Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elwira z Sopotu

Szukam dobrej szminki

Polecane posty

Gość Elwira z Sopotu

w odcieniach bladego rozu. Takiej ktora nawilza przy okazji usta i dodaje blasku. Zjakiej firmy i serii mam szukac?

Gość Tropico300
A moze blyszczyk?

Gość Elwira z Sopotu
no nikt nie uzywa tak subtelnych kolorow? tylko same wsciekle czerwienie :( ?????

Gość xyeee
Polecam Ci pomadke avonu w kolorze shimmering sand...Ma fajny kolorek, nie wysusza ust, ladnie tez wyglada, jesli nalozysz na nia bezbarwny blyszczyk. Jest to szminka- lsniace piaski, cena w promocji 19.90

Gość Elwira z Sopotu
Dzieki Xyeee- oczywiscie wezme pod uwage i wybiore ta ktora mi najbardziej przypadnie do gustu :) a tenb kolor jest wlasnie taki subtelny i jasny?

Gość xyeee
TaK! Wpada w lekki bez tak jakby...Jest tez subtelnie perlowa. Naprawde polecam, aha dokup sobie konturowke z oriflame "NUDE", efekt naprawde boski:) Ja za to, szukam jakiego blyszczyku powiekszajacego usta, sephora posobno ma taki w swoich nowosciach, ale kosztuje 112 zlotych. Jesli bylby faktycznie efekt, to gotowa bylabym zaszalec...:)Slyszalas moze o nim>?

Gość Elwira z Sopotu
A jak nazywa sie jakiej firmy? Ja obecnie uzywam Liquid water shine diamond - szminka w plynie numer 300 sugar prisme, ale zeby byl pozadany efekt usta posypuje pudrem i dopiero klade szminke czasami troche blyszczyka,tyle ze ta szminka juz sama wsobie jest jakby blyszczykiem. Znasz ja? A co do blyszczykow to najlepszy okazal sie AA ta seria owocowa. Ciekawa jestem tego Vichy oligo :)

Gość Elwira z Sopotu
no i dodam ze mam male usta nie jak maAngelina Jolie. Wiec slyszalam ze male usta trezba traktowac jasnymi kolorami by je optycznie powiekszyc :) A ta kntorowka ma odcien jasny pewnie?

Gość xyeee
konturowka ma kolor bezu pomieszanego z rozem, nawet czasami cale usta maluje ta konturowka a potem klade bezbarwny blyszczyk i tez wyglada super, w ten sposob usta tez wydaja sie wieksze. Wiem, ze przede wszystkim jesli ma sie male usta, to warto korzystac z konturowki i delikatnie "wyjechac" poza naturalny ksztalt ust Ja mam taki problem , ze dolna warge mam nawet pelna, znosna, ale gorna jest mizerna, dlatego zawsze sobie konturowka troszke dodaje:) Niestety w drogerii nie ma kosmetykow avonu i oriflame, a zdjecie w katalogu za duzo nie powie. W kazdym razie ja z calego serca ci te produkty polecam, bo sama bardzo dlugo szukalam takich kolorow

Gość Elwira z Sopotu
Dzieki za stronke. :) Wiecie o co chodzi bo takie wlansie kolory dobrze wspolgraja z letnimi ubraniami ,dodatkami i french manicure. Taki leciutki super kolor ust bardziej mnie pociaga niz czerwone. :)

Gość xyeee
Jeszcze jak twarz sie troszke opali to naprawde wyglada to bardzo elegancko:) Ja wlasnie stosuje podklad taki w kolorku zlotawym, na policzka roz i moj zestaw: pomadka avonu i konturowka oriflame:) Tez nie podobaja mi sie takie czerwone usta, albo wisniowe...Dosc gotycki styl i niepasujacy na lato:)Zreszta jest mi paskudnie w takich kolorach...Jestem typem" lato"

Gość Elwira z Sopotu
A slyszalaso chusteczkach samo opalajacy z vichy? ze ponoc przetrzesz twarz nia i masz opalona? moze sprobowac to? Ja ze slonca nie moge zabardzo korzystac bo mam alergie i skora araguje wysypka. Jesli chodzi o podklad to tez lubie odcienie zolte, ale jasniutkie rzecz jasna :)

Gość xyeee
Nie slyszalam o chusteczkach z vichy hmmmm chodze na solarium, ale niestety efekty liche...A jaka cena jest tych chusteczek? Za to marzy mi sie dobry samoopalacz do nog:) Az z zazdrosci mnie skreca jak widze dziewczyny z brazowymi nogami...:) Chyba sobie kupie samoopalacz. Z vichy mialam kiedys probke samoopalacza do twarzy efekt byl bardzo widoczny, moze nawet za bardzo!

