Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *white angel*

wiecei co...jakoś tak mi teraz głupio...

Polecane posty

Gość *white angel*

czytając to forum tatknęłam się przed chwilą na temat o stwardnieniu rozsianym....przeczytałam pierwszą stronę i mimo kilku ostrych wymian zdań, nie mogłam dalej czytać, poprostu zachciało mi się ryczeć......jakie to głupie...Ja tu zakładam tematy o jakiś witaminkach na paznokcie, ktoś o różu na policzki (oczywiście nikogo nie obrażając) a w tym momencie ktoś siedzi i naprawdę cierpi i to nie z powodu paznokci czy źle dobranego różu. Z powodu śmiertelnej choroby. Nie chodzi mi o to, żeby użalac się nad tymi osobami, nie. Doszłam, poprostu do wniosku, ze te problemy które ja mam na codzień, są niczym, w porównaniu z problemami tych osób. Wiem, ze jest mnóstwo takich, które by się ze mną chciały zamienić, chociażby zdrowiem. Dlatego od tej pory stwierdziłam, że bez sensu, żeby codziennie rozczulała się nad sobą, bo źle wyglądam w tych spodniach, czy nie mam jakiej zaółożyć na dziś bluzki. I na mnie może przyjść pora, a wtedy będę marzyła o takich właśnie problemach postanowiłam od dziś cieszyć się z tego kim jestem i tym co mam....Dziękuję za uwagę i podkreślam, że jest to tylko wyrażenie moich osobistych myśli.

Gość miss sporty
podisuje sie pod tym co napisalas

Gość osiemnastka marta
ja tez sie podpsuje ale nie mozna myslec tylko w ten sposób ! trzeba korzystac z zycia a poki sie ma zdrowie

no właśnie, często narzekamy na jakieś błahostki, użalamy się nad swoim wyglądem, nad głupimi kompleksami zamiast cieszyć się, że Bozia dała nam zdrowe ciało. Mówię Wam, zdrowie jest najważniejsze i dopiero gdy nam go zabraknie dostrzegamy jakimi byliśmy głupcami narzekając na wygląd swojego brzucha czy tyłka... dopiero wtedy staję się dla nas oczywiste, że nic w życiu nie liczy się bardziej od zdrowia, bo to dzięki zdrowiu możemy w pełni cieszyć się życiem, czerpać radość z każdego nowego dnia i w spokoju oczekiwać kolejnych. Chorzy niestety tak nie mogą, ich życie przepełnione jest bólem, żalem i nie kończącym się pytaniem \"dlaczego to właśnie ja?\" Każdego dnia budzą się z świadomością, że to może być ich ostatni dzień, cierpią bo nic nie mogą zrobić i na pewno problemy, które mieli wcześniej wydają się im niczym w porównaiu do tych, z którymi muszą się teraz mierzyć. Ludzie doceniajcie to co macie, nie narzekajcie na swój wygląd, bo tak naprawdę nikt nie jest idealny, każdy ma jakieś wady, ale to od nas samych zależy jak będziemy traktować. Wierzcie w życiu liczy się tylko zdrowie bo gdy go brakuje wszystko inne staje się obojętne. Dbajmy o swoje zdrowie i szanujmy je :)

White angel... :) Wiesz co, moim skromnym zdaniem nie powinno być Tobie głupio. Bo każdy ma swoje problemy, i Ty też masz swoje.. miałaś lub będziesz mieć - i tak jest z każdym. Po to są znajomi wtedy i przyjaciele żeby sobie z nimi pogadać. Nic nie poradzisz, że tragedie życiowe jednych osób są mniejsze od innych. I że Twoje smutki są akurat niczym w porównaniu z czymś tam.. Już od dawna na świecie tak jest. Jeśli wychodzisz z takiego założenia to całe życie powinnaś być smutna, bo przeciez w Afryce to takie rzeczy się dzieją a dziś w wiadomościach podali że 9-letnia dziewczynka urodziła dziecko - czy to nie jest smutne? Poradzisz coś na to? Nie. Ja mam teraz głupawkę i skaczę sobie własnie po różnych topikach i nikt nawet nie przypuszcza że jeszcze miesiąc temu walczyłam w szpitalu o zycie.. :) Tyle że nie trzeba się zawsze ze wszystkim wychylać. A tym co jest akurat gorzej niż nam, chyba nie potrzeba abyśmy zamieniali się w ascetów i umartwiali nad nimi.. Lepiej jak pomożemy im gestem i słowem.

Gość *white angel*
Do elles :) Nie chodzi mi ot o, żeby uzalać się nad osobami chorymi, broń Boże. Ale chodzi o to, żebym nauczyła (i chyba nie tylko ja) dostrzegać w spobie nie tylko wady ale i zalety, jakimi zostałam obdarzona. Nie przejmowć się głupimi kompleksami i niedoskonałościami, tylko właśnie korzystać z życia i cieszyć się z tego, co mam :)

Gość jamnik 123
Ja od zawsze powtarzam, że nie mamy prawa do posiadania kompleksów gdy mamy zdrowie. Trzeba się umieć cieszyć tym co mamy i doceniać. Ludzie przeżywają tragedie, cierpią ,nekani są przez choroby. Bez sensu użalać się nad tuszą, duzym nosem itp

Gość Eiweeeee
a przeczytałaś ten topik do konca? ;) albo chociaz ostatnie strony polecam :)

White angel :) wiem o co Ci chodzi i wiem jak trudno jest się tego nauczyć.. Ja teraz bardziej umiem, ale nie jestem wcale pewna czy za jakiś czas nie zapomne... ;) Jamnik :) człowiek juz taki po prostu jest, że jak nie ma wielkich zmartwień, to te które ma, są największe, bo to tylko jego zmartwienia i to on musi się z nimi uporać. Dobrej nocy 😴