Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna 26 lat

Tabletki antykoncepcyjne pytanie-pilne!!!!

Polecane posty

Gość dziewczyna 26 lat

Hej! Musze zaczac brac tabletki,ale jak sie okazalo na 3 miesiace bo potem wyjezdzam i nie bede musiala brac.Mam pytanie czy to nie prszeszkoda abym brala je tylko 3 miesiace?Nie chce zajasc w ciaze,tym bardziej ze wyjezdzam,wiec musze sie dobrze zabezpieczyc. Czy ktoras z Was tak miala?Czy nie jest to z uszczerbiekm na zdrowiu? pozdrawiam

Gość yasminka
nie przeszkadza - wez tylko pod uwage, ze przez pierwszy miesiac mozesz nie czuc sie najlepiej, bo organizm musi sie przyzwyczaic, moga byc jakies plamienia, nudnosci, bol piersi. To nie wplywa na skutecznosc tabsow, jedynie na samopoczucie. Chociaz oczywiscie moze byc tak, ze zadnego z tych objawow nie bedzie. :)

Gość yennefer22
spokojnie mozesz brac te 3 miesiace tabletki.Najlepiej skontaktuj sie z lekarzem i popros aby Ci jakies wypisal.Najlepiej oczywiscie najpierw zrobic badania hormonalne ale rzadko kiedy lekarze sie na to decyduja zanim przepisza tabletki.W kazdej chwili mozesz odstawic.Takze powodzenia.

Gość dziewczyna 26 lat
dzieki dziewczyny,wlasnie na taka fachowa odpowiedz czekalam! wiem ze rzadko kiedy lekarze przepisuja badania...czemu?nie wiem,skoro u prywatnego my za nie placimy.niestety musze sie zdecydowac na to 3 miesieczne branie,bo nie chce miec konsekwencji potem :)wiem tez ze moge odczuwac jakies dolegliwosci z tym zwiazane. ma jeszcze pytanie,jak okreslic ten pierwszy dzien miesiaczki.ja osobiscie mam najpierw jakies takie plamienie i nie wiem glupiej po prostu kiedy mam zaczac brac te tabletki :(,tzn.ktory to jest ten pierwszy dzien.dzien plamienia,czy dzien normalnej miesiaczki?

Gość vegaaa
tez mam pierwszy dzien plamienia.. i wlasnie wtedy zaczynam brac tabletki.. wydaje i sie, ze to jest wlasnie pierwszy dzien cyklu.

Gość missmarta
ja zaczęłam brac w dniu, gdy zobaczyłam krew. potem wprawdzie było jej mniej, ale dzień wybrałam dobry:) mi lekarz nie przepisywał żadnych badań, choć się ich spodziewałam. tylko dokładnie wypytał co i jak ze zdrowiem moim i rodziny, zważył, zmierzył cisnienie i wyszłam z receptą.

co do badań- kiedyś, na początku brania tabletek, w gabinecie państwowym miałam robione takie badania co pół roku.. może dlatego, że zaczynałam brać pigukę jak miałam 17 lat... później, po przerwie w braniu i zmianie lekarza- była tylko rozmowa... ostatnio brałam microgynon i byłam z niego bardzo zadowolona... od dwóch miesięcy nie biorę już tabletek...

Gość dziewczyna 26 lat
heja witam! hmm ja niegdy nie mialam robionych badan,kiedys moja ginekolog dala mi skierowanie,ale z innych wzgledow przestalam brac i nie zrobilam tych badan,a pozniej minal termin ich waznosci. wlasnie to plamienie jest cholernie uciazliwe,niewiadomo kiedy zaczac brac :( ja wezme pierwszego dnia normalnego okresu.