Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku ratunku

Developer chce jak najszybciej podpisywac umowe przedwstepną u notariusz a ja

Polecane posty

Gość ratunku ratunku

a ja mam jeszcze tyle pytan i uwag. umowil mnie na dzis na 11.30 u notariusza, a kiedy powiedzialam,ze mam uwagi to stwierdzil, ze spotkamy sie o 11.20 i mi wsdzystko wyjasni a notariusz w tym czasie bedzie juz pisal. kurde mieszkanie za 180 000 a ten takie numery . jak sie wycofac lub zabezpieczyc?

zadaj te pytania notariuszowi. Pamiętaj, nikt cię nie zmusi siłą do podpisania czegokolwiek. Powiedz spokojnie, że dopóki będziesz mieć wątpliwości - to nie podpiszesz.

Gość ratunku ratunku
dokladnie, wprowadzil atmosfere nerwowosci i pospiechu - to sztuczka manipulacji. a kiedy prosze o spotkanie z inwestorami i spokojne omowienie warunkow zanim pojdziemy do notariusza, to mowi, zebym przyszla i na miejscu bedziuemy omawiac - boje sie, ze mnie wkreci.

Gość sprawdz czy
maja pozwolenie na budowe i akt wlasnosci dzialki. zasiegnij informacji co on do tej pory wybudowal i czy sa jakiies opinie, poszukaj w necie. nie powinnas zapalcic przy przedwstepnej wiecej niz 15% wartosci. w umowie musi byc napisane, jakie kary groza developerwoi za niewywiazenie sie z umowy, a wiec zwrot zaliczki w podwojnej wysokosci. a jaki developer?

Gość sprawdz czy
w normalnym trybie nie pisze sie umowy przedswtepnej u notariusza, pierwszy raz slysze o pospisywaniu umowy przedwstepnej u notariusza. powinien przedstawic swoje zdolnosci kredytowe, musi miec odpwiiendie srodki w banku

Gość ratunku ratunku
ja mam pytania do inwwestorow, np o ubezpieczenie budowli, o ich wyplacalnosc itp a ten agent, bo to posrednik ma wszystko w dupie byleby sie spotkac u notariusza i podpisac

Gość ratunku ratunku
ja mam pytania do inwwestorow, np o ubezpieczenie budowli, o ich wyplacalnosc itp a ten agent, bo to posrednik ma wszystko w dupie byleby sie spotkac u notariusza i podpisac

Gość sprawdz czy
to ty z posrednikiem podpisujesz???????????

Gość sprawdz czy
zeby to nie byl ktos podstwaiony ktory wezmie od ciebie pieniadze a potem zniknie!

Gość ratunku ratunku
dokladnie, mam 11 wypisanych zastrzezenm do umowy i pytan o zabezpieczenie finansowe i terminowe, tego wszystkiego nie ma w umowie, a ten idiota daje na to 10 min. pozwolenie na budowe jest, wszystko pod tym wzgledem jest ok, tylko firma jest mala i niewyraźna na rynku wiec mam watpliwosci, bo to pierwszy wiekszy dom, ktory budują

Gość narkotyki
Just say "no" :-)

Gdy kupowałam mieszkanie (fakt, że rynek \"wtórny\", a nie \"pierwotny\"), to umowe przedwstępna podpisywalismy w biurze nieruchomości, a nie u notariusza.

Gość pozwól że zapytam
a jaki jest powód dla którego miałabyś się zgodzić na podpisanie tej umowy zanim wyjaśnią się Twoje wątpliwości?

Gość ratunku ratunku
dokladnie, mam 11 wypisanych zastrzezenm do umowy i pytan o zabezpieczenie finansowe i terminowe, tego wszystkiego nie ma w umowie, a ten idiota daje na to 10 min. pozwolenie na budowe jest, wszystko pod tym wzgledem jest ok, tylko firma jest mala i niewyraźna na rynku wiec mam watpliwosci, bo to pierwszy wiekszy dom, ktory budują

Gość sprawdz czy
pogadaj z notariuszem! ty mu placisz i ma obowiazek cie poinformowac o prawach i obowiazkach w stosunku do developera, jezeli dev. sie nie wywiaze z umowy to jakie masz zabezpieczenie, w jaki sposob mozesz sie dochodzic. niech ci to wyjasni notariusz. ty jestes klientem notariusza a nie developer

Gość ratunku ratunku
no o to chodzi, ze jest inwestor ktory sprzedaje mieszkania w 2 agencjach no jako posrednikow, i dzis mamy sie spotkac wszyscy u notariusza, a ja czuje, ze cos jest nie do konca wyjasnione i nie widze sensu wchodzic w ogole do notariusza, ktory pewnie nawet za to policzy takse, ze mu tam posiedze i posmierdze przez pare min i zrezygnuje

Gość alice1
jak ja kupowalam mieszkanie to umowe przedwstepna podpisywalam tylko z gosciem od ktorego kupowalam mieszkanie,a potem razem z nim jechalismy do notariusza i koniec zadnych posrednikow,tylu jest przewalaczy ze bylabym ostrozna na twoim miejscu

Gość sprawdz czy
i smeirdzi mi tutaj ten pospiech, badz ostrozna. 180 000 to kupa kasy

Gość sprawdz czy
kupowalam juz 2 mieszkanie u developera, umowe u notariusza podpisywalam jak mieszkanie bylo wybudowane i dostalam klucze do mieszkania. mnie cos tu smierdzi!

Gość sprawdz czy
jeszcze powinnas sprawdzic w sadzie czy developer nie ma obciazen hipotecznych na dzialce na ktorej ma stawiac budynek.

Gość sprawdz czy
a jak oglosi upadlosc to mozesz nie odzyskac nic z tych pieniedzy!

Gość oleeeks
Nie śpiesz się. Życiowa dezycja, to że ma pozwolenie na budowę to nei wszsytko. Sprawdz stan prawny gruntu, mogą być problemy z podłączeniem mediów. Bez pośpiechu, lepiej zrezygnować i kupićcoś innego, za poważna decyzja - co innego jakby to był rynek wtórny, tam można sprzedać jakby coś nie tak. Tu nie.

Gość ratunku ratunku
to juz jest sprawdzone i wszystko ok. ja mam watpliwosci z jakich funduszy buduje, naszych lokatrow czy ma swoje. bo jesli naszych to nie wybuduje tak szybko bo tylko pare mieszkan jest zaklepanych.

Gość ratunku ratunku
no wlasnie, wiec po co wchodzic do notariusza, przeciez trzeba sie spotkac i pogadac najpierw

Gość develooper
Już już szybciutko bo o 14:50 mam odlot na karaiby... :classic_cool: