Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaRtaX

Prolaktyna Badanie

Polecane posty

Gość MaRtaX

Hejka mam do was pytanie Tak jak w temacie Czy ktos mogłby mi powiedziec jak wygląda badanie ?.. czy to tylko pobieraja krew ? i to wszystko ?.. bo o dziwo się zdziwilam ze nie mogę byc : zmęczona , musze być wyluzowana , nie moge się myc w ciepłej wodzie i współzyc , i glowy nie myć , ze tylko moge podmyc i tyle.. ale.. jednej rzeczy nie wiem... i troche.. mnie denerwuje.. bo nie wiem czy mogę wziasc pigułke(antykoncepcja) a czy to szkodzi w tym badaniom ?... bo mam dzsiiaj wziasc.. a jutro mam badanie... mogłam się zapytac ale zapomnialam..... co mam zrobic . wiem głupie pytanie... ale jak jutro mam byc wyzluzowana.. to.. musze dzisiaj.. sie uspokoic i dajcie znac... pozdro..

Gość MMMM33211
Nie myć sie w ciepłej wodzie?Pierwsze słysze. To zebyc być wyluzowanym, bez sexu to tak, no i na czczo a reszte to ktośsobie fajnie wymyslił.

hehehe, ale nowinki, czego się człowiek tu nie dowie:) Poziom PRL określa sie na postawie badania krwi: na czczo, bez sexu , reszta fantazje;) A co do tabletek to chyba powinnaś odstawic, ja mialam PRL mc po tabletkach, zeby wyniki wyszlo obiektywne i nie zafalszowane tabletami;) Musisz z ginekologiem ustalic, On Ci powie. Pozdrawiam

Gość hormonik
a ja jak robiłąm prolaktyne to mi powiedziano że wcale nie muszę być na czczo, i poszłam po zjedzieniu śniadania - czy to oznacza że mój wynik jest zły??

Prl powinno się jednak robić na czczo. Robilam to badanie już kilka razy i tylko raz zapytano mnie czy jestem na czczo. Jednak prl wzrasta po posiłku-niewilele ale wzrasta. Zreszta jest to hormon który cechuje duża zmnienność dobowa.

Gość MaRtaX
Oka na czczo to zapamietam.... a czyli z pigulka to chyba jednak odstawie..

Co z tabletkami u Ciebie to nie wiem- twoj ginekolog Ci powie co masz zrobic:))) Sama bez konsultacji nic nie rob, Pozdrawiam