Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w bezradnosci

Nie dostalam sie na studia

Polecane posty

jak myslicie czy jes jeszcze jakas szansa? moze gdzies przyjmuja jeszcze papiery? poradzcie plissss

Gość straszne

Gość dżamajska dziewczyna
nie martw sie, moze jestes na liscie rezerwowych? moj brat byl na 110 miejscu na liscie rezerwowych i tyle osob zrezygnowalo ze teraz jest szczesliwym studentem drugiego roku politechniki poznanskiej, o ile zaliczy poprawki :D :D glowa to gory ^_^

Gość Frenegonda
Nie ma szans, tłuczków nie przyjmują. Do knajpy na zmywak albo do obierania ziemniaków. Ewentualnie do pielenia ogródka u jakiegoś "chłopa". :D

Gość jam Minister edukacji
Nie martw się, zaraz jakieś studia CI wymyslimy;)

a pewno ze sa np zaoczne do polowy wrzesnia zalezy na co chcesz isc???ja juz mam ilcencjat ale ide na zaoczne mgr na fizjoterapie i do 15 wrzesnia mozna skladac papiery:))

Gość jeszcze przecież
zawsze były nabory we wrzesniu.Poza tym dużo osób składa papiery na wiele kierunków i potem rezygnuje i idzie na jeden wybrany wiec się zrobią wolne miejsca.A jak nie - zawsze można na rok zrobić sobie przerwe, np. wyjechać do pracy do Anglii i spróbowac ponownie w przyszłym roku. Głowa do góry.Świat sie nie skończył.

Gość Frenegonda
Studia - kirunek:łopatologia działkowa lub zmywalnia naczyniowa

hihi to sadze iz zapisy sa przez caly rok 24h na dobre:)) wpisowe 2 lopaty lub 5 litrów ludwika:))

he he dzieki :) ale znalazlam cos chyba dzieki glupiemy giertychowi robia nowy nabor na wrzesien wiec moze jest jeszcze jakas nadzieja

a jak nie to zostaje mi lopatologia moze w anglii bynajmniej jezyk podszkole hehe. Ale jednak mam nadzieje ze cos uda mi sie jeszcze wykombinowac :)

Gość a gdzie zdawałaś
tzn. na jakie Uniwerek, na jaki kierunek i ile miałaś punktów??

Gość a gdzie zdawałaś
nie mówi się "bynajmniej język podszkole.:o Chyba PRZYNAJMNIEJ język podszkole. Bynajmniej to znaczy- "wcale nie":) Np. -Zabrałeś moje klucze? -Bynajmniej. -Podoba ci się on? -Mi??? Bynajmniej.

Gość na studia dzienne
trzeba mieć wszystkie wyniki na poziomie powyżej 75% punktów. Zawsze tak było. Powyżej tego progu już można było mieć spore nadzieje na przyjęcie:) Chociaż też nie zawsze się udawało... A teraz trzeba mieć trochę więcej, bo jest matura no i ona jest jednak sporo łatwiejsza. Ale jak z każdego przedmiotu będziesz miała conajmniej 80% to masz duże szanse:)

Gość uytytrrtrtrtrrr
no, a napisac powyzej 80% biologię, historię i polski, to pestka....

Gość szefowa szefowych
Nie MI tylko MNIE na poczatku zdania albo jak sie uzywa osobno tak jak w tym przypadku!!!!!!

Gość do szefowa czegośtam
To, co się mówi a co się pisze, to są dwie różne rzeczy. Pisze się Mnie, ale większość ludzi mówi mi. Poza tym to nie jest początek zdania, tylko całe zdanie:P Także można to uznać i za początek i za koniec:p I jest to zapisa dialogu, więc tego, co się mówi... Abstrahując już od tego, że od kiedy profesor Andrzej MArkowski zasiadł w RJP, mamy dwie normy: wzorcową i potoczną. I określenie "mi" nawet na początku zdania jest uważane za poprawne. Nie jest to norma wzprcowa, a więc ta najbardziej poprawna, oficjalna itd., ale nie jest to błąd językowy. Także spadaj:P

Gość ludzie........................
nie gadajcie, że tak trudno zdać dobrze maturę z biolegii, historii itd. Jakoś inni zdawali i przeżyli. Egzaminy tez trzeba było zdawać ze wszystkiego, a zaręczam, że były one dużo trudniejsze niż te wasze maturki:o

Gość adwokacina Piotr
ty tam wyzej nie wymadrzaj sie....

Gość lipiytre
owszem mi n apoczątku zdania jest jak najbardziej błędem, a to ze duza czesc populacji go robi swiadczy tylko o tym jakie luki w wykształceniu wyniesli ze szkoły, no i....z domu.. Nie wspomnę, juz o kulturze, to spadaj, było jak najbardziej niestosowne.

Gość do ludzie....
jasne, zdrabnianie wyrazów typu MATURKI, tez dobitnie świadczy o twoim poziomie, i gdzie to takie trudne egzaminy n a studia były, ze student tej Uczelnii i kierunku taki przemądrzały i elokwentny, ale w takim jarmarcznym stylu

Gość Dżastunia
jeśli bardzo ci zalezy na tym kierunku to złóż odwołanie. odwołanie sa przyjmoweane z reguły do 2 tygodni po wynikach o nieprzyjeciu. JA tez byłam w takiej sytuacji 4 lata temu... zdałam egzaminy ale nie przyjeli mnie niby z braku miejsc< miałam mniej pnktów niz inni>. No i we wrześniu sie dowiedziałam ze wszystkie odwołania zostały przyjęte :) i tak oto jestem na 4 roku filologii germańskiej... dowiedz sie jak to by było w twoim przypadku, czy istnieje możliwo.sć składania odwołań. Ja w uzasadnieniu napisałam że akurat wybrNY KIERUNEWK MI ODPOWIADA BO ZAWSZE CHCIAŁA ITD... NO I ŻE UNIWEREK JEST W MOIM MIEJSCU ZAMIESZKANIA A NIE STAC MNIE NA WYJAZD DO INNEGO MIASTA W CELU STUDIOWANIA.

Gość kukułeczkaa
zgadza sie ja tez 3 lata temu składałam papiery na uczelnie i na jeden kierunek mnie nie przyjeli a na drugi zaproponowali wolnego słuchacza. Wiec złożyłam odwołanie że nie stać mnie na płatne ze bardzo bym chciała to studiować i przyjeli mnie!!! Wiec jak ci zalezy to pisz odwołanie - co Ci szkodzi.