Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

roiro

Choroba nerek?

Polecane posty

Od kilku dni mam bóle w dolnej części kręgosłupa, promieniujące na boki, aż do podbrzusza. Podejrzewam, że to może coś nie tak z nerkami, ale ból ma jedna dziwną właściwość - pojawia się tylko popołudniu! Niech to nikogo nie bawi, bo naprawdę tak jest. Rano jest wszystko ok, ból pojawia się od ok 15 i wzmaga się. Czy ktos wie co to może być?

Gość zlosliwa istotka
mysle ze nawet lekarz nie wie. idz po skierowanie na usg, nikt tu nie jest jasnowidzem.

Gość O rany rany rany rany
Któż może wiedzieć? LEKARZ! Naginaj i to pędem, mnie bolało tylko z jednej strony wcale nie mocno i żadnych innych objawów, więce luzik, po co do lekarza, aż pojawiła się gorączka 42!!! Llekarz zdiagnozował miedniczkowe zapalenie nerek i wylądowałam w szpitalu!!!!!

Idę jutro do lekarza, bo za bardzo mi to dokucza żebym mogła to zbagatelizować. O rany rany rany rany - czy bolało Cię cały czas? Mnie wciąż najbardziej zastanawia to, że ból pojawia sie tak regularnie, od kilku dni co popołudnie.

zazwyczaj najczęstrzymi obiawami choroby nerek to opuchlizna nóg dolna częsc(obrzęk) nawet twarzy , temperatura,podstawowe badania to (na usg tak od razu to cie nie wyślą )morfologia posiew :mnie nawet posłali do ginekologa jest wiele chorób z takim objawem ..Możesz mieć kłopot z kręgosłupem bądż też kamienie.ból nerek jest nie do wytrzymania wiem bo sama cierpie z tego powodu .mama moja chorowała przez trzy lata -cztery przeszczepy lecz po tak częstych operacjach-serce przestało jej bić-powód narkozy.widziałam jak cierpi przez te lata jakie są obiawy napady bólu e... Pewnie że powinnaś zgłosić sie do lekarza ale to długa droga do dotarcia czego jest przyczyną taki ból Przygotuj sie na walkęz lekarzami oni to zlewają .Jeżeli wyjdą poprawne wyniki z badań to powiedzą ze jestes zdrowa i koniec.Tak też było z moją mamą a po tygodniu zabrali ją erką do szpitala.walcz o swoje .Jak wspominałam ja choruję od dziecka ale ze mną nie jest tak tragicznie więc sie tak nie martwie ale nacierpiałam sie nerwy w strzępach przez doktorków .Najlepiej mieć znajomości żeby odpowiednie zrobić badania .

posiew, morfologia ,na drugi dzień można odebrać na usg nie dadzą Tobie skierowania lepiej po znajomości, mogą dać jeszcze skierowanie na zdjęcie kręgosłupa .usg nerek dają w ostateczności jeżeli wykażą coś wyniki ale próbuj może masz w porządku lekarza i da skierowanie na usg bez problemu

Posiew i morfologię dam sbie zbadać bez skierowania, bo nim jutro dostałabym je od lekarza, to mogła bym je zrobic najwcześniej w sobotę czyli wyniki miałabum dopiero w poniedziałek. A tak to zajdę sobie jutro zrobić badania, a w sobote odbiorę wyniki. A lekarzowi powiem co mi się dzieje i może już mi coś da co mi pomoże. Dziś wypiłam no-spę i ibuprom, wygrzałam sie w wannie i przeszło, ale nastraszyło mnie to na tyle mocno że już nie chcę czekać i sprawdzać czy jutro też będzie podobnie:)

zapamiętaj jedno że nigdy nie ogrzewa sie nerek!!!

Ups... no to bardziej sobie zaszkodziłam niż pomogłam:(

Czasem ogrzewanie nerek jest wskazane - kiedy schodził mi piaseki tak strasznie bolało, że wylądowałam na pogotowiu, lekarz poradził mi, abym wzięła gorącą kąpiel. Ciepło rozszerza naczynka i wtedy łatwiej przemieszcza się piasek.

Kiedy bolą mnie nerki z reguły dostaję od lekarza skierowanie na: mocz, morfologię, mocznik, kreatyninę i białko całkowite. Potem USG.

kirra1-ogrzewanie nerek -tylko po stwierdzeniu jaka to choroba nerek (a jest wiele) i tylko za pozwoleniem lekarza prowadzacego NIGDY na własną rękę jeżeli nie wie się jaka jest konkretna choroba

