Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tanitka

jak wyglądał wasz ślub cywilny??

Polecane posty

Gość tanitka

Niedługo bierzemy z chłopakiem slub cywilny.Po nim planujemy małe przyjęcie dla najbliższej rodziny.Zastanawiam się jak ma to wszystko wyglądać???Czy jakies dekoracje,ozdoby,np.bicie kieliszków przed wejściem do lokalu gdzie ma się odbyć przyjęcie.A jak to u was wyglądało??Podzielcie się radami czego unikac,a co byloby porządane.

Gość zuzkaNRW
wlasnie, podzielcie sie, tez biore niedlugo cywilny i badrzo niewiem czy te wszystkie tradycje slubne dotycza takze slubu cywinego np. czestowanie chlebe i sola, bicie kieliszkow, przenoszenie panny mlodej przez prog i inne

Gość zuzkaNRW
do taka se galazka no a co z impreza ?? jak przebiegala?

a imprezy nie było wcale, ponieważ wieczorem przed ślubem umarł nja zawał mój przyszły teść. Ponieważ była głeboka komuna ( żadnych internetów, telefonów itd.) gości nie dało się odwołać, ale była to raczej stypa i tak tez mniej więcej wyglądało moje małżeństwo. Do ślubu cywilnego szłam W ŻAŁOBIE.

Gość workowiec
no to naprawdę , ponura historia :(

Gość jakubowska
biorę ślub w najbliższą sobotę. Przecież to tylko od Was zależy, jak będzie wyglądał Wasz ślub. Macie ochotę, na tłuczenie klieliszków, więc je tłuczcie! Co to za różnica, jaki ślub?

Gość ja ma cywilny
i impreze po;) ale rezygnujemy z dziwnych obrzedów;)

Gość stawiam 100zł że gałązka
brała ślub w Krakowie :-)

Gość żadnych tradycyjnych
obrzędów nie czyniliśmy. Z pełna kultura zostalismy przyjeci w usc, pięknym z reszta, mieliśmy przesympatyczna urzędniczkę, ceremonia trwała kwadrans. Pojechalismy po niej do restauracji, bardzo eleganckiej, zjedliśmy smaczny obiad, tylko goscie nie wytrzymali i cichutko zaśpiewali nam sto lat.

Gość ja brałam cywilny
bylo tak: przyjechalismy ze swiadkami 15 min przed ceremonią. Poszlismy z dowodami do pani, ktora miala nam udzielac slubu. Spisała co trza, wziela obrączki.Zaprowadzila nas na sale. Usiedlismy sobie. Wtedy przyszli nasi rodzice i rodzenstwo. Pani przyszła do nas, powiedziała przemowe, potem powtorzylismy po niej słowa przysiegi. Podpisalismy papiery, zalozylismy obrączki. Pani nam pogratulowała i wyszla. My zostalismy, porobilismy zdjecia i pojechalismy na obiadek :) tak to wyglądalo. Strasznie sie stresowałam, mój mężuś nie :) Za rok bierzemy koscielny, wtedy to bedzie przezycie

Gość slub ywilny to tylko
rejestracja zmiana nazwiska to nic w porownaniu ze slubem koscielnym to jest przezycie nieporownywalne z niczym kazdemu zycze takiego slubu bo to jest najpiekniejszy dzien w zyciu czlowieka i najpiekniejsze przezycie

Gość santi_23
Ślub cywilny to PROZA. Ślub kościelny to POEZJA! ...przynajmniej dla mnie.

Gość slub ywilny to tylko
santi popieram!!!!!!!

Gość ja brałam cywilny
też tak myślę :) 😍 i czekam na tę jedną chwile :)

Gość santi_23
ŚLub kościelny jest wspaniały. Też czekam z niecierpliwością tym bardziej że zostało już mniej niż rok:-)

Gość a dlaczego brałyście
najpierw cywilny, a potem hcecie kościelny? przeciez już tak nie trzeba...

Gość ja jestem tylko za cywilnym
mimo, ze trwał 15 minut, było cudnie

Gość a dla mnie wazny byl cywilny
koscielny bez entuzjazmu, tylko my i swiadkowie, zeby sie ksiadz nie czepial przy chrzcie dzieci, na ktorym tesciom zalezalo. Urzadzisz cywilny,jak chcesz.

Gość santi_23
ja jeśli zdecyduję się na cywilny to tylko dlatego że będzie mi to potrzebne w sprawach formalnych bo chcemy wcześniej razem zamieszkać i jeszcze inne sprawy o których nie będę się rozpisywać. Tylko dlatego.

Gość zarozumiała flądra
droga autorko. jezeli ktos mysli ,ze ślub cywilny to proza, a koscielny to poezja to jest w ogromnym błedzie. miałam przyjemność brać oba sluby na przełomie roku i najmilej wspominam cywilny. miałam typowa suknie slubną ( przyznam,ze dosc odwazniejsza niz do koscielnego), bukiet itp. u mnie wprawdzie po nim był tylko obiad dla najblizszych, a potem ipreza wieczorna dla znajomych, ale to dlatego,że w planach był koscielny i wesele. Ale skoro Ty bierzesz tylko cywilny, to tez cudownie. Wasza milość jest już poezja. kupuj wiec sliczna suknie, ciesz się tym wydarzeniem, a potem rób normalne wesele: z witaniem chlebem, rzucaniem bukietu i cala otoczką. nie kieruj się tym co inni mówią, rób tak, zebyscie obydwoje z mezem byli zadowolenie. przeciez zakladacie rodzinę, a to trzeba uczcic :)