Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki cień

Jaki kolor cienia?

Polecane posty

Gość jaki cień

czesć Jaki kolor cienia będzie pasował do duzych zielonych oczu? Najlepiej jakby był to cień marki inglot

Gość TuliłeśMnieWramionachSnu
dla mnie również lawendowy jeszcze używam kredki czarnej i oczka wygladaja suuuper :]

Gość jaki cień
dzieki, a czy na przykład brązowy, grafitowy, zielony? pasowały by?

Gość a kolor lawendowy
to jaki?

ja mam oczy takie mieszane zielen z brazem ,ale bardziej zielone uzywam tez koloru sliwkowego,brązow ,zielone chyba troche za bardzo gina ,ale w tym roku jest modna jaskrawa zielen odwazylam sie i nie jest zle.Uzywam tez innych kolorow zalezy od ubrania .~~~~a kolor lawendowy~~~bardzo jasniutki odcien fioletu.

Ja słyszałam, że na pewno nie zielony, bo oko nigdy nie będzie miało tak mocno zielonego koloru jak cień, więc oczy sie \"przygaszą\". Co do lawendy nie jestem przekonana, bardziej mi do brązowych pasuje. Ja bym proponowała jakieś ciepłe kolory typu brąz, pomarańcz, beż, bo nawet tak plastyczno-kolorystycznie rzecz biorąc wtedy zieleń wyjdzie najlepiej :D

Gość jaki cień
mam duże oczy a wiem, żeby jasnych cieni nie używać, fajny musi być ten lawendowy, ale chyba za jasny jak dla mnie maluje bezpiecznie na brąz i zieleń ale chciałabym też cos innego wypróbować

Gość śmierdząca stopa
ja mam zielono- żółte oczy i najlepiej sprawdzają się brązowe, ale takie złotawe, nie za ciemnei i nie wpadające w zimny kolor, ale takie ciepłe, odrobinę złotawe. Kredka brązowa, ew. ciemnozielona, tusz brązowy, i np. cień śliwkowy. Bardzo łądny kolor mam Max Factor, w pojedynczych cieniach, taki śliwkowy, ciepły. Ale on się troszkę osypuje- jak każdy cień MF, dlatego (i dla lepszego koloru) nakładam go patyczkiem kosmetycznym na mokro, taką linią, nie na całą powiekę, tylko u nasady rzęs. Efekt jest rewelacyjny, bo nie jestem umalowana na fioletowo (a to dość ostry kolor...) a mam tylko delikatna kreskę, która ożywia makijażi podkreśla kolor tęczówki. \

Gość wrzosowy dzień
a do szarych oczu i czerwono machoniowo czekoladowych włosów pasuje wrzos? ponoc radziła mi kosmetyczka. a czy kawenda to wrzosowy kolor? jak nie to czym sie róznią?

Gość a mnie najlepiej w ciemym
graficie, wlelkich szarosciach, czasem brazowy.

Gość następna co lawendy w życiu
nie widziała...

Chodzi Tobie tylko o kolor czy także specyfikę działania koloru? Generalnie do dużych oczu w kolorze zieleni pasuje filecik, kanarkowy, łączony np. z pistacjowym. Także rudawe odcienie oraz złote i brązy.