Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mrika123

testy na HIV

Polecane posty

Gość mrika123

czy takie zwykłe badanie standardowe krwi mzoe wykryc HIVa?? czy tzreba robic jakies specjalne na obecnosc tego wirusa?

Gość trzeba

trzeba robić specjalne www.kobieta.wellnesslife.pl nowy program dla kobiet \"odkryj swoje piekno\" www.wellnesslife.pl

Gość Anayela
Trzeba robić specjalne . W Chorzowie robią (kiedyś 22 zł - nie wiem jak teraz) nawet anonimowo. A jak nie to kup test w aptece- ok 100zł.

Gość mgła poranka
hmm ale przed pobraniem krwi do oddania honorowo robią chyba te "specjalne" badania właśnie, prawda? bo ja robiłam jakiś czas temu tatuaż a honorowo oddaję krew... myślałam, żeby zrobić test na obecność hiv zanim pójdę oddać kolejny raz, ale nie wiem czy to badanie potrzebne czy na miejscu się dowiem czy nie jestem zakażona? (pewnie nie jestem ale nigdy nie wiadomo :) )

jak honorowo oddajesz krew, to ta krew jest badana na obecność wirusa hiv i żółtaczki któegoś tam typu. więc jeśli oddasz i wyniki nie będą w porządku, zadzwonią do ciebie i cię o tym poinformują. badanie masz więc bezpłatne, a jak test wyjdzie negatywny, to jeszcze możesz komuś pomóc :)

Gość malwinkuś
to jak sie oddaje krew honorowo to sie podaje swój adres czy telefon??

jedno i drugie - przed oddaniem wypełniasz kwestionariusz, gdzie pytają cię o różne choroby, badania i zabiegi, które przechodziłaś, jak również o miesiączkę - bo krwi nie można oddawać 3 dni przed, w trakcie i 3 dni po zakończeniu okresu.

oczywiście obejmuje to wszystko tajemnica lekarska - wyniki badań są przechowywane i mogę trafić TYLKO do twoich rąk!

Gość mrika123
dzieki za odpowiedzi