Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puk..puk..

praca w agencji nieruchomości

Polecane posty

Gość puk..puk..

czesc zostałam wczoraj zaproszona na rozmowe kwalifikacyjną do agencji nieruchomości i mam z tym kilka wątpliwości. Nie odpowiadałam na żadne ogłszenie w gazecie, po prostu napisalam do nich i wysłałam cv. wczoraj zostałam zaproszona na rozmowe. W liscie zaznaczylam, ze jestem studenctką administracji i poszukuje pracy w charakterze pracownika biurowego. Obawiam sie ejdnak, ze miałabym sie tam zajmowac sprzedaża mieszkań, co wiązałoby sie z nieokreślonymi godzinami pracy i systemem prowizyjnym płacy, a tego nie chce. Ze wzglegu na koniecznosc studiowania szukam pracy we wzglednie stałych godzinach..nie wiem jak to rozegrac. Troche mi głupio odmówić, jesli taka oferta zostanie mi zlozona, bo przeciez sama sie zgłosiłam.:/ ale z drugiej strony nie chce jeździc na spotkania z klientami nie wiadomo jak daleko, skoro nie posiadam nawet prawa jazdy.No i ta konieczność ciągłej dyspozycyjności - jednym słowem nie chce byc tam sprzedawcą ale zwykłym pracownikiem biurowym. Nie chce jednak wyjsc na osobę mało poważna.. a nie wiem czy tak nie bedzie , jesli odmówie..

Gość puk..puk..
hmm.. no i prosze o kilka rad praktycznych, jak sie na takiej rozmowe zachowac. Jakich błędów nie popełnic, hmm...no i kwestia wynagrodzenia. Jest to praca we Wrocławiu - wiec jak wiadomo, życie nie jest tu tanie. Wiem jednak ze nie mam doświadczenia i wiele musze sie jeszcze nauczyc. Jaka kwotę powinnam powiedziec zapytana o wynagrodzenie, jakie chciałabym dostawać? Co powiecie na 1500 zl netto?:)

Gość trocheduzo
1500 netto :D zeby Cie nie wysmiali :O

Gość puk..puk..
hmm..sama nie wiem. Tu sie naprawde zarabia duzo większe pieniądze..A koszty utrzymania małe nie są. Kolezanka w pierwszej pracy, dwa lata temu dostała na początek 1600 zl, a informatycy na poczatku zarabiaja 2300 zl - no ale to inna historia..

Gość puk..puk..
a może ktoś z was pracuje w takiej niewielkiej (lub większej ) agencji i potrafi mi powiedziec, czy są tam osoby zajmujące się wyłącznie praca biurową (prowadzenie korespondencji, wprowadzanie danych do systemu i ich aktualizacja, ewentualnie może przedstawianie zainteresowanym klientom ofert dostępnych w bazie według podanych przez nich kryterów i inne zlecone prace biurowe). Czy praca w agencji/ biurze nieruchomości zawsze musi byc związana z koniecznościa wyjazdów do klienta, przedstawiania mu nieruchomości w terenie?

Gość aneczka2624
Cześć. Ja pracowałam w takiej niewielkiej agencji nieruchomości. Jedyną osobą która miała tam umowę na stałe to był prawnik. Reszta umowa o dzieło lub zlecenie - jakieś dziwne warunki. Dane do komputera wprowadzaja nawet pośrednicy "wydzwaniając" oferty z gazety. Chodziłam tam przez prawie miesiąc a umowe chcieli mi podpisać dopiero po 3 tygodniach. Więcej nie agencji nieruchomości.

Witam wszystkich zainteresowanych praca w nieruchomościach. Szukamy osoby z woj. opolskiego z licencją - kontakt 0-77/442-66-34.

Gość Sali88
Praca w agencji nieruchomości jest bardzo opłacalna, zważywszy na to jaka prowizję sobie naliczają. Dlatego ja omijam takie agencje szerokim łukiem wole korzysta c z immobi : http://www2.immobi.pl/ tanio i szybko.

Gość rebelka 99
może zapytaj po prostu w jakiejś agencji? moja znajoma pracuje tutaj: http://www.eurovilla.pl/ - bardzo sobie pracę chwali, ale na początku miała ciężko.

Gość gość
poszukujesz pracy?! poszukujesz pracy w której masz szansę rozwoju!? lepiej nie mogłeś trafić, rekrutacyjnarewolucja.pl, strona z wieloma ofertami godnymi Twojej uwagi, sprawdź warto!

Gość goeste
Praca wbrew pozorom jest ciężka. Sprzedaż czy wynajem nieruchomości to także czynności, których nie widać a trzeba je wykonać. Czym fajniejsze nieruchomości sprzedajesz tym ciekawszych ludzi spotykasz, którzy doceniają pracę pośrednika. Warto być przy tym kontaktową osobą i zdyscyplinowaną przy tym. Osobowości, które lubią wolne zawody ale mają przy tym silną auto motywację odnajdą się tutaj. Jeśli ktoś ma ochotę spróbować swoich sił to zapraszamy do kontaktu. Rozwijamy się cały czas i pojawiają się u nas wolne wakaty. GOESTE Nieruchomości www.goeste.pl

Gość Emtebe 34
Witam! Przeczytałem że rozmawiacie o mieszkaniach i ich sprzedawaniu. Chociaż szukałam innej informacji o Toruńskich mieszkaniach Poszukuję mieszkania na wynajem w torubiu i ten artykuł http://mieszkania.torun.pl mnie zainteresował. Dobrze napisane. Całkiem czekam na więcej. Pa

Gość Córka rolnika 23
Witam! Zobaczyłem że rozmawiacie o nieruchomościach i ich wynajmowaniu. Chociaż szukałam czegoś innego o Toruniu Potrzebuję mieszkania na wynajem w toruniu i ten artykuł http://mieszkania.torun.pl przyciągnął moją uwagę. Ciekawie napisane. Poważnie, pisz więcej. Narazie

Gość gość
Miałam przyjemność pracować w Estate Dealer przez krótki okres czasu i było ok. Nie musiałam siedzieć po godzinach, co zdarzało mi się już u poprzednich pracodawców. Finansowo dobrze na tym wychodziłam. Polecam

Gość gość
Zawsze mogłoby być lepiej ale praca w Estate Dealer raczej na plus. Praca bardziej dla ambitnych i niż dla ludzi którzy chcą przyjść i zrobić swoje przy kawce.