Gość Elwira z Sopotu
Tak ale zato dobra konsystencja samoopalacza vichy. Efekty takie sobie, troche balam sie go stoswac. ja chce efekt leciutki i naturalny. A probowalas balsamy samoopalajace? ja mam z dove ,jest niezly i pieknie pachnie :) Tez bym chodzila na solarke ale musze sie izolowac od slonca. nawet na plazy jak jestem musze sie okrywac i nosic kapelusze :) Moge wymienic moje najlepsze hity kosmetyczne bo wiedze ze masz podobny gust jak ja :) A czy ty tez masz mieszana skore jak ja? moze wiesz jaki bedzie dobry puder sypki bo zamierzam kupic no i wlasnie ta szminka

Gość xyeee
Sluchaj wlasnie na wizazu poczytalam o tych chusteczkach, chyba 4 zlote to nie az taki wielki majatek..chyba je jutro kupie, raz sie zyje:) Podobno ta chusteczka jest tak duza, ze mozna jeszcze sobie nogi wysmarowac:)Jejku ale ze mnie wariatka;) Mam cere mieszana. Zima uzywam podkladu Futurist Lancome, w kolorze cameo, taki ladny piaskowy A latem diorskin zloty bez, albo sredni bez diorskin ultra mat. Niestety tansze podklady powoduja u mnie wystepowanie suchych plackow No to napisz mi o swoich odkryciach kosmetycznych. A co do pudru, polecam puder brazujacy avonu w kulkach:)Innego rodzaju pudru nie uzywam jak na razie:)

Gość xyeee
Pudru sypkiego uzywa moja mama, takze z Avonu, ma kolor neutralny, dostosowujacy sie do karnacji twarzy. Pare razy go uzylam i nie jest zly. Cena w promocji 26,90, wlasnie mam przed soba katalog:) Aha i uwielbiam malowac oczy cieniami burjois effet lumiere. Sa to potrojne cienie kolor 46, bialy, szaro srebrny i bardzo ciemno srebrny, tak jakby wrecz czarny. Bardzo ladnie da sie oko wymodelowac tymi cieniami i do tego ta bezowa pomadka super efekt zwlaszcza na wieczor

Gość Elwira z Sopotu
Wlasnie jutro wybieram sie na zakupy kosmetyczne i chcialabym kupic se szminke, puder sypki i podklad na lato, bo przeciez wytrzymac nie idzie.tym bardziej ze wyjezdzam na wakacje to chce cos fajnego o trwalego tak od rana do poznego wieczora by sie trzymalo. :) Jesli chodzi o kosmetyki jakie uzywalam i uzywam obecnie to jestem prawdziwa wariatka ,lubie wszystkie testowac i mimo ze sa takie ktore mi pasuja to ja nie lubie monotoni i je zmieniam. Uzywam przewaznie Vichy z racji delikatnej cery ale moja cera nie protestuje jak zmieniam krem czy inny kosmetyk. przeciwnie lubi zmiany :) Kosmetyki kolorowe: Vichy Aera teint podklad do mieszanej numer 23, Revlon color stay, La roche-posay, maxfactor ten trwaly(ale na lato mi sie nie nadaje) szminka water shine diamond maybilline tusz revlon color stay rozu nie uzywam cienie avonu t potrojne. b,wydajne Kosmetyki pielegnacyjne: Vichy oligo25 mieszana, Iwostin purritin krem zel na dzien, dermedic acne krem;Avene krem z pestek dyni tonik,mleczko garnier miesana czasami inne firmy np.dermedic acne b.polecam, nivea i inne, peeling morelowy st.ives,peeling drobnoziarnisty oligo blas od AA; maseczki roznorodne woda termalna vichy-super lagodzi i orzezwia Wlasnie chce zawinwestowac w dobre kosmetyki do makijazu ale niewiem ktore wybrac bo jak cos kupic pozadnego to trzeba wydac troche kasy,ale mnozna tez przejechac sie. myslalam nad Clinique podklad i pomadki. mowia ze ma dobre matujace podklady. Teraz ty zaprezentuj swoje hity :)

