Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niteczkaa

Dailies Cba Vision czy Acuvue One Day Johnsona?

Polecane posty

Gość Niteczkaa

które jednodniowe soczewki polecacie na wakacje? Bo chcę sobie kupić teraz na wyjazd jednodniówki i nie wiem, które będą lepsze - okulistka nie potrafiła orzec , powiedziała, że dla mnie i te i te się nadają :D Mam do wyboru: 1. Dalies Ciba Vision z nawilżaczem Aqua Comfort 2. One Day Acuvue Johnsons z nawilżaczem Moist Według opisów oba brzmią tak samo, różnica jest tylko w cenie, że Dailies są nieco tańsze - ok. 79 zeta, a Johsony ok. 100 Nie mam doświadczenia z żadnymi, na codzień noszę miesięczne o2optix Ciby, ale obie firmy są gites więc ciężko mi się po firmie zdecydować ;) pozdr

Gość sakursa
no wybór jakiś strasznie oczywisty to nie jest. Próbowałam obu rodzajów i mogę powiedzieć, że przewagę dla mnie mają dailies. Chyba największym ich plusem jest wygoda noszenia. Są nieuciążliwe i nie ma żadnych problemó przy zakłądaniu, gdzie J&J potrzebują dłuższego czasu (około godziny), żeby się ładnie ułożyć. Nie jest to moze jakiś super powód ale jak dla mnie istotny, bo wygoda przede wszystkim:) także Ciba wg mnie przynajmniej.

Gość makaroni
No raczej, ze Ciba! Kto wymyślił te acuvue?! żeby się tak rolowały przy zakłdaniu i takie bąble powietrza robiły. poza tym przesuwają się po oku makabrycznie i ustawić je w pozycji na wprost jest cudem!