Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paczka

MOM PROBLEM TEGO RODZAJU - KOLEŻANKA ROBI WESELE

Polecane posty

Gość paczka

Bardzo dobra koleżanka. Mieszkam za granicą - na północy włoch. Koleżanka ma to wesele w legnicy , a ja się w okolicach tego wesela wybieram odwiedzić rodziców , którzy mieszkają w przemyślu. Ta legnica mi nijak nie po drodze. Samolotem nie dolece na to wesele , bo nie ma żadnej taniej linii na ten odcinek (do rodziców nie ma problemu , ta podróż dzięki samolotowi nie będzie uciażliwa ani długa). Musiałabym do legnicy z 15 godzin tłuc się pociągiem , a potem stamtąd znowuż pociągiem do rodziców - a w miedzyczasie jeszcze przemęczyć wesele , które w tych warunkach nie będzie przyjemnoscią , tylko mordęga. Mój facet mówi , że to jest idiotyczny pomysł z tym weselem i że on by sobie odpuścił. Ja w sumie też bym miała takąochotę , ale trochę mi zal zawieść koleżankę. Nie wiem , co w ogóle od Was chcę , może po prostu usłyszeć , co byście zrobili na moim miejscu.

Gość 15 godzin z miejscowosci
twoich rodziców do tej legnicy ?

Gość Gracie Lou
Albo przeprosisz kolezanke i powiesz, ze juz masz plany i nie mozesz ich odwolac, albo przeprosisz rodzicow i obiecasz ich odwiedzic po weselu. Nie pakuj sie w obie imprezy na raz- to bez sensu- tylko sie nameczysz i zadnej radosci z ciebie nie bedzie.

Gość paczka
15 godzin z mojej miejscowości do legnicy - z legnicy do rodziców jest mniej. Tak na czuja podaję , nie wiem dokładnie , ile by to zajęło , ale 15 na bank. też sadzę , że tylko się namęczę.

A ja bym doceniła to że mnie zaprosili i bym pojechała.Teraz wszytsko jest możliwe. Ona napewno wie że daleko mieszkasz więc może tak jak byś do niej pojechała już w piątek ,wtedy na ślubie i weselu już napewno będizesz wypoczeta

Gość badu
tak mówisz-doceniła,ze ją zaprosiła,ona może i ją bardzo lubi ,ale całym poświęceniem było wypisanie zaproszenie i ,już,a widzisz w rzeczywistości to nie jest takie proste a tak z ciekawości,koleżanka też by tak szybko do Ciebie do Włoch na wesele przykechała?

Gość o mamma.
15 godzin???mieszkam w okolicach Zakopanego, i ode mnie nad morze jedzie sie 9-10 godzin. Coś dziwnego tu wyczuwam:D:D:D:D:D

Ale szukasz wymówki...nie chcesz to nie idź,masz problem. Takie wymówki są conajmniej głupie. Szukasz usprawiedliwienia?

Gość paczka
Nie szukam wymówki , bo powód jest wystarczający. Tak się ładnie innym doradza - jedź , co tam , wszystko jest możliwe. Czy jazda tyle godzin pociągiem w dzień , w upale (sierpień) nie jest co nieco męcząca ? A 2 dni później - kolejne 10 godzin. Dopiero w piatek mogę wyjechac , więc odpada wcześniejsze przybycie. A czy ona by do Włoch przyjechała - chyba nie. Na to by musiała już się postarac o urlop - cały urlop na jeden głupi wieczór. Jakoś nie sądze , żeby tak zrobiła. I całkowicie bym to zrozumiała

Gość czegoś nie rozumiem
czemu się upierasz jechac do legnicy pociągiem 15 godzin? nie mozesz lecieć do rodziców i od nich jechać do legnicy? to taka prosta logistyka.

ja bym nie pojechala na to wesele. Odwiedz rodzicow, przeslij kolezance prezent, z karteczka ze niestety nie mozesz pojawic sie osobiscie, i juz. Po co sie meczyc i byc\"polzywa\"na imprezie?

