Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glabrette

HIRSUTYZM - recepta od endokrynologa?

Polecane posty

Gość glabrette

Czy któraś z Was cierpiała/cierpi na tę przypadłość? Czy receptę na leki typu Androcur czy Diane-35 można dostać od endokrynologa jedynie za okazaniem wyników badań poziomu hormonów we krwi (a są wyraźnie nieprawidłowe) i przy wyraźnym trądziku, czy konieczne są jeszcze jakiekolwiek inne badania? Pewnie zrozumiecie, że niemiłe byłoby rozbieranie się przed lekarzem i prezentowanie tego nadmiernego owłosienia ciała, brrr, a same wyniki badań i pozostałe objawy (wspomniany trądzik, rzadkie owłosienie na głowie, silne na pozostałych częściach ciała - nawet tych odsłoniętych - np. ewidentnie na rękach) mówią same za siebie... Tym bardziej chciałabym uniknąć wizyty u ginekologa :/... Od kilku osób słyszałam, że taką receptę wypisywał im... dermatolog! Czy to możliwe?

Gość majestic
ja zrobiłam sobie badania sama : testosteron, TSH, PRL, Fe, i morfologie....testosteron miałam podwyzszony...poszłam do ginekologa, powiedziałam ze " mam podwyzszony testosteron i jestm troche owłosiona " nic nie chciał oglądac...spytał jeszcze o PRL..i przypisał Diane, ale jak sie bede po niej zle czuła to nie bede sie katowac, bo to owłosienie mnie denerwuje ale nie jest to mój zyciowy problem.. jak wiesz,tego nie da sie wyleczyc...wiec nie warto sie katowac hormonami z tego powodu ( ja dostałam Diane jak anty no i na zbicie tego testosteronu )