Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka tylko

Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu wynikow badań

Polecane posty

Gość aneczka tylko

Miałam robioe wyniki badań na poziom hormonów Wyszło mi FSH 1.5 mIU/ml Hormon luteotropowy 7.2 mIU/ml I nie wiem jakie są normy, do lekarza dopiero za tydzien a ja sie martwie, bo ona była niezadowaolan wielkościa jajnika.Prosze pomozcie malolacie:(

Gość aneczka tylko
kilka dni przed okresem, wlasnie tez o to chodzi ze mam nie regularne

Gość naniutka

Gość naniutka
słuchaj Słońce......gdzieś tu na farum jakiś czas temu mignęło mi się o tych badaniach, dziewczyny pytały, czy trzeba byc na czczo i inne takie pytania, jakie są normy, granice wahnięć....weź poszukaj w starszych tematach, ja tez poszukam, jak coś znajdę to dam znać. A teraz pozdrawiam cieplutko. Nic się nie bój, główka do góry :) 🌻

Gość aneczka tylko
Nianutka Dziekuje, zaraz w wyszykiwarce poszperam.Martwie sie, bo chyba normy sa inne , tak mi sie wydaje po tym śiwstku papieru ktory mi dano z wynikami.Ale lekarka powiedziała mi , że coś nie tak z jajnikiem jednym, ehh.idę szukaćPozdrawiam

Gość aneczka tylko
Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki a ja mam 1.5!!!a i tak nie wiem co to znaczy niewydolność przysadki, doła łapię ale to z niewiedzy, boże:( wieć jesli, Badanie FSH (wraz z badaniem estradiolu) wykonuje się najczęściej w celu określenia tzw. rezerwy jajnikowej. Każda kobieta rodzi się z ustaloną pulą pęcherzyków pierwotnych zdolnych do wyprodukowania komórki jajowej. W każdym cyklu część pęcherzyków jest zużywana. Rezerwa jajnikowa koresponduje z ilością pozostałych w jajniku pęcherzyków pierwotnych i jest jednym z dwóch czynników określających potencjał rozrodczy (drugim, niezależnym od FSH jest wiek kobiety). FSH bada się także przy podejrzeniu o niewydolność przysadki (po urazach, intensywnych ćwiczeniach czy nadmiernym odchudzaniu) i przy diagnozowaniu braku miesiączki. CZY TO OZNACZA , ZE MOGŁABYM BYC BEZPŁODNA.No nic nie wiem , pora sie chyba dokształcać

aneczka te badania po to robi się w 3 dniu cyklu, że wtedy są miarodajne w innym dniu nie świadczą o niczym

Gość aneczka tylko
starnia-pl:) jesli tak jest, to ide od tego wstrętnego kompa bo czasem za duzo niefachowo interpretowanej wiedzy jedt gorsze od niewidzy:)>poczekam co poiwe gin, ale ona sama mi kazała pojść w dowolnym dniu.....