Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olcccia

otarcia po stosunku-jak załagodzić?

Polecane posty

Gość olcccia
tak, ale mi chodzi o cos co nietylko nawilzy ale tez odkazi troche albo pomoze w regeneracji:)

Gość aniuś26
Witajcie dziewczyny. Ja kocham się z moim mężczyzną codziennie i niegdy nie miałam takich urazów. Niestety przez tydzień nie kochalismy się ze sobą, a po tygodniu jak zaczęliśmy to teraz cierpię jak jasna cholera. Nie dość że mam obtarcia na zewnątrz to w środku też. Normalnie wysiusiać się nie można po piecze niemiłosiernie. Poprostu skórka się obtarła dość mocno i pękła a w niektórych miejscach to wygląda tak jakby się odciski porobiły takie jak po obtarciu z niewygodnych butów. Od wczoraj smaruję to maścią Tribiotic ( bez recepty, 1,60 za 1g saszetkę). Dziś Pani w aptece doradziła mi jesze Multibiotic , który można naprzemiennie stosować z Tribioticiem. Podobno do 3 dni ma być po sprawie. Oby bo póki co to boli strasznie. Znacie coś co bardzo szybko goi ranki wewnątrz błony sluzowej?

Gość carmelanka
Kiedys z moim chlopakiem zrobilismy to 7 razy, na d dzien strasznie pieklo. Udalam sie do ginekologai przepisal mi jakies globulki teraz juz wszystko jest ok i mozemy wrocic do starych przyzwyczajen :D

Gość krowka muuu
trzeba zadbać o dobre nawilżenie przed a po stosunku ja używam clotrimazolum lub zwykłej maści alantan i jeszcze łykam lacibios femina, żeby odbudować florę bakteryjną po tych całych obtarciach

Gość kajko91
Hej. moim problemem jest to ze nie mam podraznien tylko puchna mi wargi sromowe po seksie;/ sa strasznie duze i troszke bola. rozumiem ze ma sie podraznienia kiedy jest np za malo sluzu ale o spuchnieciu warg nie slyszalam. co o tym sadzicie?

Gość Julcia35
Mi też puchną . Po prostu faceci nie są delikatni i tu jest cała przyczyna. Jak sie dorwą do nas to myslą, że im mocniej tym fajniej. Mówiłam swojemu już kilka razy ale ciągle kończy się tak samo- obtarcia i opuchnięcia. O nadrywaniu brodawek nie wspomnę...

Gość zdziśka
Hej! Od trzech dni (jakoś tak) odczuwam pieczenie w okolicach sromów, a po stosunku i w pochwie. Byłam dziś u ginka (udało mi się wleźć bez rejestracji i poza kolejką ^^) i powiedział, że wszystko jest dobrze, nie widzi żadnych zmian ani podrażnień. Ale... mam pewne obawy, gdyż jakieś trzy tygodnie temu wyleczyłam się z grzybicy i o. Nie wiem, kurde, co to jest. :( Lekarz powiedział, że to na bank nie jest to. Okej, więc grzybicę wykluczam, tym bardziej, że mam inne objawy. Może to od płynu albo od tego, że podczas okresu(skończył się 5 dni temu) za rzadko zmieniałam tampony?... :( Wyczytałam tu nazwy różnych maści, tabletek i innych rzeczy i mam dylemat. Jednakże ginek profilaktycznie zapisał mi coś (nie powiem Wam niestety co, bo napisał jak kura pazurem. :/ Lek kosztuje 4 dychy i mimo wszystko nie bardzo mi się uśmiecha wydawać tyle kasy z racji tego, że jestem studentką na pierwszym roku na utrzymaniu rodziców... :/

Gość juuki
Drogie ! Pomocy ! Mój partner lubi ostry sex i zawsze wszystko było wporządku. Jednak po ostatnim razie mam tak potwornie obratre wargi sromowe mniejsze... najbardziej przy łechtaczce... szczerze, nie wiem jakim cudem do tego doszło, bo wszystko odbyło się jak zawsze... Potwornie piecze i boli przy poruszaniu się, co gorsza, uwalnia się jakiś dziwny, bardzo gęsty biały śluz. Boję się, że powstanie stan zapalny. Jak narazie posmarowałam to maścią nagietkową, zawsze pomagała na drobne problemy... Obawiam się jednak, że tym razem nie wystarczy. Za tydzień jestem zapisana do ginekologa, ale juz tyle naczytałam się o zapaleniach sromu itp że boję się że przez ten tydzień się pogorszy :( Możecie mi cos doradzić? Jakąś maść? napary? Co zrobić?

