rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Witam, od dłuższego czasu staram się o zajście w ciążę, wcześniejsze problemy z prolaktyną niestety nie ułatwiały mi zadania. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie test ciązowy, kreska w polu kontrolnym wyszła bardzo mocno czerwona, natomiast w polu testowym po dłuższym czasie pojawiła się bladoróżowa kreseczka. Bardzo jasna. Czy to mozę oznaczać, ze jestem w ciąży? Okres spóźnia mi się dopiero dwa dni, przedwczoraj miałam delikatne plamienie, a potem nic, kompletnie nic, co zwykle się nie zdarza. Zazwyczaj plamienie jest objawem @ i natychmiastowego krwawienia. Jak zinterpretować taki wynik testu? Czy kreseczka w przypadku nie zajścia w ciązę ma prawo się pojawić w bledziutkiej formie? Bardzo proszę o odpowiedź, z góry dzięki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*PUR BLANCA* 0 Napisano Lipiec 17, 2006 zrob jeszcze jeden test.....Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Orangenlimonade 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Jesli a druga kreska powstala po dluzszym czasie to nie powinnas wyniku brac pod uwage.Mysle ze najlepiej zrobic jeszcze jeden teest.Moja siostra zrobila i wyszlo ze nie jest w ciazy , a po tygodniu powtorzyla i okazalo ze jednak jest .Powodzenia . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Dzięki, pewnie zrobię, jeśli @ nie pojawi się w ciągu kilku dni. Myślałam jednak, że można coś stwierdzić już teraz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leit Napisano Lipiec 17, 2006 Dzisiaj również zrobiłam sobie test,jedna kreseczka bardzo wyraźna a druga ledwo zaróżowiona.Na drugim teście z innej firmy to samo.Spóźnia mi się 5 dni czy to znaczy że jestem w ciąży? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alyyynka Napisano Lipiec 17, 2006 mozliwe z tym ze ja tez robiłam test dzis rano i zauwazyłam po jakichs 20 minutach taka kreske nawet nie rozowa ale przestałam sie wkrecac bo to takie poprostu odcisniecie tej kreski i tam sa przeciwciała.proponuje zeby po 3 -5 minutach szybciutko wyzucic test gdzies daleko.Jezeli pokazała Ci sie do 5 minut druga kreska nie wazne czy mocna czy słaba to jest prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Napisałam na początku, ze po dłuższym czasie pokazał mi się ta druga kreseczka, ale tak naprawdę chodziło mi o to, że pokazała się później niż kontrolna - wszystko to odbyło się w czasie do 5 minut. Ale ta krecha taka blada... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Gdyby się tam nic nie pokazało byłabym przynajmniej pewna, a tak tylko zyję złudną nadzieją. Na teście niestaty nie piszą o takiej sytuacji, tylko tyle, ze druga kreseczka może być nieco bledsza - ale o ile bledsza, tego niestety sprecyzowac się nie da :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alissa20 Napisano Lipiec 17, 2006 to lec po jeszcze jeden...no ale widac to kreske tak normalnie czy jak sie przypatrzysz pod odpowiednim katem? i przede wszystkim czy jest taka gruba jak kontrolna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 tak jest gruba podobnie jak kontrolna, widać ją normalnie, tylko jest bardzo blada, bladoróżowa, podczas gdy kontrolna jest ciemnoczerwona. Robiłam test z tym bobaskiem na opakowaniu, nie pamiętam nazwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
preferencje 0 Napisano Lipiec 17, 2006 bobo test moze? Gdy ja go robiłam nie było śladu kreseczki (tej drugiej-decydujacej o ciązy)...ale gdy robiłam Quick vue (czy jakoś tak) blada kreseczka pojawiła sie chociaż w ciąży nie byłam! (i pierszy i drugi test jest z dzieciaczkiem na opakowaniu) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 No to sprawa jasna, robiłam Quick Vue, po cholerę oni piszą, że druga kreska może być bledsza, skoro to nie świadczy o ciązy? Ech, no trudno :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
