Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michiyointeria.pl

uporczywe włosy

Polecane posty

Gość michiyointeria.pl

Witam! Mam problem z nadmiernym owłosieniem na ciele, naprawde nie wiem dlaczego, ale od ostatniego czasu pojawiły mi sie nawet czarne włoski pod pępkiem i powyżej. Włosków pozbywam się pensetą, ale jest to jak walka z wiatrakami ponieważ zostają czarne kropki i włosy odrastają po 2-3 dniach. Nie wiem co z tym zrobić a chce się wreście wybrać nad wodę, niestety wstyd mi jest pokazać się z takim czymś. Mam wiec pytanie - jaką metodą mogła bym się pozbyć tego owłosienia na dłuższy czas, albo lepiej jak zrobić by tych włosków było coraz mniej i coraz jaśniejsze? Prosze pomóżcie!

Gość endokrynologa odwiedź

aby trwale usunąć włosy należy poddać się kilku zabiegom laserowej depilacji - u kosmetyczki. to jedyna metoda trwale - czyli bez odrastania - usuwająca włosy.

Gość michiyointeria.pl
hm a czy pomogłyby jakoś tabletki zmniejszające poziom testosteronu???

Gość endokrynologa odwiedź
nie wiem. możliwe, że tak. możliwe, że podczas leczenia usunięte włosy nie odrastałyby aż w takim stopniu.

podobno niektóre pigułki antykoncepcyjne działają korzystnie na nieporządane owłosienie. Moje Diane 35, przepiasane także ze względu na trądzik są uważane za takie. Ale nie zauważyłam drastycznej poprawy cery, więc nie wiem czy można liczyć na redukcję problemów z włosami... :]