Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Depiltorka

depilator......i wrastające włoski

Polecane posty

Gość Depiltorka

Witam! Chciałam zapytać czy któraś z was ma taki sam problem jak ja. Depiluje nogi depilatorem........i niestety, mimo robienia peelingu-raz w tygodniu, dwa razy w tygodniu wloski wrastają pod skóre.Niestety to nie jest jeden włosek, dwa.....tylko kilka i nie tylko na łydkach ale i udach-niestety tam najwiecej.Robi się wtedy coś "ala pryszcz", którego jak sie wyciśnie to................zostaje krew......i cebulka włosa z włosem-nieapetyczne, ale tak jest. I te blizny..... Mimo peelingu..........niestety bardzo rani mi nogi, są podapane, jest mase blizn i podrażnien............. nie wiem co robić. Teraz wróciłam do maszynki, zwykłej.......ale po 2 dniach nogi mam znow z włoskami.No i co robic.Czy, któraś też tak ma?Jak sobie radzicie z takimi objawami?

Gość bastarda
ja tez mam ten sam problem. od lat nie umiem sobie tym poradzic

Gość wela
Mnie pomaga tylko jedna rzecz, mianowicie codzienny peeling i codzienne golenie nóg. Na wrastające włoski podobno dobrze jest rozpuścić aspirynę w wodzie, do tego dodać trochę gliceryny (z apteki) lub wymieszać to z kremem glicerynowym np takim do rąk i tym mazidłem smarować nogi kilka razy dziennie. Ważna jest sytematyczność, wtedy efekty są. No i depilator mechaniczny i wosk w kąt.....jak się ma tendencję do wrastanie to już zawsze będzie wrastać po depilacji. Ja już się poddałam, mam dość golenia i wiecznych ranek na nogach, we wrześniu idę na laser by pozbyć się włosków.

Gość Depiltorka
A jak kogos nie stac na wosk?:)

Ja własnie dlatego zrezygnowalam z depilatora. Bez szans na ładne nogi. Nie wiem, kto wymyślił ten wynalazek, ale po nim jest gorzej, niż gdyby golić nogi maszynką. Zostają potem blizny, mam kika takich już od kilku lat i chyba zostaną na zawsze. :( Tylko wosk.

Mi tez sie to zdarza niestety :( Ale wolę to niz golenie nóg codziennie zwykłą maszynką :) A te wrastające włoski nie wyciskaj!!!!Przemyj iglę spirytusem i delikatnie podwarzaj te wloski ,a potem je wyrwij pęsetą

Gość verkadia
a ja sie zastanawialam nad kupnem depilatora :(

Gość jakaś zauroczona małolata
jak regularnie robicie peeling, a nie tylko raz na czas po depilacji, to nie będa wrastać! sama miałam ten problem i zaczęłam robic peeling regularnie raz w tygodniu i po depilacji zero wrastania włosków! Depilatory nie są takie złe... A wosk? fakt, dobry, tylko żeby usunąć włoski woskiem, trzeba poczekać aż nabiorą trochę długości :D a jakoś nie wyobrażam sobie nawet te kilka dni chodzić z włochami na nogahc czy gdziekolwiek indziej... Przy depilatorze, wystarczą 1 mm kikutki

Gość tortilla
;(ja niestety mam ten sam problem, dlatego teraz zrezygnowalam z depilatora na rzezc maszynki...a teraz trzeba doprowadzic nogi do normalnego wygladu ale nie mam pojecia jak:(

Gość kate84
chyba każda z nas ma ten problem przy depilacji depilatorem

Gość kate84
ja z kolei szukam skutecznej metody depilacji pod pachami bo nie wyobrażam sobie tego zrobic Depilatorem.Wystarczajacy ból przezywam przy nogach.Macie jakieś propozycje?

Gość mam lepszy sposób
e tam ja pod pachami depiluję się depilatorem i jest okay :) i nie boli tak jak na nogach :)

Gość wrosnieta
pod pachami o dziwo nie wrasta po depilatorez, a bolalo z pare razy, teraz juz prawie nie za to na nogach pobojowisko.....jak wrasta do probuje igla podwazyc, czesto mi sie zakazi..mam teraz strupy, blizny, przebarwienia..koszmar...patrze tylko zazdrosnym okime na ta ladna skore u innych dziewczyn a maszynka odpada, rano ogolone nogi, wieczorem zarosniete..koszmar..nawet depilator mi nie starcza na tydzien tylko na 4-5 dni :( no i najgorsze..metody na te nogi i pachwiny nie mam..a na rekach i pod pachami wrastaja pojedyncze

pachy golę zwykłą maszynką ,nie mam podrażnień ani nie widac czarnych punkcików.Jedyne miejsce z którym podczas golenia nie mam problemów hehe