Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeememememe

świadkowa/ świadek

Polecane posty

Gość meeeememememe

jaki są obowiązki świadkowej?, jak należy się ubrać.. i jaki prezent dla młodej pary... ?

obowiązki- takie, jak ci wyznaczą młodzi- najczęściej zbieranie kwiatów w trakcie życzeń (świadkowa) i kopert (świadek), pilnowanie, aby się welon/tern/bukiet układał, a twarz nie błyszczała (świadkowa), aby wódki na stołach nie zabrakło (świadek), pomoc przy oczepinach. jak należy się ubrać- elegancko, nie na czarno ani na biało jaki prezent- taki jak inni goście lub jak młodzi sobie zażyczą Aaaaaaaa no i do obowiązków świadków w niektórych regionach należy organizacja wieczorów panieńskiego i kawalerskiego

Gość meeeeeeeememememem
dzięki za odpowiedz, bardzo mi pomogła... ale troche mnie przestraszyłas z tym wieczorem panieńskim :P

ja byłam niedawno świadkową mojego brata i zorganizowałam mu wieczór kawalerski, wszyscy super sie bawili, ja w tym czasie na imprezie u bratowej obecnej jak masz jakies pytania wal śmiało

Gość mmeeememememm
no, czy to jest koniecznosc aby swiadkowa urzadzała wieczor panieniski...? jezeli wieczorek bedzie w domku panny młodej, to troche ciezko bedzie cos zorganizowac, a moze si emyle... jestem po raz pierwszy świadkowa... kiedy sie najbardziej denerwowałas pomarańczowa light? :)

Oczywiście, że to nie jest żaden wymóg, ale w niektórych regionach jest taki zwyczaj.

Niedlugo będę świadkować i z tego powodu mam jeden mały problem,chciałabym się dowiedzieć czy:jeżeli ja i mój chłopak(świadek) pezystrajamy samochód to czy daje się wtedy jeszcze prezent młodej parze???proszę o opinię bo już mam mętlik w głowie bo każy mówi inaczej.pomocy!!!:):):)