Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunkika

Co to znaczy ze ktos ma złe krązenie?

Polecane posty

Gość agunkika

i od zcego to jest

Gość to znaczy że
krew nie płynie tak jak powinna ;) nie dociera tam gdzie powinna dotrzeć i człowiekowi jest zimno ....ma się przy tym zimne dłonie i stopy najczęsciej robi się tak dlatego że za długo człowiek siedzi na dupsku przed kompem, zamiast iść na spacer :P

Gość agunkika
a ja nie mam zimnych doni ani stóp, ale za to czerwone,,,,to tez ze krazenie?

Gość buraki obieraj w rekawiczkach

Gość ratunku kleszcz
to znaczy wręcz odwrotnie - że masz bardzo dobre krazenie, zauważ, że jak np. pobiegasz, krew sszybciej krązy i się robisz czerwona ja mam odwrotnie, ciągle zimne stopyi rece, dopiero w takiej temp. jak obecnie jest mi ciepło, u mnie to rodzinne i nic z tym nie zrobię, dam o siebie, uprawiam sporty, taka moja uroda

Gość agunkika
ale jak c hodze w tym upale to stopy i dłonie mam czaerwone, i puchna mi- to znaczy ze mam bardzo dobre cisnienie?

Gość etnies
Zle krazenie prawie zawsze = zylaki. :(

Gość agunkika
to w takim razie dlaczego dlonie i stopy robia mi sie zcerwone

Gość bo masz złe krązenie
nie słuchaj ich, jeżeli masz w zimie bardzo łatwo marznące stopy a w lecie czerwone i puchnące, to NA PEWNO masz złe krązenie krwi. I pewnie dość niskie ciśnienie krwii. Nie ma na to lekarstwa, ale jeżeli bardzo Ci to przeszkadza, możesz udać się do lekarza. Iem, co mówię;)

Gość do -bo masz złe krązenie
mam własnie tak jak Ty piszesz- identycznie

zimą zawsze bardzo marzna mi stopy i dłonie,pomimo ciepłych butow i grubych skarpet, dłonie tez sa wrazliwe zima na zimno,, a teraz latem ciagle mam spuchniete stopy i dłonie, i w dodatku robia mi sie zcerwone, a jesli stopy potrzymam wyzej od tułowia przez jakis czas to bledną, a potem znow czerwienieja

a czy ze złym krazeniem wiaze sie niskie cisnienie? czy moze tez byc za wysokie? ja mam kolezanke ktora ma zawsze za niskie cisn. ale ani stopy ani dłonie nie robia sie zcerwone, wrecz przeciwnie ma blade

Gość etnies
ja mam niskie cisnienie i dobre krazenie, a moja siostra na odwrot. wiec chyba sie to nie wiaze, albo przynajmniej nie zawsze.

Gość agaaai
wbrew temu co tu poniektorzy pisza jest swietny srodek na poprawe krazenia!!!! pij codziennie cynamon zmieszany z woda lub lyzeczke ztartego imbiru (warto go dodawac do czegos bo sam jest strasznie ostry). efekty widac juz po tygodniu. ja mam straszne problemy szczegolnie z rekami i w zimie. lato jest jedyna pora kiedy nie musze sie o to martwic. warto sprobowac bo wielu osoba w moim otoczeniu juz to pomoglo.