Gość paczka
jak w piatek wylece do rodziców (wcześniej nie mogę), to w piątek wieczorem będę w przemyslu- trudno bdzie dojechac do legnicy na 13 , no chyba że nocnym pociągiem , co też może zawazyc na moim stanie na weselu; papadam , właśnie tak zrobię - za duża męczarnia jak na jedną imprezę

Gość Pijaczek
a może po prostu polecisz samolotem do Wrocławia, stamtąd do Legicy masz 45 min drogi busem, pociągiem nieco dłużej ale dasz rade przeżyć. Przenocujesz w hotelu i pójdziesz na ślub!

Gość paczka
Pijaczku drogi , to było pierwsze , co mi wpadło do głowy , ale nie ma po prostu odpowiedniego połączenia lotniczego. 45 minut autobusem czy nawet i 3 godziny to nie problem - ale kiedy konieczna jest jazda autobusem czy pociągiem na całej tej trasie - parenascie godzin - to po prostu za dużo mnie to kosztuje

Gość na siłę szukasz problemów
Nie masz ochoty to nie idź na to wesele. Koleżanka Cię w jakis sposób wyróżniła, bo w dzisiejszych czasach nie zaprasza się byle kogo na wesele (to sa duże koszty a nie tylko wypisanie zaproszenia) tylko te osoby, które rzeczywiscie chce się miec w ten dzien obok siebie. Lecieć można do Krakowa, Katowic, nie wiem gdzie jeszcze . Poznań? Polska nie jest znowu aż tak duża i odległość między tymi miastami a Legnicą to parę godzin pociągiem. IC jeździ szybko;-) Przynajmniej uprzedź ją w miarę wcześnie, żeby niepotrzebnie nie placiła za Ciebie i Twojego chlopaka jak i tak się nie wybierasz.

Gość paczka
nie szukam na siłę problemów , ale ty oczywiście wiesz lepiej; czy to tak trudno zrozumieć , że to kurwa po prostu JEST problem ? moderatorze , wywal już ten temat , temat uważam za zamknięty; niektórym to się wydaje , że każdy inny może latać jak pies z wywieszonym ozorem przez pół europy , bo został "wyróżniony"

Gość paczka
a w dzisiejszych czasach robi się i takie wesela , gdzie zaproszonych jest 250 gości , wiec nie wiem , skąd ten pomysł , że "dzisiejsze czasy" jakoś sie różnią od poprzednich czasów

Gość gapciaa
PACZKA- nikt Ci nie doradzi. Sam musisz zdecydować. A wyjście jest bardzo łatwe- chcesz jechać to jedziesz, nie chcesz to nie jedziesz. Jak ja bym chciała to nie straszna by mi była jazda nawet 20h po prostu bym świra dostawała, żeby w końcu ją zobaczyć i uczestniczyć w Jej szczęściu. A jak ją lubię i jeszcze traf chce, że jestem w kraju to nie mam się nad czym zastanawiać tylko jadę. A o zmęczeniu zapomnisz w mig--- JEŚLI TYLKO CHCESZ TAM BYĆ :D Pozdrowionka ( a po cichutku Ci powiem ja bym pojechała)

Gość wieśniaczek
Ja tam kiedyś jechałam z bielefeldu autopbusem do wrocławia - dalej chciałam jechac do kielc , ale we wrocławiu chciałam jeszcze wstąpić do promotora; Propomot miał czas dopiero po południu , a autobus przyjechał o 5:30. Od 5:30 do 17 tak sie szwednałam , odwiedziłam koleżanke , a cały czas czułam się nak wyrzygana i marzyłam tylko i wyłącznie o łóżku. Do tej koleżanki cos gadałam , ale sama nie wiedziałam , co , bo cała byłam zielona i zmekolona. Takie to tam spanie w autobusie - pospi sie albo sie i nie pośpi. NA PEWNO nie nadawałam się tego dnia na żadne wesele. NA PEWNO. Byłabym na nim - ale tylko ciałem , zdechłym ciałem. Sama męczarnia

Gość gapciaa
Jeżeli musiałas tyle czasu czekać to wcale się nie dziwię, że byłaś zmęczona, ja też na pewno bym była i wesele byłoby istną torturą. Jednak ja zakładam, że podróż odbywa się bez przystanków i stąd moja wcześniejsza wypowiedź :)

Gość wieśniaczek
hehe no z przystankiem - na wesele