Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allllbaaannn

jaką sukienke na skromniutki ślub cywilny??

Polecane posty

Gość allllbaaannn

na ślubie będzie około 8 osób, tylko najbliższa rodzina, obiad w resturacji, co radzicie?? bo ja nie mam żadnego pomysłu..

Gość nimfawodna23
no właśnie,,, ja tez mam taki sam problem:(

Może jakąś ładną, elegancką, jasną (np. kremową) sukieneczkę, taką do kolan, na ramiączkach szerszych lub bez rekawów. jesli będzie bez ozdóbek, to może jakas broszka dotego, ładna biżuteria i pasujące butki. Kolorki powinny byc kremowo - złote wg mnie. Nie zupelnie białe. Ale ja nigdy slubu nie brałam, wiec moge sie nie znac.:)

Gość sa nazwiska 2 członowe
skoro robisz mały slub to przypuszczam że schodzisz z kosztami - więc kup sukienke którą potem wykorzystasz

Gość zuzkaNRW
dziewczyny, mam ten sam problem slub juz niedlugo a ja juz z newami nie wyrabiam :O bierzecie tylko cywilny czy koscielny tez??? my koscielny bierzemy za rok czy przed cywilnym slubem tez rodzice blogoslawia?? glupie oze pytanie ale niewiem

Gość allllbaaannn
na sukienkę mogę wydać do 400 zł , za rok bedzie slub koscielny i tu już będzie prawdziwa sukienka:), :( a sukieneczka podana w linku jest cudna :) u mnie nie będzie żadnych obrzędów itp, ślubu nie biorę w Polsce i dlatego tak mało gości:) w sumie to nie wiem jak to będzie.. jestem częsciowo przerażona,, inna kultura, nawet nie wiem czy sukienka jaką kupie będzie odpowiednia:) pozdrawiam:)

Gość workowiec
ah bo to eurasy :) a ja się aż zdziwiłam , że takie tanie te sukienki a takie fajne :) na taki skromny ślub możesz kupić coś choćby w h&m czy orsayu , jakąś lnianą , wdzieczną sukienkę , a ceny nie są jakieś porażające

Gość zuzkaNRW
alllbbaaannn a moge spytac gdzie bierzesz slub??? bo ja w niemczech

Gość allllbaaannn
hmm mowi ci coś moj nick?:)

Gość ta pierwsz sukienka
jest przepiekna i wrecz idealna na cywilny latem. Ja biore tylko cywilny, dlatego szyje sukienke w salonie, taka sama jak wszystkie inne, tylko krótka, tuz za kolano, z delikatnej koronki ecru.

Gość allllbaaannn
to jest całkiem niezły pomysł:) uszyć sukienkę:)u mnie niestety odpada..:( a szkoda , bo to naprwdę fajny pomysł

Gość tomdg
Ja miałam cywilny prawie 4 lata temu, teraz szykuję się do kościelnego. Nie pytajcie czemu taka przerwa... długo by opowiadać. Do cywilnego miałam prościutką w kolorze bordo, bez ramion, długą. Później wykorzystałam ją na ślubie znajomych. Wiekszy problem mam teraz, nie chciałabym kupować tylko wypożyczyć, ale sama już nie wiem.

Gość poszukaj sobie
na allegro usługę szycia na miarę - mają naprawdę udane modele, ja sobie taką szyłam na wesele jako świadkowa i byłam zachywcona, płaciłam niecałe 300 zł, a kobiety pytały, skąd mam taką piękną suknię.