Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś wstrętnego.....

Sorki za OHYDNY temat ale po prostu MUSZĘ to napisać

Polecane posty

Gość coś wstrętnego.....

Apeluję do dziewczynek, dziewczyn i kobiet, aby bardziej dbały o higienę w czasie okresu. Dziś jechałam autobusem, stałam koło dziewczyny, od której tak waliło OKRESEM [wściekły], że myślałam, że się wyrzygam. Nie ja jedna zapewne. Coś POTWORNEGO! Czy naprawde tak trudno regularnie i odpowiednio często zmieniać podpaski ? W pracy też można umyć sie używając chociażby mokrych chusteczek...

Gość kobietka 23
o fujjjj!!!!jeszcze taki upał!!!same brudasy normalnie!!

Gość a cooooooo
wiekszosc naszych "elegantek" jako wariant dbalosci o higiene intymna wybiera wietrzenie pipki w kiecy typu ultamini :O Niestety.

Gość ale dzięki temu
jak idzie ulicą i je loda to jej na tym lodzie muchy nie siadają - bo wszystkie gromadzą się niżej ;-)

Gość hahahah
dobre te ostatnie:))))) heh spoko:)

Gość saffi
w te upały to wszystko co się rusza śmierdzi......

Gość rzeczywiście wstrętne

Gość egyer
a może tak to było , że miala podpaske , a nie tampon , jechała tym goracym autobusem godzinę i krew zaczęła szybciej śmierdziec niż w normalnych warunkach; choć może tez brudas po prostu

Gość ludzie sa niedouczeni
---> egyer moze masz racje chociaz ja raz sie za glowe zlapalam ja uslyszalam kilka lat temu wczasie rozmowy z kolezanka, tzn z tej rozmowy wynikalo ze sie kapie coo drugi dzien i ze dzis sie nie moze kapac bo ma okres, no masakra

Gość niedobrze się zrobiło
jak przeczytałam,co prawda brałam rano prysznic ale idę jeszcze raz

Gość imieninowa Anka
niestety potwierdzam przesąd. kiedy byłam w liceum jedna z naszych kolezanek oświadczyła, że nie wolno się myć w czasie okresu.:o

Gość no wlasnie
dlatego nosze tampony!! chociaz nie tylko dla tego...wygodniej i higieniczniej i nie wali na kilometr wydzielina:)

Gość iaaaaaaaaaaaia
podobno niektóre podpaski mają tendencje do szybszego śmierdnięcia ( kamila)

dlatego fajnie by było jakby dziewczyny w takie upały nosiły tampony,bo to prawda ze na podpasce--nawet swiezo załozonej w takie upały krew sie szybko rozklada i zaczyna smierdziec a jak ma sie tampona to przynajmniej tak tego nie czuc

Gość iaaaaaaaaaaaia
także stosowanie husteczek do hig intymnej mogło by stać się bardziej naturalną rzeczą

Gość wkurza mnie.
Jesli kobieta się podmyje, założy podpaskę, to nie ma możliwości, że zacznie śmierdzieć za godzinę. Poza tym nie każda kobieta może, albo chce stosować tampony. Ja nie mogę się przyzwyczaić do ciała obcego w moim organiźmie i dlatego wolę stosować podpaski. Pza tym kiedyś pękł mi sznureczek i musiałam w nocy jechać prywatnie do ginekologa, żeby mi wyciągnął tampon z pochwy, więc te przykre doświadczenia uniemożliwiają mi stosowanie tamponów.

Gość uzywajcie tamponów

Gość ja mam nadzerke i nie moge
uzywac tamponów, ale podmywam sie czesto i w zyciu nie bylo ode mnie czuc okresem :O

Gość Ja też byłam świadkiem
też w autobusia. Uważam, że mało rzeczy tak kompromituje kobietę jak wyżej opisana sytuacja :O

Gość A moze ona byla chora
ja mam bifligis eranios i niestety moge sie co godzine podmywac a i tak nie ma rady na zapach, bylam u kilku lekarzy i twierdza, ze pod czas okresu bede tak pachniec intenstywnie i tyle, jestem tym zalamana, mam dezodoranty, mase podpasek, chusteczke do podcieranai a i tak w czasie menstruacji przezywam horror, ja wiem ze czuc, chociaz tak bardzo sie staram. Jeden z lekarzy powiedzial, ze to moze przejsc po urodzeniu pierwszego dziecka.

Gość bez przesady tampona sobie
nie umiałaś sama wyjąć?

ło matko :O mi tez kiedys pękł sznureczek i to nie raz..zrobiłam sobie mały ranking tamponów i próbowałam wszystkie jakie były na rynku.te tańsze do razu sie urywały ale wyjąć tampon to nie problem...po prostu trzeba przec i wyjąc dzikeigo lokatora:classic_cool: a co podpasek to mam kumpele która sie wstydzi zaaplikować sobie tampona (może sie boi że jej ręke urwie) i śmiga w podpaskach.ja rozumiem , niech śmiga ale tez mam obyczaj niemycia podczas okresu:O:O:O laska wytapirowana, paznokiety odwalone, makijaż odwalony a z cipki smród na kilometr:O

Gość Do a moze byla chora
A jak sie jeszcze charakteryzuje ta choroba: bifligis eranios Czy sa jakies inne objawy? Skad o tym wiedzialas?

Mialam kolezanke, ktora non stop wydzielala taki zapach a nie sadze zeby caly rok na okraglo miala okres.

Gość KlaraM
Jezu, co za straszne schorzenie! Ale czy ty sama to czulas, czy ktos ci zwrocil uwage? Chyba sie zaczne obwachiwac czy okresie.

Gość Moze byla chora
Nie, ja nie czulam, teraz czuje bo jestem przewrazliwiona, bo jak mam okres to nie moge przestac o tym myslec. Kiedsy cos mi zwrocilo uwage, gdy zmienialam podpaske, ale myslalam, ze to taki zapach, ze czuje bo mam ja w reku. Mama mi powiedziala, zaczela rozmowe o higienie, ze w czasie tych dni, trzeba wczesniej, to ja sie poplakalam i mowie, ze dbam i mama zapisala do ginekologa i on to stwierdzil: bifligis eranios Strasznie mi z tym ciezko. Z chlopakiem sie w tych dniach nie widuje, wykrecam sie od spotkan. Mam taka nadzieje, ze macierzynstwo pomoze na to bifligis eranios ale kiedy to bedzie? Na razie nie planuje nawet malzenstwa.

Gość pinokiowa
moze to smród od niej a nie krew? ja tam nigdy nie czułam smrodu krwi u innych. czasami od siebie to tak jak sie wwąchałam. Nosze tampoty z podpaską i ta podpaska potem nasiąka moczem, czasami krwią z tampona jak mi przecieknie.Taki mdły smrót. tez nie znaoszę okresu, boli mnie w kroku wtedy no i brzuch.

Gość Ja sie wstydze isc do ginekogl
Mysle, ze tez moge miec ten problem co powyzej 😭