Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eksperience_ona

jesli bierzesz tabletki anty. wejdz i mi doradz!!

Polecane posty

Gość eksperience_ona

witam.... mam 19 lat, nieregularny cykl i obecnie lykam na to luteine.... i chcilabym zdecydowac sie na tabletki..... i mam kilka pytan i obaw.... wiec jakie tabletki bylyby najlepsze dla mlodej kobiety, takiej jak ja? A co do obaw to boje sie o tą zmienę masy ciała, libida i humorów.... Moze wy wypowiecie sie jakie tabletki łykacie i czy wam wystapiły jkieś skutki uboczne.... A i jeszcze jedno od którego dnia cyklu łyka się je..... ???

Gość eksperience_ona
no kobietki pomozecie.... a mam jeszcz 1 pytanie..... obecnie jk wspomnialam biore luteine.... i mam ja brac 10 dni a po 10 pojawia sie okrwawqienie... lecz zawsze ja mam plmienie 8 dnia brania ... wiec te plamienie mam wziasc za 1 dzien cyklu... ja mysle ze nie ale zawsze lepiej sie spytac prawda ? :D wiec prosze o jakies rady

Gość najlepiej to...
do lekarza z takimi pytaniami!!!

Gość opaliska
Idz do lekarza powiedz to wszystko co tu napisałas i on bedzie wiedział najlepiej :)

Gość eksperience_ona
wiem wiem..... pojde do lekarza.... tylko chcem znac wasze zdania.... juz doswiadczone ejstescie wiec mozecie powiedziec wiecej niz lekarz.... moze jakieś nazwy byście podsuneły..... albo jakieś odradziły....

Gość napewno nikt Ci
nie powie więcej i lepiej nie doradzi niż lekarz :P

hej!ja biore novynette,są one idealne jak dla młodej kobiety,ja sama mam 18 lat:)nie ma po nich skutków ubocznych,nie tyje się,bo mają bardzo małą porcję hormonów w sam raz jak dla nastolatek,które jeszcze nie rodziły:)tabletki bierze sie pierwszego dnia okresu,po wybraniu jest 7 dniowa przerwa i po przerwie znów sie je bierze:)powodzenia życze,ale najlepiej idż do gina.pa

Gość ..Nitka..21
Ja juz bralam trzy rodzaje tabletek.Zaczelam w twoim wieku.Najpierw bralam Mikrogynon ale mi nie odpowiadal,nastepnie Rigevidon-juz byl lepszy.Aktualnie biore Diane-35 ale to ze wzgledu na cere.Dla mnie sa bardzo dobre, zadnych skutkow ubocznych.Wszystkie w cenie ok.10 zl (chociarz dodam nowine iz wszystkie tabletki hormonalne ostatnio potanialy).Ale oczywiscie wybor tabletki jest bardzo indywidualny!

Gość pyt
Ja mam 26 lat i tez biore Novynette (nie rodziłam)

Gość agusia_18
to lekarz ustala rodzaj tabletek, na podstawie wywiadu, opakowanie 21 tabletek rozpoczyna sie w 1 dzien miesiaczk, wtedy lykasz o wybranej porze 1 tabletke. bralam diane 35, cilest i yasmin sie dobrze czulam, tylko spadla mi ochota na seks a to jest normalny problem.

Gość lemonii
ja jestem w Twoim wieku i biore harmonet :) on tez ma najmniejsza dawke hormonow, co prawda biore od niedawna ale ogolnie czuje sie dobrze. Raczej zadnych skutkow ubocznych poza tym, ze czasem jest mi niedobrze ale szybko przechodzi.

Gość kate1982
ja biore novynette zadnych skutkow ubocznych, niska dawka hormonow, jeszcze nie rodzilam, mam 23lata:) na poczatku bralam microgynon i mi skoczylo 10kg do przodu, nie polecam! generalnie :lepsza cera, paznokcie, samopoczucie, okres mnie bolesny i bardziej skapy

Gość kokosik
Biore Microgynon od ponad roku. Skutków ubocznych nie zauzwazyłam (chociaz rosną mi pojedyncze czarne wloski w roznych miejscach i wyrywam je pencetką - byc moze to od tabletek, ale nie jest to uciazliwe). Nie przytyłam. Micrgynon jest tani - ok. 7 zl za opakowanie, ale nie wiem jak z hormonami. Mi odpowiada.

Gość skutki uboczne
Ja zaczęłam w twoim wieku od mercilonu, po któryym baardzo przytyłam, potem był Harmonet a teraz jest Logest. Po wszystkich mam skutki uboczne. Po Harmonecie ciągle chodzilam chora, a po Logeście czuje,że powraca problem Mercilonu. Troche już mam dość mieszania w tych proszkach, ale jakoś musze sobie dobrać te odpowiednie.

ja biore novynette jak widze wiekszosc pan wypowiadających sie i dla mnie są idealne zero skutków ubocznych! mam 22 lata i tomoje pierwsze tabletki ale naprawde oprocz 1 miesiaca gdzie byly plamienia nic wiecej mi nie dolegało po nich......