Gość Elwira z Sopotu
A co do perfum to jestem na tropie tych swoich jedynych wswoim rodzaju. duzo ich bylo ale przykuly uwage Ruh II od Gucci.Uzywam jes tego lata sa tak subtelne i swiezutkie :) A ty wjakich sie lubujesz i jaki uzywasz?

Gość xyeee
Krem detoksykujacy eris, z serii powyzej 25 r.ż 3 step clinique, lub mydlo w plynie do twarzy clinique... uwielbiam profesjonalne kosmetyki do wlosow..absolut repair L'oreal, maska i szampon, guma L'oreal do ukladania wlosow lub emulja do prostowania wlosow hot style iron finishL'oreal, cienie przede wszystkim burjois 3 kolorowe lub jedno kolorowe, maskara lancome w kolorze aubergine, oberzyny lub czarna np. false effekt mascara avon, lub z avonu lash designer w kolorze topaz roz bourjois... Nie cierpie balsamow do ciala i raczej ich nie stosuje:/ Uwielbiam kredke do brwi brazowa firmy manhatan

Gość xyeee
Lubie tez czarny eyeliner firmy manhattan A zapachy to sonia rykiel pomaranczowa, Carolina Herrery, Chance Chanel, z tanszych Surrender Avonu i do tego zel pod prysznic z ta sama nuta zapachowa surrender:)

Gość Elwira z Sopotu
To co stosujesz zamiast balsamow? kremy? jesli chodzi o mnie to nie lubie balsamow z avonu bo ciezko sie wchlaniaja. wsmarowuje i inic zostaja na skorze choc biore kropke. powiedz mi o tej seri 3 step clinique ja slyszalam o niej aleni uzywalam jescze. a mydlo wplynie do twrzy dobre? Ogolnie nie mam wiekszych problemow z cera ale jesli pojawi sie jakas niedoskonolasc to poniej zostaje czesto przebarwienie i to jest moj najwiekszy problem.

Gość xyeee
Seria 3 step bardzo dobra zwlaszcza do mieszanej cery. Mydlo w plynie clinique jeszcze lepsze niz mydlo w kostce clinique. Co do balsamu uzywam skin so soft Avonu, bo ladnie pachnie. Ale robie to bardzo sporadycznie, raz na tydzien..Po prostu chyba jestem za leniwa...Ale nie mam wiekszych problemow ze skora ciala, nie schodzi mi skora, ani nic podobnego:) Czasem myje sie zelem z peelingiem tez z Avonu Natomiast przydalby mi sie jakis dobry preparat na ujedrnienie ud

Gość Elwira z Sopotu
Przepraszam ze pytam a masz juz celulit? czy tylko zalezy ci na ujedrnianiu? ja stosowalam zel pod pryznic Dove z algami morskimi na ujedrnianie. a do tego robilam masaz taka specialna rekawiczka, no powiem ze pomoglo troche ale wiadomo ze kosmetyk sam nic nie moze zrobic. A czasmi sie nie chce a wazne by byc systematycznym . Ja balsam tak samo stosuje albo krem 2 razy w tygodniu zawsze po kapieli, bo jak biore prysznic to sie nie smaruje bo po co skoro mam zel nawilzajacy :)

Gość xyeee
niby cellulitu nie mam..jestem bardzo szczupla...Ale uda nie wygladaja moim zdaniem rewelacyjnie. Teraz sa troszke opalone wiec jest odrobine lepiej. W kazdym razie skora nie jest elastyczna zwlaszcza z boku ud, bo z przydu i z tylu ujdzie w tlumie;) Mialam w zeszlym roku kuracje antycellulitowa erisa , taki krem dosc drogi nie pamietam nazwy..Ale nic mi nie dal Trzeba by zaczac chodzic na silownie, ale w taki upal nie ma mowy:/