Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Merry.

Swędząca plama.

Polecane posty

Gość Merry.

Hej mam pytanko. Mojego facetowi wyskoczyło wysoko na udzie taka czerwona plama tak 4cm na 4 ;) jest ona taka bordowa i go swędzi. Zastanawiam się od czego to? teraz do lekarza nie pójdzie, a swedzi go okropnie..może od basenu? bo ostatnio chodzil.

Gość job
mam ten sam problem :(

Gość farkamks
to pewnie alergiczne.... spróbujcie jakiegoś delikatnego kremu natłuszczającego a jak nic nie zadziała to trzeba bedzie do dermatologa po receptę na maść sterydową.

Gość farkamks
albo.... jedyną taką maścią która silnie działa na czerwone alergiczne plamy a jest BEZ recepty, jest Hydrocortisonum. Jakoś tak to się nazywa.... spytajcie w aptece.

witam! nie chce Was straszyc ale moj kolega we wakacje, po apalaniu dostał cos podobnego na plecach, rozdrapał to i.......... po dwóch miesiącach juz nie żył! serio! to był wyjątkowo złośliwy rak! a moj brat kiedyś miał coś podobnego na udzie, juz dokładnie nie pamiętam co to było ale nie obyło się bez kuracji antybiotykami! strasznie piekło i w pewnym momencie urosło do rozmiarów płyty CD! niech czym prędzej zapiernicza z tym do lekarza!

Gość trarara
a to nie jest liszaj czasmi? Sucha jest ta plama?

liszaj albo atopowe zapalenie skóry...radzę wybrać się do dermatologa...mój facet ma takie coś czasami na twarzy, jak podrażni sobie skórę po goleniu, albo go uczuli na kosmetyk wodę... kremu bardzo tłustego nie polecam, może tormantiol albo sudokrem, ewentualnie maść cynkową, a doustnie wapno, cynk. Radziłabym naprawdę wybrać się do lekarza, co jak co ale grzyb to to też może być;)nie zazdroszczę:)

Gość gillbertowa
A moze to poczatek lupiezu GIllberta? On wlasnie sie zaczyna taka duza blaszka macierzysta.

Gość woodku
nie dumać tyle tylko iśc do lekarza radzę. to chyba najprostsze rozwiązanie. tu każdy ma inne zdanie i inne doswiadczenia a tylko lekarz wam powie co to jest. tak więc zapierniczac do lekarza!