Gość nieważne Napisano Lipiec 9, 2006 OK, na poczatek opowiadanie :] 4 dni temu miałem cihrurgicznie operowany duży palec u lewej nogi. Niezbędne było usunięcie paznokcia. Operacja się udała, palec wygląda jak gdyby nic... z wyjątkiem tego, że nie ma już paznokcia. :) Po 4-dniowym trzymaniu palca w opatrunkach i laniu na niego Rivanolu [taki lek w postaci płynu] skóra pod byłym paznokciem wygląda tak - cały jest mocno czerwony, w niektórych miejscach są tylko lekkie zaczerwienienia. Poza tym cały jest tak charakterystycznie "miękki i śliski" (pokryty jakby śluzem). Normalnie gdy chodzę nie boli mnie. Boli tylko gdy go lekko dotknę. Umówiłem się już u lekarza, jednak jest to spotkanie za dobre 3 dni, więc póki co pytam się tutaj na forum i mam nadzieję, że odpowie ktoś, kto również nie miał paznokcia :). Pytania: Czy ta skóra pod paznokciem po jakimś czasie zamieni się w normalną skórę [to znaczy, "stwardnieje", nie będzie pokryta śluzem i bezpośredni dotyk nie będzie jej sprawiał bólu... no i jakoś normalnie będzie wyglądała], jeśli tak, to jaki może być efekt po tygodniu [gdyż za tydzień wyjeżdżam na wakacje i chciałbym mimo wszystko bez skrepowania chodzić w klapkach ;)]. Za wszelkie wypowiedzi (ewentualnie odnośniki do jakichś dobrych stron informacyjnych) wielkie dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach