Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terrawitta

Jak to jest z tą temperaturą ??

Polecane posty

Gość terrawitta

Dziewczyny zaczęłam mierzyc temp. ale nie wiem jak dłudo powinna się utrzymywać podwyzszona temperatura?? wiem ze owulacja - następnie wzrost temp o ok 0.5 stopnia ile po owulacji ma być jeszcze taka ? do okresu?

Gość mhmmmh

Gość około 14 dni
potem spadek i miesiączka

Gość Ja też mam pytanie
Hmm, a co jesli nastąpił spadek pod koniec cyklu a nie ma miesiączki? U mnie sprawa wygląda tak, jakby temperatura wskazywała na zupełnie nowy cykl, tylko bez @. Temperatura w pierwszych tygodniach ciąży jest zawsze podwyzszona, tak? Czy ktoś wie jak mam to rozumieć??? :)

Gość faryzeusz
ja sobie tak dla siebie od 2 miesięcy tez codziennie rano o 5.00 mierzę. Zauwazam więc ze co cykl jest inaczej ale temeratury wtedy co mają rosnąc rosną. Powiem tak jest okres z 5 dni potem pisze 654321 i w tych dniach ma być w miare niska temeratura. Następnie z tych 654321 zaznaczam najwyzsza z nich. teraz piszę następnie 123 czyli wygląda to na wykresie tak 6 5 4 3 2 1 1 2 3. jak widzisz te 123 to dni w których tempka jest tez jeszcze niska ale nagle w nich podskoczy o jakie o,2 bądz o o,5 punktów. Następnie juz temeratura będzie cały czas wysoka az do okresu. Przy okresie znów będzie malała. tak więc 65431 temperatura niska ale wybierasz z ich tą najwyzszą i od niej teraz o jakies 0,2 ma podskoczyć w tych dniach 123 . I nastęnie dni juz 456789 będa wysokie az do okresu.

Gość faryzeusz
Niebardzo się znam na tym wszystkim ale powiem jeszcze,że w 14 dniu 12345 jest okres i sa niepłodne teraz w tych sześciu dniach zapisanych od końca jak widzicie zaczyna się ta niska temeraturka i zaczynają się powoli płodnawe dni. 654321 , nastepnie 123 (tu jest w tych dniach owulacja) w tych dniach następuje skok czyli była owulacja w tycm 14stym dniu. I tempka juz rośnie. ja dokładnie nie wiem nigdy w kturym dokładnie dniu mam owulację zaznaczam ze między 12 a 16 i wtedy mam pewnośc kiedy są najbardziej szczytowe dni i patrze wtedy tez jeszcze na tempke. No ale to robie poto by miec dla siebie rozeznanie bo napewno nie sugeruje sie tym w życiu:) Zabezpieczamy sie.