Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzowazne

wazne prosze o pomoc

Polecane posty

Gość bardzowazne

mam wazne i pilne pytanie. skonczylam studia, mialam ubezpieczenie do 30 czerwca u ojca. nie ucze sie juz. zarejestrowalam sie w UP ale musialam zrezygnowac bo chcieli dac mi od razu staz, a ja nie moge go przyjac teraz z waznych powodow. wyrejestrowali mnie. nie mam ubezpieczenia. gdzie moge isc i sobie wykupic je na miesiac bo od wrzesnia bede miec prace. czy mam isc do zus-u czy np, warty???? chodzi mi o podstawowe ubezpieczenie- do lekarza, itp. prosze pomozcie.

Gość bardzowazne
up

Gość OLLEKS
Niech cięrodzic dopisze do swojego w swoim zakładzie pracy albo prywatnie bo w zusie takiej opcji nie ma

Gość bardzowazne
tata jest na rencie, amma nbezrobotna... a nie mozna wykuupic takiego czegos????

Gość olleks
W zusie nie. W prywatnej przychodni albo w tow. ubezpieczeniowym tak.

Gość bardzowazne
np w PZU??? i to bedzie tak samo jak w zusie???? nie wiesz ile to kosztuje? jakie towarzystwo polecasz?

Gość olleks
A co ja informacja turystyczna ? Masz coś pewnie na miejscu. A i dopytaj w zusie czy do ubezpieczenia ojca nie można.

Gość CrueltyBroughtTheOrchids
Zadzwon do NFZ ja mialem taki sam problem kilka lat temu ale wtedy bylo sie ubezpieczonym do 4 miesiecy po ukonczeniu studiow. Teraz jest chyba podobnie. http://www.gazetakadrowego.infor.pl/porady-na-dzis/33837,Czy-do-ubezpieczenia-zdrowotnego-mozna-zglosic-dziecko-pracownika--ktore-ukonczylo-studia.html

Gość bardzowazne
wybacz nie chcialam byc nachalna, mam b. trudna sytuacje w domu i jeszcze to... zadzwonie do PZU, z zusem nie bede chyba kombinowac bo ostatnio na ksiazeczke czekalismy miesiac, i nie wiadomo czy sie zgodza... dziekuje za pomoc

Gość taka jedna co się pyta
no idz poprostu do przedstwiciela np PZU i się ubezpiecz na dany czas

Przez 4 miesiące od ukończenia studiów najprawdopodobniej jesteś UBEZPIECZONA, sprawedź to w NFZ

normalnie ja chyba za dobry jestem ;) Tak, zgodnie bowiem z przepisami prawo do świadczeń opieki zdrowotnej dla osób, które ukończyły szkołę średnią lub wyższą, wygasa po upływie 4 miesięcy od zakończenia nauki lub skreślenia z listy uczniów lub studentów. Oznacza to, iż jeszcze przez 4 miesiące od daty skreślenia z listy uczniów, syn zachowuje prawo do świadczeń opieki zdrowotnej. Podstawa prawna: art. 67 ust.5 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. Nr 210, poz. 2135). http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=6&dzialnr=19&artnr=1431&b=1&szukana=%B6wiadczenia+zdrowotne+4+miesi%B1ce

Gość bardzowazne
bardzo serdecznie dziekuje osobie z angielskim nickiem- neistetty nie umiem gho powtorzyc :) bardzo dziekuje, zadzwonie ejszcze do NFZ