Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ja82

ozdoby do wlosow

Polecane posty

Czy kazda panna mloda, ktora widzialyscie miala jakies ozdoby we wlosach? Nie wiem na co i czy w ogole zdecydowac sie na ozdobe do koka. Glownie dlatego, ze nie wiem, co bedzie pasowac. Suknie mam biala ze zlotymi haftami, na szyi sztuczny kwiatek na zylce (bialy ze zlotem), na uszach male biale perelki. Doradzcie mi cos, prosze!

ja widziałam takie ozdoby - kiloka lat temu, chyba 5, moja kuzynka miała bardzo moden wówczas maleńkie czerwone kwiatuszki w koku -3 lata temu moja koleżanka miała w koka powbijane koraliki -niedawni koleżanka wychodziła za mąż i miała koka przybranego w prawdziwe róże ważne jest, żebyś nie przesadziła z ozdobami , tu koralik tam kwiatuszek-moim zdaniem, nie wpinaj nic do koka, bo masz już na szyi kwiatka-będzie tego za dużo :(

mloda kobietko dziekuje za rade! tak myslalam, aby nie ozdabiac koka. tylko, czy nie bedzie tak jakos pusto po oczepinach, gdy zdejme welon?

Ja miałam welon upięty pod kokiek dlatego kok ładnie się prezentował (miałam na koku białe i czerwone różyczki.Kiedy welon już został odczepiony róze zostały .Tak jak było nie było przesadzone ani tez ubogie. Teraz moja koleżanka wychodziła za mąż i miała z bogu ładnego kwiata wpiętego (była bez welonu) A kuzynka ostatnio maiła diadem Więc jak widzisz możliwości jest wiele

tylko czy nie bede dziwnie wygladac jesli nie bede miala zadnych ozdob? czym byscie ozdobily koka na moim miejscu? przypomne, ze suknia jest biala ze zlotymi haftami, na szyi mam sztuczny kwiatek bialy ze zlotem, na uszach male biale perly. na dole gorsetu tez jest sztuczny kwiat.

Mi się wydaje że troszke tych ozbób byś miała za dużo,a to jest niekiedy przesadzone.Jak sama mówisz kwiat na szyjii,na sukni do tego perełki w uszach

Gość kangurku jak czytam
twoje wypowiedzi, to ty uważasz,że wszystko zawsze masz najładniejsze, najlepsze, i najmądrzej pomyślane. Współczuje mężowi takiego chodzącego ideału, zwłaszcza jeśli ten ideał całe dnie spędza na kafe:D

Gość ja nie bede mieć nic
tylko jakieś kok - żdnych ozdób a kangurek - to kurka domowa siedzi i kwocze na kafe a mąz nie może już jej znieśc i całymi dniamy w pracy siedzi - ktoś musi to towarzystwo utzymać.

Gość mam problem.............
witam dziewczyny moze mi doradzicie, mam ślub we wrzesniu i nie weim jaką fryzure mam sobie zrobić... mam bardzo długie ciemne włosy, czy wypadało by iść w prostych rozpuszczonych długich włosach, planuje załozyć tylko diadem i welon? co o tym myślicie

Gość jes jes jes
jak masz ładne włosy, gładkie i lśniące, to pewnie że tak!ja spinam ale tylko dlatego, że mam cieniutkie, zapuszczam do wesela na koka, a potem:ciaaach! Mozesz u jakiegos fajnego fryzjera sie uczesać, np Jean Louis, i oni Ci je cudnie rozprostują, nawilżą i w ogóle. Super!A moze wtedy wianek do tego?

