Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajga80

prolaktyna

Polecane posty

Gość ajga80

Witam ma pytnia , mianowicie we wrześniu 2005 odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, brałam 3 lata najpierw Cilest (ponad rok, potem Microgynum). Zarówno przed braniem tabletek, jak i po ich odstawieniu miałam nieruegularne miesiączki, z tym że po odstawieniu przerwy są nawet 3 miesięczne. Rózwnież od od około pół roku mam poważne problem z cerą . Ginekolog wysłała mnie na badanie prolaktyny i progesteronu. Wyniki: Prolaktyna 89,5 ng/ml norma 1,9-25,0) Progesteron 0,836 ng/ml Doatałam skierowanie do endokrynologa ten zaś skierował mnie na rezonas magnetyczny przysadki mózgowej. Co to może być i skąd tak iwysoki poziom prolaktyny? Dziękuję

witam wszystkich! jestem w stresie i czekam na wyniki do endokrynologa trafiłam późno, ginekolog wysłał mnie do okulisty i neurologa, ci zaczęli mnie badać na migrene, ale bół głowy nie ustąpił, od dwóch lat mam straszne bóle głowy, pogorszył mi się znacznie wzrok, teraz już nie mam miesiączki i pogorszył mi się stan skóry o włosach nie wspomnę, dziś odbieram wynik i ciekawe jak to będzie, ale jak czytam rokowania są dość pomyslne mam nadzieję, że u mnie też tak będzie