Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czasdfg

pomożcie!

Polecane posty

Gość czasdfg

chce odłącyć telefon od kompa ale Problem z wysuwaniem masowe urządzenie magazynujące USB nie można zatrzymać urządzenia ' wolumin uniwersalny' w tej chwili. spróbuj zatrzymać urządzenie poźniej tyle ze to już tak 3h!!!!!!!!! nie zostawie kompa włączonego na noc co mam zrobić????

Gość Ali B.
po prostu wyjmij wtyczke usb, czy to takie trudne?

Gość czasdfg
tak a jak rozwale telefon to nie podlega wtedy gwarancji nie mozna od tak tej wtyczki wysunąć!

Gość nie masz czegos takiego jak
safely remove hardware ?

Gość Ali B.
oczywiscie ze mozna i nawet nalezy, standard USB jest tak stworzony ze nic sie nie popsuje. To po prostu Windows jest niedopracowany i nie nadaza za standardami :P

Gość czasdfg
gdzie mam szukac tego safely?? nawet teraz na telefonie mam wielki wykrzyknik ze mogę go uszkodzić jak najpiewr bezpiecznie nie usunę!!!

Gość Ali B.
za przeproszeniem, gowno prawda. Ale skoro wiesz lepiej od informatyka to ja Ci nie pomoge - walcz dalej :O

Gość w prawym dolnym kwadracie
windowsa, tam gdzie jest godzina i data, masz te ikonki rozne i tam powinna byc taka zielona strzalka a pod nia kawałek czegos szarego, jak na to najedziesz (ale nie kilkniesz\) wyswietli sie nazwa safely remove hardware kiliknij na niego prawym przyciskiem myszy, wtedy pokaze sie ramka z ta nazwa, nacisnij ja i zokienka ktore sie otworzy zaznacz te USB i nacisnij STOP

Gość czasdfg
zrobiłam tak jak mówisz i nadal pokazuje sie ten komunikat :o ali b. jesteś informatykiem??? mówisz ze nic się nie stanie? boje sie... wszęfzie pisze jak wół ze moge telefon uszkodzić! a co wtedy? poszło na niego kupe kasy.. :o

Gość jak ma sie uszkodzic
to tylko soft, a to jeszcze nie tragedia

Gość Ali B.
ech, nic nie uszkodzisz, mam ci opisac specyfikacje standardu USB zebys uwierzyla? po prostu upewnij sie ze nic w danej chwili nie kopiujesz na karte albo z karty telefonu i zwyczajnie wyjmij wtyczke..

Gość gwarancje by uznali
tylko nie mow co zrobilas, jakby co.

Gość czasdfg
no chyba nic.. kopjowałam zdjęcia, teraz je nawet usunełam z kompa..

Gość czasdfg
może kompa zresetowac?? albo co? to zawsze moze sie pokaze ze trzeba poczkea ci cos tam zakonczyc.

Gość czasdfg
telefon sie ładuje od kompa.. moze to dlatego??? moze poczekać az się naładuje?? :o

Gość wyłącz te komórke
nic sie jej nie stanie bo i jak by mogło :O

Gość Ali B.
porty USB sa izolowane elektrostatycznie i mozna je w kazdej chwili rozlaczac i podlaczac - nie nastapi zadne przepiecie ani uszkodzenie urzadzenia. W przeciwienstwie do innych gniazd w konputerze.. ..po prostu wyjmij ta cholerna wtyczke i nie marudz :D

Gość czasdfg
dobraaaaaaa już! masz szczęście :) telefon działa.. nic sie nie skasowało zdjęcie zrobiłam.. OKEY! dzięki :*

Gość Slynx
Ali B. powiem tak... Nie pierdol głupot jak nie wiesz o co chodzi . Taki z ciebie informatyk jak z koziej dupy trąba. Najpierw sprawdź czym może to poskutkować. Po pierwsze: W 90% przypadków odłączenie takiego urządzenia jest bezpieczne. Windows chce uzyskać dostęp do urządzenia z wielu powodów (choćby indeksowanie), ale nie odbija się to niczym. Natomiast te 10 %, to szansa na różnego rodzaju uszkodzenie urządzenia. Dlaczego ? System Windows przy zapisie na pamięć zewnętrzną buforuje pliki, które powinien zapisać, a następnie ja zapisuje. Efektem jest większa wydajność i mniejsze zużycie urządzenia. Wada ? Odłączenia w trakcie zapisu (czyli właśnie nie poprzez "bezpieczne usuwanie urządzenia") spowoduje przerwanie zapisu. Nie problem jeśli to był jakiś plik dźwiękowy czy wideo, wtedy jedynie plik będzie do wyrzucenia. Co innego gdy pracował na jakichś wewnętrznych plikach urządzenia. Wtedy tylko soft do wymiany lub format urządzenia (ew. chkdsk może pomóc). Tak więc nie radzę. Jeśli to laptop to najprostszym sposobem jest przerzucenie komputera w tryb uśpienia lub hibernacji i wtedy odłączenie zewnętrznego urządzenia (Windows musi zakończyć operacje przed przejściem w stan wstrzymania). pozdrawiam i mniej informatyków z 2 na świadectwie.

Gość niechcemisielogowac
ale masz dąłna:/ wyciagasz usb i tyle ja pierdole myslisz ze zrobiliby cos co od wysuniecia sie plsuja? az taka niedorozwinieta jestes?