Gość MAM PROBLEM...................
jes jes jes ----- tak mam ładnen włosy z nich jestem bardzo zadowolona, nie chce ich spinać są bardzo długie tak za tyłek ;) fajny pomysł z tym wiankiem dzięki :)

Gość łosiowa
moja sis miała zupełnie gładką suknię, z tyłu był tylko tren jako przedłużenie sukni i na to tren z tiulu. ozdobę na szyję zrobiła sobie sama z krążka z masy perłowej i kilkunastu cieniutkich takich jakby piór z białego boa ...moznaby to porównac do nitek z puchem, ciżko mi wyjaśnić o co chodzi :)... z włosami podobnie - miala spięte włosy - niektóre wsuwki zakończone były perełką, inne miały właśnie doklejone te pióra z boa... pomyślicie - kicz, ale wyglądało to pięknie i bardzo oryginalnie... nie rzucało się w oczy, a wszystko razem tworzyło bardzo harmonijną całość. życzę każdej z was, żeby w dniu slubu wyglądała tak ładnie :)

ja 82 ----> jeżeli nie chcesz, aby twoja fryzura wygladała zbyt ubogo, to poproś fryzjerke o to, by ci wybrała jakiś finezyjny kok:)moja koleżanka miała cudnego koka na studniówce, wygladał on mniej więcej tak i w taki sam sposób był robiony-kol miała włosy w miare proste o dł tak mniej więcej okolice ramion-łopatek, na początku fryzjerka zrobiła jej mocnego kucyka blisko karku, potem podzieliła kuzyk na wiele cieniutkich pasemek włosów i podpinała je na całej głowie, kierując się zwłaszcza do przodu głowy (kierunek czoła) pasemka były poukładane :P w kształty kółeczek albo spiralek może mój opis nie jest zbyt precyzyjny,ale mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi:)

Gość rozpuszczalnik
To wywal tego kwiatka z szyi i daj coś z pereł na włosy. A jak nie , no we włosy nic. Bo wyjdzie jarmark cudów

do kangurku jak czytam - to nie czytaj :P i w czym masz problem??? kochaniutka i tak na marginesie nie uważam że mam wszytsko naj i że sama taka jestem. Nie znasz mnie więc siedx cicho kobieto !!! ja nie będe mieć nic - Jak widać Twój facet też ma Ciebie dosyć skoro siedzisz na kafe............ Głupota się szerzy nic ująć nic dodać po waszych wypowiedziach. Lepiej do roboty maszerujcie a normalnym ludzią dajcie troszke spokoju :P

ja 82----> a gdybyś wyrzuciła kwiatka z szyi i załozyła złoty łańcuszek?? wówczas miałabyś perełki na uszach i mogła przybrać koka perełkami-pieknie by to wygladało:)

Gość ciotka klotka*********
popieram poprzedniczke-zloty łańcuszek i wtedy będzie i ładnie i nieprzesadnie. A co do tekstów do kangurka-to chyba te kwoki pomyliły forum bo autorka pyta się o ozdoby a nie o ocene jaką jest zoną itd kangura

Gość jakubowska
Do ja82. Na pewno nie możes przesadzić z ozdobami, bo będziesz wyglądała kiczowato. Jeśli masz już wyeksponowanego kwiatka na sukni i jeszcze na szyi, to mocne ozdabianie włosów nie ma sensu. Najwyżej parę perełek, skoro masz mieć w uszach, ale nic więcej. A ja na Twoim miejscu zrezygnowałabym z kwiatka na szyi, skoro jest już na sukni.

Gość dziwna sprawa przyznam
A ja mam taki pomysł na siebie:) Suknia bez ramiaczek, w delikatna literkę A, do koscioła zwiewny szal z muslinu na szyji, przerzucony do tyłu. w uszach kolczyki, bardzo delikatne, ale dlugie, a w koku kwiat taki jak w bukiecie:) Tak mam zamiar wystapic i jeszcze w białych sandałkach na szpilkach, mam nadzieje, ze ok:)??

Gość hkfjh
ok :classic_cool:

Popierasm przedmówczynie;). Skoro kwiatek jest na sukni, na szyi już raczej nie powinno go być;). Co więcej jesli pozbędziesz się tego z szyi, będziesz mogła wpiąć kwiat we włosy;). I kłopot rozwiązany;). Najlepiej ubierz się w suknię i planowane ozdoby, zwołaj babski komitet i \"przemieszczając\" ozdboby z szyi na głowe, coś dodając, coś ujmując, przekonasz się jak jest najlepiej;)