Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a mialo byc tak pieknie

mam straszne okolice bikini po depilacji

Polecane posty

pojawiaj sie syfy i takie wielkie podskorne bable z ropa. ogolnie cale to miejsce jest czerwone. wlosow mam naprawde duzo. powiedzcie czym mam pielegnowac to miejsce i w jaki sposob depilowac a by bylo lepiej? moze alantan do pielegnacji?

Gość mam lepszy sposób
po depilacji depilatorem czy po goleniu? :P

po depilatorze jest zle a po goleniu jeszcze gorzej:|

Gość mam lepszy sposób
ja po goleniu żyletką mam jedną wielką ranę :O po depilatorze nie mam żadnych problemów....ale strasznie boli :( może trzeba spróbować cukrem :O

Gość ajajajajaj
hmm moze faktycznie. a kto zna jakies srodki do wyleczenia skory po depilacji?

Gość mam lepszy sposób
ranki dobrze goją się po szczypcie maggi(nie tej do zupy ;) ) ...ale to bez sensu... :(

Gość ajajajajaj
a jakiej magii?nei wiem, bo znam tylko ta do zupy:P NO WLASNIE ale jak tu sie smarowac mascia cynkowa, trzeba by bylo w majtkach po domu latac, bo ona przeciez sie nei wchlania

Gość bezik987
smaruj alantanem - to reweracyjna maśc na prawie wszystkie klopoty ze skórą. a na przyszlość - radze zmienic metode depilacji -------------------- www.kobieta.wellnesslife.pl - Program dot. Urody i pielęgnacji. Beata Krajnik radzi.

Gość mam lepszy sposób
szczypta magi-to taka maść :P

Gość ajajajajaj
aha :P wiec czemu ta szczypt amgi jest bez sensu. a jaka radzicie stosowac metode depilacji w takim razie?

Gość mam lepszy sposób
bez sensu-bo goi rany, a nie zapobiega ich powstawaniu :P

Znam ten problem dobrze.:o Nie depiluj póki nie podgoisz tych ran. Zacznij od wydłubania igłą lekarską wrośniętych włosów. Potem smaruj ropnie maścią cynkową aż się zasuszą. Jak zrobią się blizny i przebarwienia to kup Saliderm i smaruj punktowo (ale nie wolno się opalać podczas kuracji). I nie używaj więcej ani golarki, ani depilatora. Kup krem Veet Duo Bikini i tylko jego używaj.

Gość ajajajajaj
a ten saliderm na twarz tez sie nadaje?ile kosztuje?

ja golę od jakiegoś czasu, ale nakładką golącą depilatora. żadnych pianek więc i żadnych maszynek. mój sposób - obficie polewam spirytusem salicylowym okolice bikini i nożyki w golarce. czekam aż dokładnie wyschnie, ostrożnie golę. i znów polewam spirytusem. i u mnie działa, bez tego też mam syf na syfie. a tak to ładna skórka - ale niedługo :( bo odrastają włoski. ale na rozbierane randki w sam raz ;) :) ach i jeszcze jedno - po kremach u mnie też był syf.

no to trza bedzie zakupic ten spirytus:p dzieki za rade

Gość ona taka jakas
spirytus jest rewelka... ale szczypie :( zawsze kiepsko wygladalo moje bikini po maszynce ostatnio przetarlam sirytusem i na drugi dzien patrze po prostu bosko :)

Gość ona taka jakas
a moze na to cos poradziccie: tylko raz wyrywalam no i mam pare sladow i kilka wrosnietych ktorych ni jak nie moge wyciagnac co z nimi??? Nie wiem dlaczego mi wrosly mam cie,mmne grube wlosy... jak gole maszynka teraz to po dniu mam taki zarost ze niejden facet by sie takiebbgo zarostu na buzi nie powstydzil! no ale zgolona na 0 i te kilka blizn i te wrosniete cholery.. i jak tu piwerwszy raz facetowi muszelke pokazac?

Gość no dobra...
to ja jeszcze raz... ale to dla wytrwałych, i nie w upały: pasta cukrowa + "ostra" gąbka. Dziś skonczylam depilowac najwrazliwsze miejsca, tylko kilka czerwonych plamek. a gąbka po to, aby włoski nie wrastały.

Gość PO DEPIALCJI
GĄBKA ALBO PEELING

Gość też
laser - i po kłopocie

Gość conis
Wznawiając ten wątek o depilacji, ja mam podobny problem. Po kremach i maszynkach efekt jest podobny. A moja skóra nie toleruje wosku więc ten rodzaj depilacji odpada. zastawiam się właśnie czy nie zdecydować się na trwałe usunięcie. Czy ktoś miał? Czy skóra jest całkiem gładka po takim zabiegu?

Gość chyba lepsze będą sofy
po każddym zabiegu skóra może być podrazniona. i kaażdy zabieg trzeba powtarzać.

Gość grilek
Conis to jest całkiem dobry pomysł. Może i zabieg trzeba powtarzać ( moja koleżanka w studio laser w Warszawie była trzy razy) ale chyba maksymalnie cztery razy a potem ma się spokój więc generalnie się opłaca. Za pomocą maszynki nigdy nie uzyska się takiej gładkości. Co prawda na początku skóra może być trochę czerwona,ale potem jest ok

Gość wressa
tak to jest, po depilacji tam gdzie skóra jest wrażliwsza, czesto włoski wrastają pod skórę. i to jest przyczyna tych ropnych niekiedy krost. mozna je przebic igła kosmetyzną jak pryszcza i wydusić włosek, i wyjąć pinsetą - lecz nie namaiam , bo ranka i tak zostanie i bedzie musiala sie zagoić.