Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

jedzenie w ciązy...

Polecane posty

Gość mkk

co jecie zeby dobrze sie odzywiac w ciazy? i jak radzicie sobie z mdłosciami?

Gość JaguarWielki
Ja w ciazy potwornie wymiotowalam,cale dnie i noce.Nic nie moglam jesc przez 4 miesiace,jedynie suchary z herbata gorzka na sniadanie i ziemniaki pieczone na kolacje.Nic wiecej przez gardlo mi nie przechodzilo.Duzo schudlam.Pozniej odzywialam sie zdrowo,w ogole nie jadlam miesa,nie mialam na nie ochoty,ale za to duzo ryb pod roznymi postaciami.Nawet balam sie czy to niejedzenie miesa nie szkodzi,ale moj gin.skomentowal to tak:Krowy skubia trawe,a jakie zdrowe cielaczki rodza.

ja jem wszystko zdrowe bez zbędnych kalorii,przynajmniej się stsram.Słyszałam o herbacie imbirowej.Podobno pomaga też herbata z mięty.Nieraz pomaga mi troche pepsi lub coca-coli,nie za dużo bo jest niezdrowa

Gość nhunha
ja 8 tydzien i jem wszytsko chociaz zaczyna mnie mdlic na zapach miesa a bardziej ciagnie do owocow i warzyw

Ja, mimo swiadomosci, ze w ciazy trzeba sie zdrowo odzywiac, przez I trymestr mialam duze klopoty ze zdrowym jedzeniem. Mialam mdlosci i nie potrafilam jesc miesa, warzyw... Jedyne na co mialam wtedy ochote to SLONE w kazdej postaci. Nie lubie chipsow, ale wtedy to bylo cos, co pomagalo mi na mdlosci ;) Jadlam tez smazony makaron z duza iloscia... soli... Raz tez zagryzlam truskawki szprotkami w oleju... brrr... A po okresie mdlosci juz jadlam duzo normalniej :)

jak nigdy przedtem ciągnie mnie do arbuza.Potem mam problem z pęcherzem,ciągle siusiu