Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neni

ZMIANA TABLETEK

Polecane posty

dziewczyny mam taki problem - zazywalam juz 2 rodzaje tabletek, najpierw diane potem yasmin (diany nie mozna stosowac dlugo a po yasmin mialam bole glowy) i teraz zaczelam novynette. biore je dopiero pare dni i wiem ze przez pierwsze 3 miesiace moga wystepowac rozne dolegliwosci jak plamienia itp ale ani przy dianie ani przy yasmin nie mialam niczego takiego a teraz plamie i to dosyc obficie :( zastanawiam sie czy np te tabletki nie sa dla mnie za slabe skoro pojawilo sie plamienie a nigdy wczesniej go nie mialam ? z gory dziekuje za odp :)

Gość alexiss
plamienie jest faktycznie znakiem, ze tabsy maja malo hormonow, ale byc moze organizm sie przyzwyczai i bedziesz spokojnie mogla je dalej brac... bo w koncu lepiej zazywac te z mala dawka hormonow... a np. Diane ma przeciez ich baaardzo duzo w porownaniu z Novynette, wiec stad pewnie te plamienia. a wiesz co na nie pomaga? pij dwa razy dziennie wapno musujace- takie na alergie, bez witaminy C i plamienia znikaja :) pozdrowionka

wiem ze diane ma bardzo dużą dawke hormonow ale po diane zaczelam stosowac yasmin przez 5 miesiecy i nie mialam zadnych plamien, nawet w pierwszym miesiacu:/ a novynette jest tak jak yasmin o malej zawartosci hormonow dlatego mnie to dziwi :| i czy moze to miec jakis wplyw na skutecznosc anty ?

Gość alexiss
nie kochana, to nie ma wplywu na skutecznosc anty...mozesz sie spokojnie kochac.... po prostu organizm sie przyzwyczaja... mowie Ci- pij wapno, to naprawde pomaga na plamienia. a jezeli nie mina, to lekarz znowu przepisze Ci inne- wiesz lepiej pozmieniac, poprobowac rozne tabsy, az trafisz na takie, przy ktorych bedziesz sie czula superr niz meczyc sie z roznych skutkami ubocznymi, glowa do gory, wszystko jest ok. a Yasmin z tego co wiem, ma troche wiecej hormonow niz Novynette ;) trzymaj sie :)

Gość a co teraz biorę
Diane,ale juz długo wiec dziś moja gin powidziała ze zmienimy tabsy na Cilest. No i zastanawiam sie jak zareaguje na nie!! Czy Cilest tez wpływa na cere,włosy?? Bo Dianke brałam własnie w celu pozbycia sie syfków!! Dzieki za odp.

Gość yennefer22
cilest ma rowniez dzialanie antyandrogenne wiec powinno wplywac na cere i wlosy ale zalezy od organizmu.A ile bralas Diane i czy Ci pomagala?

Gość a co teraz biorę
tak,biore Diane od kilku lat i wczoraj moja gin powiedział ze trzebaby juz zmienic na inne tabsy. Ja po Diane czuje sie ok,pryszcze znikły(w sumie dlatego zaczęłam je brac-potem zaczęłam takze jako srodka anty ich uzywac) No i za miesiąc mam zacząć brac Cilest i jestem pełna obaw....

Gość yennefer22
ja tez bralam Diane.Prawie 3 lata.teraz odstawilam bo juz ,,domagal" sie tego moj organizm.Niestety jak podczas brania bylo nawet ok (jezeli chodzi o cere) tak podczas przerwy i teraz po odstwieniu znow zaczely wyskakiwac syfy i cera sie pogorszyla.Nie chcem Cie straszych ale w 70% przypadkow po odstawieniu problemy wrcaja.Trzymam kciuki aby u Cebie nigdy to nie wystapilo.Pozdrawiam

Gość a co teraz biorę
hmmmm no własnie tego sie boje!!Teraz mam wziać jeszcze 1 opak.Diany(sierpień),we wrześniu mesiąc przerwy-mam porobić badania,i od pierwszego dnia okresu zacząć brać Cilest! Boje sie tego ze podczas tej miesiecznej przerwy mnie obsypie!!!:O Juz sie zastanawiam nad jakimis tabletkami czy czyms zeby przyjmwac na cere w czasie tej przerwy. No i mam tez obawy czy Cilest poradzi sobie z moimi pryszczami :P tzn.czy zachamuje ich wyskakiwanie-bo jak nie to sie załamie!! Szczególnie ze od pażdziernika znów zajecia,do tego jeszcze zaczynam praktyki i chce "jakos"wyglądac. ehhh boje sie!!

Gość a co teraz biorę
a co do odstawienia (Ty odstawiłaś na dobre tabsy??) to ja nie zamierzam rezygnowac z brania.Już postanowiłam ze dopóki ze bedziemy chcieli dzieciątka to ja biore anty cały czas. Poprostu jestem co do nich pewna w 100% i jest super,a pozatym mieszakmy razem z chłopakiem wiec tym bardziej nie zamieniłabym tabsów na inne srodki anty!!:)