Gość zdziśka
Idź do ginekologa ot tak, bez kolejki. Zrobiłam tak niedawno. Poszłam i powiedziałam pani w recepcji, że mam "tam" zaczerwienione i piecze, że boję się, że może to być grzybica albo coś innego. Kazała mi poczekać, aż wyjdzie pacjentka i od ręki mnie przyjęto. Na szczęście okazało się, że to nic takiego - lekkie obtarcia po współżyciu. ^^

mam pytanie jakiś czas temu postanowiłam zacząć współżyć z moim facetem. Niestety pierwszy raz nie wyszedł, po prostu za bardzo mnie bolało. Po kilku dniach wejście do pochwy stało się obrzmiałe, twarde i ciasne. Może trochę piecze, ale określiłam bym to bardziej jako dyskomfort niż coś bolącego . Co to może być i czy miałyście może podobne objawy? cy może to być efektem używanie gumki albo jakiegoś zakażenia? Dzięki za info.

Gość martyna32
Przy nadwrażliwości czy suchości pochwy w trakcie stosunku polecam nawilżający żel Feminum, jest niedrogi, wydajny i nie klei się. Warto sprawdzić u lekarza czy ból przy stosunku nie jest spowodowany infekcją. Przy zwykłych obtarciach i niewielkich zaburzeniach flory bakteryjnej po stosunku świetny jest ziołowy płyn Azucalen - rozcieńcza się go (1 łyżka na litr przegotowanej wody) i takim roztworem obmywa się zewnętrzne narządy. Dla wyrównania flory bakteryjnej gdy już nic nie piecze warto zastosować dopochwowo Lactovaginal. Natomiast przy podejrzeniu infekcji - świąd, pieczenie, upławy dla złagodzenia objawów do momentu wizyty u ginekologa(!) polecam nagietkowe tabletki dopochwowe Calendulin. Wszystkie preparaty niedrogie i bez recepty. I pamiętajcie, jeśli to nie są zwykłe obtarcia i przykre objawy utrzymują się, NIEZBĘDNA jest wizyta u ginekologa. Nieleczone infekcje prowadzą do wielu nieodwracalnych powikłań z niepłodnością włącznie. I dziewczyny, CYTOLOGIA raz na rok, błagam!! Badanie trwa chwilę i NIC nie boli!

Gość juuki
Zgadzam się z poprzedniczką. Poprzednio objawy po prostu ustąpiły po kilku dniach i keidy dostałam sie do gnekologa, juz było ok (ale smarowałam to 3 razy dziennie Clotrimazolem - jest na prawdę dobry na łagodne stany). Niestety, sytuacja się powtórzyła. Tym razem postanowiłam to sprawdzić, bo otarcia bolą, a to piekło. Tego samego dnia zadzwoniłam do ginekologa i wcisnęłam się w kolejkę. Okazało się, że dostałam stanu zapalnego. Lekarz przepisał mi 10 tabletek dopochwowych na receptę Ginalgin i maść - Piamfukort. Poza tym, zalecił abstynencję seksualną. Po dwóch dniach czułam się juz doskonale. Pomyslałąm więc, że juz jest ok, a reszta tabletek to po prostu zapobieganie nawrotom. To był mój największy błąd. Przyjechał mój chłopak, a ja nie sądziłam, że musimy się powstrzymywać - wkońcu mi przeszło. Podczas samego stosunku odczuwałam tylko lekki ból. Po było o wiele gorzej. Ogromne pieczenie, ból... koszmar. Nie mogłam spać pół nocy. Płakałam z bólu. Co więcej, bolało również mojego partnera, na szczęście tylko chwilę. Jeśli więc lekarz kiedyś Wam cos zaleci - to go słuchajcie. Po to siedzi 6 lat na studiach i robi wszystkie te staże i specjalizacje, żeby wiedzieć, co robić.

Hej dziewczyny, piszecie tutaj, że kochacie się raz dziennie, lub kilka razy dziennie i macie otarcia- w takim wypadku to rozumiem. Ale ja naprawdę kocham się baaaardzo nieregularnie, bardzo rzadko, z różnych przyczyn. raz na miesiąc? więc rzadko, a mimo to, po każdym stosunku mam potworne otarcia, że aż sprawia mi ból zwykłe chodzenie. Nie powiem, żeby partner był nadzwyczajnych rozmiarów.... nie wiem co się dzieje:( macie jakiś sposób na to? podmywa się zawsze po środkami do higieny intymnej, pare razy próbowałam maści itp. i nic...