preferencje 0 Napisano Lipiec 17, 2006 jednak tak czy siak test powinnaś powtorzyć, bo jest troszke ,,podejrzany\"...szczególnie jeśli była ryzykowna mozliwość wpadki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Była, oj była i to niejedna, niestety na razie wszystkie nieudane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
preferencje 0 Napisano Lipiec 17, 2006 aaaa wiec to w tą ,,mańkę\":) Ty starasz się o dzidzusia:) nie uważnie przeczytałam:/ moja psiapsióła tez robiła test i wyszła jej kreska bledzioszka i ciąza była (nie zmyślam, zeby pocieszc;)! Leć po test jeszcze jeden-życzę 2 wielgachnych krech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 17, 2006 Dzięki wielkie, ciągle mam nadzieję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 18, 2006 Dziś rano zrobiłam kolejny test - \"Pink test\" i znowu pokazała się najpierw ta czerwona kontrolna kreska a za chwilkę jasnoróżowa - prawie od razu delikatny zarys i w czasie 5 min. już nieco wyraźniejsza. Widać ją z każdej perspektywy. Dziś mam 34 dc i ciągle @ mnie nie nawiedza, w brzuchu czuję dziwne łaskotanie. Nie wiem co o tym myśleć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alissa20 Napisano Lipiec 18, 2006 Gratuluje :) dzieciaczek w drodze :))))) idz szybciutko do lekarza albo na badanie krwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka. 0 Napisano Lipiec 18, 2006 rangija poczekaj parę dni i zrób jeszcze raz, możliwe że jest za mały poziom hcg i dlatego taka bledziutka kreska wychodzi. Trzymam mocno kciuki żeby wyszła grubaśna :) Poza tym możesz zrobić test z krwi i wątpliwości się rozwieją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość malutka_1 Napisano Lipiec 18, 2006 gratuluje:) hm ja mialam to samo dwa testy i jedna kreska bardzo wyrazna druga mniej. tyle ze ja miesiac temu wzielam postinor a tu nie ma ani okresu ani nic a w dodatku od paru dni mnie podbrzusze boli ze nawet chodzic nie moge..:/ nie wiem co sie dzieje...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nononoup Napisano Lipiec 18, 2006 NO TO ŁADNIE KURDĘ tY TO NAPRAWDĘ MASZ SIĘ CZYM MARTWIĆ WSPÓŁCZUJĘ IDŹ DO LEKARZA!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka. 0 Napisano Lipiec 18, 2006 nononoup i po co ten złośliwy komentarz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do malutka_1 Napisano Lipiec 18, 2006 idz do lekarza, ja jak bralam postinor, to lekarz mi powiedzial ,ze jak nie dostane okresu to zeby do niego przyjsc, by wyjasnic jego brak. rangija- gratuluje, na pewno jestes w ciąży:) ale zrob hcg dla pewnosci no i potem juz tylko dbaj o swoja fasolke:) testy najlepiej robic rano, bo wtedy największe jest stęzenie hormonu we krwi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starania_pl 0 Napisano Lipiec 18, 2006 Nawet jasna kreseczka to ciąża polecam poczytać dokładnie tutaj: http://starania.webd.pl/viewtopic.php?t=11 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rangija 0 Napisano Lipiec 19, 2006 Dziękuję wam za odpowiedzi, wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam zbadać krew - okazało się, ze jestem w 4 tc :) Jutro do gina a za 2 tygodnie do innego, kontrolnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myszka. 0 Napisano Lipiec 19, 2006 Rangija gratulacje :D Mam nadzieję, że i ja niedługo będę taka szczęśliwa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoska30 0 Napisano Marzec 17, 2014 Ja tez mam taki sam problem. Wyliczamy z mężem dni plodne ale cisza o beabe. Dzis zrobilam test bo od wczoraj strasznie boli mnie brzuch, piersi i latam ciągle siusiu. Mam jeszcze 5 dni do okresu. 2 kreska wyszla prawie nie widoczna a od seksu minelo 15 dni. Jak myslicie udali sie czy nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach