Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydkie włosy mam

SUCHE I SIANOWATE WLOSY

Polecane posty

Gość brzydkie włosy mam

poradźcie dzięki jakim kosmetykom udało Wam się pozbyt siana z głowy, ja nie mogę już na swoje włosy patrzeć :( po jednym dniu grzywka i góa tłusta a końcówki i włosy w połowie długości puszące się i sianowate :( porażka... jakich kosmetykó do włosów używać żeby nie byłtakie suche? dodam, że mam włosy kręcone i nie chcę ich wygładzać.. wolałabym czegoś co pozwoli cieszyć mi sie ładnymi loczkami :) przetłuszczanie włosó u nasady mi nie przeszkadza bo i tak myję je codziennie, więc poradźcie czego używać przeciw puszeniu i wysuszeniu?

Gość Anayela
Nie chcę Cię martwić, ale najlepszym :kosmetykiem" na takie włosy są NOŻYCZKI! Mówię zupełnie serio - na szczęście odrastają już dużo lepsze.Spróbuj odżywki np. vitamino color l'oreala, ale są tylko w salonach i spoooro kosztują.Poza tym, przed samym myciem wetrzyj na chwilę zwykły olej (można się bawić oliwą-też kosztuje!- cytrynką i jajkiem, ale potem włosy śmierdzą jajem ;)) potrzymaj z 5 minut na suchych włosach i dopiero umyj całą głowę.Coś jeszcze? Odżywki,balsamy (pantene,fructis albo wax z apteki) nakładaj dalej od skóry głowy. Wosy przynajmniej podetnij jeśli nie chcesz obcinać. Do stylizacji postaraj sie używać np.wosku lub brylantyny (może być też w wosku).

Gość a ja polecam Ci
jedwab. Można kupić już chyba w każdym salonie fryzjerskim. Buteleczka starcza na kilka zabiegów, a kosztuje ok 8- 10 zł.