Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się 89

pomóżcie...

Polecane posty

Gość boję się 89

Witam wszystkich.. mam 17 lat..miesiąc temu miałam moją pierwsza wizytę u ginekologa...byłam z mamą...ona zawsze chodzi do tego lekarza więc mi go polecała..weszłam jednak sama bo już przecież nie jestem małym dzieckiem..lekarz pytał mnie czy to moja pierwsza wizyta....bardzo się bałam .... jednak musiałamm do niego pójść ponieważ mam strasznie nieregularne i bolesne miesiączki...zbadał mnie i okazało się ze na lewym jajniku mam torbiel..skierował mnie od razu na usg aby to potwierdzić i wyszlo ze ma ona 6.5 cm średnicy:( od razu wypisał mi skierwanie do szpitala na operację...mama jednak wolała spytać innego lekarza o inne sposoby leczenia i ten powiedział ze niektore torbiele da sie leczyc tabletkami i ze w tym przypadku widzi nadzieje(ogladnal jednak tylko wyniki badan) mama umowila mnie na kolejna wizyte podczas ktorej stwierdzil ze jest o przypadek operacyjny poniewaz to nie jest zwykla torbel tylko wypelniona plynem...w środę mam iść do szpitala...i mam miec laparoskopie jednak strasznie sie boję...i mam pytanie czy moze ktos na forum mcal podobne schorzeniel lub zabieg? chciałabym sie o nim zegoś więcej dowiedziec.....prosze o szybka odpowiedz.....

witaj:) nie martw sie laparoskopia to super metoda:) robią ją pod narkozą i po kilku dniach wyjdziesz ze szpitala. praktycznie nie będziesz miała blizny ,to tylko 2 \"dziurki\" w okolicy pępka i jedno w pępku. Ja miałam robioną w sierpniu 2006 i po miesiącu juz cwiczyłam na siłowni:) Gin usunie torbiel ,da ja do badania zeby stwierdził czy nie jest ona podłozem jakiejs innej choroby a jesli jest krwotoczna to widac powstała na skutek pozostałosci po miesiaczce..czasem błona sluzowa mascicy podczas miesiaczki pozostaje i tworzy sie torbiel. Naprawdę sie nie martw:):):) tylko potem regularnie odwiedzaj gina bo ponoc torbiele lubią sie oddtarzac. powodzenia:)

Gość boję się 89
dziękuję za dodanie otuchy ale ja chciałabym coś więcej wiedzieć

Gość boję się 89
czy po zabiegu bardzo boli brzuch?? i czy przed nim są jakieś specjalne czynności? słyszałam, że później trzeba leżeć przez24h i sie nie ruszac..dodam ze jeszcze nigdy nie lezalam w szpitalu i strasznie boje sie igiel

ja też miałam laparoskopie,miałlam torbiel czekoladową. Po zabiegu brałam hormony,zatrzymala mi sie miesiączka. Ja się bałam tak jak ty ,ale to wszystko do przezycia. Napisz do mnie na emaila to ci wszystko opisze bliżej co chcesz wiedzieć. elas190@wp.pl

Gość polp
xxx