć sobie twarz kominiarką i poprosic o tabletki na cuchnący oddech? masakra

Gość to moze sie brac także
z żołądka. Moze masz z nim kłopot? boli Cie? Powinnas pojsc do lekarza od przewodu pokarmowego, bo nieswieży oddech moze nie byc ani z zebów, ani migdałków, ani gradła. Przyczyna moze leżec w zołądku.

Nie świeży oddech może mieć wiele przyczyn. Zepsuty ząb, nie tylko zgorzel, ale próchnica też. Wątroba, zatoki - ja mam od zatok. Może być od pokarmów. Jest wiele takich pokarmów, które u niektórych osób długo trawione powodują smrodek ;) Nie przejmuj się tym tak mocno, każdemu jakoś nie za bardzo pachnie, chyba, że zaraz po myciu zębów. Albo jak żuje gumę. Trzeba po prostu znaleźć przyczynę i ją wyeliminować. Powodzenia :)

Gość gość
Za Twoim problemem z nieświeżym oddechem może stać halitoza, mogę zatem polecić tabletki Halitomin ( http://halitomin.pl/ ), pomagają leczyć halitozę i pozbyć się nieświeżego oddechu, ja dzięki nim pozbyłem się problemu.

Gość estera32122
pamiętam że kiedyś też to samo co jest właśnie opisane na stronie adamed.expert na temat nieświeżego oddechu mówił mi mój dentysta. Naprawdę wielki człowiek już go z nami nie ma ale jego słowa pamiętam do dzisiaj

Gość poleniaxxx
Adamed Expert też bardzo lubię ten portal sporo się dowiedziałam dzięki niemu, a odkryłam go stosunkowo niedawno. Nieświeży oddech też wiąże się z niewłaściwą higieną jamy ustnej. Często się spieszymy. Pośpiech robi swoje a później się dziwimy czemu?

Gość Kamres
Dużo jest możliwości aby wyeliminować nieświeży oddech. Przede wszystkim warto ograniczyć papierosy, alkohol i zacząć stosować dobrą dietę. Właściwe łączenie pokarmów zapewnia dobre trawienie i brak refluksu oraz nieprzyjemnego nalotu na języku. Dodatkowo warto używać płynów do płukania jamy ustnej takich jak https://www.listerine.pl/ i powinno być okej :-)