Gość koala60
JEŻELI MASZ OTARCIA WEWNĄTRZ TO UŻYWAJ ŻELU NAWILŻAJACEGO A JEZELI UŻYJESZ JEGO TROCHĘ WIĘCEJ TO WYPLYNIE CI NA ZEWNATRZ I UCHRONI PRZED OTARCIAMI

Gość blueberry4@o2.pl
Witam, Mam pewien problem. Jak się kocham z moim chłopakiem to odczuwam ból przy wejściu do pochwy...Jest tak okropny, że nawet nie może mi wsadzić penisa, gdyż mnie strasznie piecze. Używamy czarnych durexów arouser. I zauważyłam, że jest tak tylko w momencie kiedy on próbuje we mnie wejść. Zastanawiam się czy nie jestem przypadkiem uczulona na te prezerwatywy, gdyż po wszystkim już nie odczuwam takiego pieczenia. Co to może być i jakie maści/ preparaty polecacie, aby sie tego pozbyć? Chciałabym aby było normalnie i nie ukrywam, że ten problem jest dość uciążliwy.

Gość tylko petting
I dlatego uprawiam tylko petting. Orgazmu pochwowego i tak nie mam, a przynajmniej nikt mi nic nie wsadza do środka, nie mam żadnych obtarć ani schizy ciążowej :o

Gość aguś95
pomocy! Dziewczyny od pewnego czasu w trakcie stosunku puchną mi wargi sromowe i strasznie mnie boli, przez co nie mam przyjemności z seksu. Dlaczego tak sie dzieje?

Gość mixa123
witam. Mam taki problem, że podczas włożenia członka do pochwy odczuwam niemiłosierny bol cos w stylu jakby odcisk mi sie zrobil, strasznie to boli i piecze. kiedy wyciagnie członka od razu czuje ulge. nie moge sie normalnie kochac... lekarz tez nie wie co jest grane przepisal mi lek na nawilzenie ale nic nie pomaga. Moze ktos ma podobnie ? ktos moze cos poradzic ?

Gość gość
alantan Polecił mi mój ginekolog

Gość gość
maść Clotrimazol - ginekolog mi zalecił po ostrym seksie

Gość gość
A może masz po prostu problem z nawilżeniem i suchością pochwy. Ja przy pigułkach miałam podobny problem co ty, suchość pochwy i bolesne stosunki. Niestety bardzo nieprzyjemne uczucie. U mnie sprawdził się Hydrovag, który polecił mi mój ginekolog. Globulki zawierają dużą ilość kwasu hialuronowego, więc bardzo dobrze nawilżają i dbają o okolice intymne. Dodatkową zaletą globulek jest to, że świetnie się wchłaniają i nie brudzą bielizny. Zrób sobie 7-dniową kuracje podstawową, potem możesz stosować go co 3 dni dla uzyskania długotrwałego efektu. Ja go stosuję i u mnie się sprawdził w stu procentach, wiec polecam

Gość netti29
po stosunku można posmarować okolice warg sromowych provag żelem, ma działanie nawilżające i ochronne, delikatny żel do mycia, uważać przy wycieraniu ręcznikiem czy papierem toaletowym

Gość gość
O nadrywaniu brodawek nie wspomnę... xxx Jezu, kochasz się z sadystą? Ugryzłabym go w ptaka to by wiedział co to znaczy "za mocno"...

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Tylko częszcze stosunki pomogąJezeli robicie to raz na 3 miesiące wtedy jest problem.

Gość gość
Ja stosuj właśnie clotcilazolum i mi to pomaga, mimo że to na coś innego. ;)

Gość gość
Nie wiem dlaczego, ale ostatnio często mi się zdarzają takie otarcia. Raz że jest to bardzo bolesne, a dwa, że to najprostsza droga do infekcji intymnej jakiejś. Dlatego na wszelki wypadek biorę probiotyk dla kobiet lacibios femina, żeby florę bakteryjną pochwy chronić, a do tego używam specjalnego żelu tej samej marki do mycia, który łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie.

Gość gość
Probiotyku nie używałam, ale tego żelu do mycia tak i uważam, że jest rewelacyjny. Fantastycznie nawilża, łagodzi podrażnienia i daje mi komfort na wiele godzin.

Gość gość
Żeby nie miec otarc dobrze jest zapobiegac ich powstawaniu. Ja stosuje globulki Hydrovag, które przywracaja naturalne nawilżenie intymne, powlekaja błony sluzowe i uelastyczniją je dzięki czemu nie sa podatne na otarcia i powstawanie ranek. W razie czego globulka przyspiesza gojenie ranek i chroni przed infekcjami.