Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_in_red21

hormony tarczycy i tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość lady_in_red21

czy to ma jakis wplyw na siebie, np. hormony tarczycy zmniejszaja skutecznosc pigulek, albo pigulki zmniejszaja dzialanie hormonow tarczycy? dodam, ze mam niedoczynnosc ale z pigulek rezygnowac nie chce.

tabletki antykoncepcyjne sa tabletkami hormonalnymi i powinny regulowac prace hormonow wiec nie powinny byc szkodliwe Jedyny efekt uboczny brania tabletek antykoncepcyjnych to kilka dodatkowych kilogramow - jeszcze zalezy jakie tabletki bierzesz Nie znam sie dokladnie ale tez bralam i tez mam niedoczynnosc tarczycy i juz nie biore bo nie mam zamiaru na wadze wiecej przybierac ;P

Gość to ciekawe dlaczego
sie przybiera, to chyba śwoadczy o tym, ze mają ogromny wpływ na cały organizm...

Gość lady_in_red21
podbijam, moze ktos wie cos wecej. dodam, ze biore eltroxin od 5 dni.

...szczerze powiedziawszy lepiej juz nie kombinowac z hormonami. Przewaznie jak jedne sa nie takie, to reszta tez latwo moze sie posypac; niby pisze sie na stronach firm farmaceutycznych ( ;) ), ze nawet jest to wskazane dla niedoczynnosciowcow, bo reguluja sie hormony tarczycy. Ale firmy farmaceutyczne to typowe hieny, niekiedy cmentarne, wiec lepiej tego nie sluchac radze nie ryzykowac gorszego popaprania... Latwo jest zaburzyc gospodarke hormonalna. Zrownowazyc o wiele trudniej ;(

Gość lady_in_red21
lekarz nic mi na ten temat nie powiedzial, w sznsie pytal sie jakie leki biore, powiedzialam ze tabletki antykocepcyjne i nie skomentowal tego. nie mam teraz jak sie spotkac z ginekologiem, bo jest za granica wiec tak sie pytam na forum.

Gość lady_in_red21
lekarz nic mi na ten temat nie powiedzial, w sznsie pytal sie jakie leki biore, powiedzialam ze tabletki antykocepcyjne i nie skomentowal tego. nie mam teraz jak sie spotkac z ginekologiem, bo jest za granica wiec tak sie pytam na forum.

Gość lady_in_red21