Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczka_____-

tarczyca a tradzik?

Polecane posty

Gość moniczka_____-

czy chora tarczyca ma wplyw na tradzik?

Może mieć wpływ. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale pamiętam, że moja ciocia jak była u lekarza z wypryskami, to skierował ją na badanie tarczycy, bo stweirdził, ze może to mieć związek.

Gość moniczka_____-
trza sie zbadac :(

Gość no come back
czy po zaczeciu leczeniu tarczycy cera wam sie poprawila???? ja mam niedoczynnosc i bede sie leczyc ale widze ze po odstawieniu tabletek tradzik znowu mi che nawrocic :(

Gość no come back
po odtawieniu tabl. anty bo one pomogły na tradzik, ale ja nie chce juz ich lykac, bo ilez mozna

Gość niedoczynna tez
hej jak to jest z tym tądzikiem a nieroczynnoscią tarczycy?

Gość beznadziejna osoba.
odpowiedz dermatloga na pytanie czy nadczynnosc tarczycy moze sie przyczyniac do tradziku:Nadczynność tarczycy nie ma bezpośredniego związku z trądzikiem, może byc natomiast związana z łysieniem plackowatym, bielactwem.Skóra w nadczynności tarczycy jest spocona, wilgotna, gładka, może dochodzić do wypadania włosów i kruchości paznokci. dr Marek a jak jest z niedczynnoscia to nie wiem

Gość no come back
LUDZIE Z NIEDOCZYNNOSCIA ODEZWIJCIE SIĘ PROSZĘEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE CHCE NAWROTU czy po leczeniu przeszły Wam te zasrane grudki i krostki?????????????

Gość mosad
Witam, Od paru lat mam b. wysoką prolaktynę, czekam na wynik tsh, wyjaśni się czy mam niedoczynnosc tarczycy. Problemy z cerą okrutne- bolesne grudki podskórne i krostki na buzi i plecach, pomimo tego że okres dojrzewania dawno mam za sobą...Nie wiem czy fatalny stan mojej cery to kwestia niedoczynnosi ale mam nadzieje, ze wraz z leczeniem problemy te znikną.

Gość Kasiaaa17
Witam. Mam 17 lat i niedawno dowiedzialam sie, ze choruje na niedoczynnosc tarczycy. Objawem bylo to, ze bardzo wypadaly mi wlosy... dlatego postanowilam zrobic badaia. Wyszlo, ze mam lekka niedoczynnosc. lekarz przepisal mi Euthyrox, 1tabletke dziennie. Zrobilam ponownie badania i teraz jest wszystko OK. Martwi mnie, ze strasznie pogorszyl sie stan mojej cery :( dostalam bardzo obfity trądzik, czego wczesniej nie mialam. Czy to moze miec jakis związek z tarczycą ? Bardzo proszę o pomoc!!!

Gość Mizashi
Z tego co czytałem to w przypadku niedoczynności tarczycy, jeśli bierze się Euthyrox by tę niedoczynność zlikwidować to może pojawić się trądzik na czas, aż organizm przyzwyczai się do nowego stanu hormonów. Może na dłużej pozostać jeśli dawka leku będzie zbyt wysoka. Ja osobiście niedoczynność zdiagnozowaną mam od 22 roku życia i Euthyrox N75 biorę już do końca życia. Stymuluje on tarczycę we właściwym poziomie. Trądzik na plecach mam od 15 roku życia do teraz (mam 25 lat). Bardzo długo. Branie Euthyroxu nic nie zmieniło, oprócz częstszego wypadania włosów (ale mam ****arrrdzo gęste i tak) i mam też wrażenie jakby włosy na całym ciele były jakieś grubsze niż przed braniem. Możliwe, że sama niedoczynność spowodowała u mnie trądzik, z którym walczę do dziś.