Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pppppssssseeeuuuudoooonnniimmm

w_z_d_ę_c_i_a!!!

Polecane posty

Gość pppppssssseeeuuuudoooonnniimmm

od kilku dni mam wzdecia.bez wzgledu na to czy cos wypije czy zjem. 24 h/ dobe. wczesniej nie bylo takiego problemu. dlaczego tak moze byc. poradzcie cos. tylko plis nie piszcie idz do lekarza. pytam o wasza porade. do lekarza pewni pojde jak mi za kilka dni nie przejdzie. dzieki z gory

Gość Qle
Coz ja tez sie niestety czesto z tym borykam. Wiadomo ze pokarmy typu fasola to powodują, ale skoro Ty masz to po wszystkim, moze nie w diecie tkwi problem tylko w sposobie jedzenia? Mi pomaga wolne pochłanianie pokarmów, bo zauwazylam,ze jak jestem glodna jem szybko, łapczywie i "łykam" powietrze. A uczucie potem jest okropne! Tak więc moja rada to małe kęsy i dobrze pogryzione jedzonko.

Gość REDI
Witam ja tez mam ten problem ale choruje na chorobe crona, bardzo czesto to mam biegunki z zaparciami na wzajem

Gość jasnaa
dokładnie trzeba wszystko mielić dokładnie ja ostatnio jem jedna kanapke 15 minut i bardzo mi pomoglo pozatym 2 razy dziennie lacidofil to na uregulowanie flory bakteryjnej w jelitach wyleczyla sie poprawa po kilku 2-3 dniach juz byla widoczna teraz jest ok ale trzeba w ten spson jesc juz chyba zawsze ja tam sie przyzwyczailam

Gość a mialo byc tak pieknie...
oj boze bez przyczyny, twoj organizm ma taka faze i tyle. to nie powod zeby zaraz chorobe sobie wymyslaci biec do lekarza.sammo przejdzie. co najwyzej zle sie odzywiasz.

Gość kociamberek
Postaraj się jeść częściej i mniejsze porcje pokarmów lekkostrawnych, i dużo blonnika. Ja codziennie jem jogurcik naturalny z otrębami pszennymi. Na początku ochyda, ale teraz się przyzwyczailam. Jeszcze takie malo dyskretne pytanie: czy wypróżniasz się regularnie? To ważne, bo kal zalegający w jelitach też często powoduje uczucie wzdęcia. Ale wlaśnie blonnik temu zapobiega.

Gość ppppssseeeuudddooonnniiimmm
thx za wszystkie wypowiedzi! :* jesli chodzi o diete to staram sie jesc duzo blonnika. teraz jadam dosc `powoli`, jednak regula u mnie jest raczej szybkie i nieregularne jedzenie. z wyproznianiem dosc nieciekawie-rzadko brr. jest lepiej z trawieniem kiedy mam wiecej ruchu.

Witam Ja rowniez mam taki problem co bym nie zjadlam nawet od malego kesa i co bym nie wypila nawet od malego lyczka brzuch puchnie mi na maksa :/ nawet jezeli powstrzymam sie od jedzenia wciaz puchnie :/ probowalam wszystkich domowych sposobow jak i wielu lekarstw , i dodam ze nie mam zaparc od ktorych mogloby sie tak dziac :/ lekarze stwierdzili ze nic mi nie jest jednak ja widze co innego :/ nie dostalam rowniez skierowania do gastrologa , nie wiem co juz mam robic :/ poradzicie cos?

Gość floriflori
A probowalyscie żeli z aloesu? One regulują przemianę materii, problemy jelitowe i żołądkowe. Jestem konsultantką firmy LR, która ma je w swoim asortymencie. Nie chcę wam ich wciskać, zwróćcie na nie po prostu uwagę, poczytajcie w internecie, może popytajcie wśród znajomych czy mają z nimi doświadczenie. Pozdrawiam

Gość anioł_z_jednym_skrzydłem
Najlepszy na problemy żołądkowe jest napar z dziurawca

Gość lekarka na stażu
Dobra rada: spróbujcie odstawić słodycze i wszystko co słodkie oraz warzywa powodujące wzdęcia. Gwarantuję że przejdą jak ręką odjął. To cukier powoduje fermentację (czy nie daję się go do pędzonego wina???:-D) wskutek fermentacji powstają gazy:-P No i mamy wzdęcie. (to tak w skrócie;)) Teraz pijemy sporo soków, słodkich napojów gazowanych, słodzonych kompotów, jemy lody, owoce -też słodkie. Wszystko to pracuje na wzdęcie. Odstawcie cukier i słodkei, gwarantuję że po 24h nie będzie śladu po wzdęciu!:) A teraz każy po 50zł. za konsultację! ;) :-D p.s.-kalafior, fasolka... bez komentarza:)

Gość skałka
hej hej pani lekarko :) a co ze mną??? ja nie tylko mam wzdęcia ale... koszmarnie ułrudniające życie bąki... Męczę się tak już bodajże od grudnia... pracują w biurze z 3 osobami... :(( help!

Gość skałka
L E K A R K O .... wróćććć na moment i odpowiedz 🌻

Gość skałka
:(

Gość lekarka na stażu
Skałko - bąki są nieodłącznym dodatkiem do wzdęcia. Nieustannie produkujesz gazy, wydalasz je na bieżąco jako bąki a w jeliatch i żołądku powstają nieustannie nowe gazy i kumilują się dając nieprzyjemne objawy wzdęcia. Leczenie wzdęć i bąków -objawowe -tabletkami na wzdęcia (różne dostępne w aptekach, ale zwalczają tylko przyczyny), lub dietą, stosując się do zasad które opisaąłm w poprzednim poście. Czy to nie jest jasne że wzdęcia i bąki są z tego samego powodu?????? Tylko że jeśli ktoś odżywia się odpowiednio możę mieć bączka raz na jakiś czas a wzdęcia -wcale. Nie słodź kawek i herbaty, nie jadaj pączków na śanidanko i owoców. nie popijaj pepsi/ POwinno ustąpić. Powodzenia i dobranoc:)

Fotowrażliwość Wyciąg z dziurawca stosowany w leczeniu depresji jest dobrze tolerowany przez pacjentów, mimo że zawiera hyperycynę i jej pochodne, substancje o działaniu zwiększającym wrażliwość na światło. Stwierdzono, że dawki hyperycyny powodujące podwyższoną wrażliwość na światło słoneczne są znacznie większe niż stosowane w leczeniu depresji. Warto jednak pamiętać, że różna wrażliwość osobnicza pacjentów nie pozwala wykluczyć ostrzejszej reakcji na światło słoneczne w czasie kuracji preparatami z dziurawcem. Noszenie ubrania chroniącego przed słońcem, nieopalanie się i stosowanie preparatów z filtrem przeciwsłonecznym zabezpieczy przed przykrymi konsekwencjami nadwrażliwości.