Jakie objawy zwiastują chorobę? Podstawowym objawem zakażenia układu moczowego jest obecność odpowiedniej liczby bakterii w moczu, czyli tzw. bakteriuria znamienna. Przyjmuje się, że wielkość ta wynosi 104 bakterii w 1 ml moczu oddanego przez cewkę przy maksymalnym zachowaniu jałowych warunków badania. Wartość ta nie jest \"sztywna\", bowiem w niektórych przypadkach (m.in. przy zakażeniu bakteriami, które mnożą się wolniej, lub przy równoczesnym stosowaniu leków moczopędnych) może być niższa. Wtedy decydujące znaczenie ma fakt uzyskania tego samego typu bakterii z kilku kolejnych posiewów. Wynika z tego wniosek, że obecność bakterii w moczu przeznaczonym tylko do badania ogólnego nie świadczy o zakażeniu moczu, bowiem w tym przypadku jest on oddawany do zwykłego pojemnika i nie jest przechowywany w warunkach jałowych. Kolejnym objawem zakażenia jest zwiększona liczba krwinek białych (leukocytów) w osadzie moczu. Wzrost ich liczby jest odpowiedzią ustroju na wtargnięcie bakterii do układu moczowego. Ich zadaniem jest zniszczenie drobnoustrojów. Powodem zgłoszenia się do lekarza są najczęściej dolegliwości występujące podczas oddawania moczu (pieczenie lub kłucie w cewce, wzmożone lub stałe parcie i częste oddawanie moczu, nierzadko jedynie kroplami), bóle pod spojeniem łonowym, w okolicach nerek, podwyższona temperatura ciała oraz dreszcze. \"Żyjmy dłużej\" 2 (luty) 1999

Acha-jeszcze jedno ważne!!! jeżeli oczywiście to nerki odstaw gazowane napoje -zapomnij po prostu .alkohol -he he he -NIE!!! piwko od czasu do czasu oczyszcza (ale też nie za często).Jak pamiętam mama jadła codziennie szpinak (żelazo), no i oczywiście ograniczyć sól prawie do zera -ja się przyzwyczaiłam i soli nie potrzebuje(czasem sól jodową używam )

Gość Marr
Wczoraj byłam na badaniach morfologia, próby wątrobowe, mocznik, kreatynina.Wszystkie wyniki piękne w normie.Tego samego dnia zaczęło coś się ze mną dziac.Mianowicie czuje taką ciężkośc z prawej strony brzucha, właściwie bardziej czuje ciężkośc w plecach po prawej stronie.tak na wysokości ostatniego żebra i w dół.Wczoraj też w pewnym momencie zaczął bolec mnie brzuch cały, następnie kłucie w lewym boku (na wysokości jajnika) i ból pobrzusza.Wzięłam no-spe i przeszło.Mama kazała wciąc furagin (jest lekarzem, niestety wczoraj miała dyżur).Dziś rano jak wstałam wciąż czuje tą ciężkośc, lekki ból w podbrzuszu i mocz miał kolor, hmmm, jak herbata taki pomarańczowy;/Martwie się, czekam na mame, ale czy do tego czasu możecie mniej więcej powiedziec co to może byc??

Gość gość
Udaj sie do lekarza i na badania, wyjdzie dokladnie o co chodzi i czy w ogole o cos chodzi. Moge polecic Ci dobrego urologa www.urolog-gorecki.wroclaw.pl od lat moj staly lekarz

Gość gość
jesli czujesz ze to moze byc problem z nerkami lepiej udaj sie do specjalisty, aby to sprawdzic. mozesz pomyslec o wizycie w http://www.pco-poznan.pl/ - ja tam bylam i mi naprawde sporo pomogli.

Gość gość
Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość moskiterr
To prawda, ze ludzie czesto myla bol nerek z czym innym dlatego warto czytac artykuly takie jak http://zdrowenerki.expert/gdzie-i-jak-bola-nerki/ gdzie to sa opisane wszystkie objawy wiec lepiej sprawdzic czy mamy je u siebie i dopiero potem decydowac sie na leki/lekarza jezeli bedzie to konieczne.

Gość wiesiaa33
Czytam ten portal zdrowenerki.expert w sumie to od początku istnienia tego portalu. mam chore erki także takie artykuły to dla mnie skarb wiedzy oby takich więcej ja również polecam wszystkim co mają kłopoty z nerkami

Gość ajaczekk
moja mama ma chore nerki i tutaj liczy się czas także nie czekaj nie pisz na forum tylko od razu umów się na wizytę do lekarza bo jak przegapisz coś to już będzie za późno dobrze Ci radzę poczytaj sobie jeszcze artykuły na zdrowenerki.expert

Gość raszkul
no ja wlasnie znalazlem dzieki takim artykulom srodek spozywczy nefrostone bardzo dobrze wplywa na prace nerek zdecydowanie mi sie poprawilo odkad zaczalem stosowac takze polecam wszystkim !

Gość shakirra
Zerknij sobie na: https://adamed.expert/product/nefrostone/ i poczytaj o tabletkach Nefrostone. Mnie bardzo pomogły jak mnie nerki bolały a potem lekarka powiedziała ze zaczynają mi się robić kamienie a dzięki tym tabletkom nie powiększały się

Gość grulixx
Widziałem już kiedyś na ich stronie http://nefrostone.pl/ opis działania tego leku i zdaje się, że jest faktycznie skuteczny na dolegliwości związane z kamicą nerkową. W internecie sporo osób sobie chwali to coś musi być na rzeczy.