Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aspara

jak się pisze odwolanie przy nie dostaniu się na na studia?

Polecane posty

Gość aspara

mam wspniala przyjaciółkę,wielką miłośniczkę sztuki..już ją wykopali przy rekrutacji na ASP a nawet na jej awaryjnym kierunku historia sztuki jest na lisćie rezerwowych...cóż,sama sie wszystkiego uczyła...w naszym prowincjonalnym ogolniaku nie bylo ani godziny zajęć z historii sztuki,a ona i tak zdała ją nieźle... słyszałam,że w takim wypadku należy napisać dobre odwołanie....co w takim odwołaniu należy uwzględnić,jak to napisać? ona się trochę podłamała,więc postanowiłam jej pomóc.a może ktoś z Was juz pisal a może ma nawet taki wzór jeszcze na komputerze i mógłby mi przesłać? będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc

Gość podnoszeeeee1
bo sama jestem ciekawa

Gość podnoszeeeee1
dlaczego nic nie da, Kwiecie?:(

wiem z doswiadczenia... No chyba, ze jakis taki naprawde powazny i smutny powod... (ale to co opisujesz to nie podpada... :( ) ale zawsze mozna napisac... A nuz nie mam racji ;)

mam pare kolezanek, ktore dostaly sie na Uniwerek Wrocławski wlasnie z odwolania!!! Bardzo duzo ludzi sie tak dostaje bo na poczatku zawsze jest sztuczny tlum a potem okazuje sie, ze sa wolne miejsca :)

To cos innego dostac sie z listy rankingowej po zwolnieniu miejsc... Ale jakby sie te miejsca nie zwolnily to zadno odwolanie by nie pomoglo ;)

Ehh... w odwolaniu nie chodzi o jakis smutny powod tylko o to, zeby przedstawic sie z jak najlepszej strony, wymienic wszystkie swoje zainteresowania i osiaganiecia, najlepiej oczywiscie zwiazane z kierunkiem, na ktory chce sie dostac ;) nie ma jednego uniwersalnego wzoru, trzeba napisac wlasnym slowami. Tak, zeby przekonac komisje :) dobre odwolanie moze naprawde duzo zmienic!!! A moje kolezanki nie dostaly sie i w pierwszym i w drugim naborze tylko wlasnie z odwolania, wiec jakims cudem miejsca sie jednak znalazly ;) Powodzenia

w takim razie zalezy od komisji... U nas takie odwolania jak opisane powyzej (o zainteresowaniach, ze bardzo chce itp...) byly czytane w ramach ralaksu i odkladane na boczek z nuta poblazania i wspolczucia... NIe bylo miejsc dla tych osob. CHyba, ze sie zwolnily - ale wtedy pierwszenstwo mialo miejsce na liscie rankingowej, a nie jakies odwolanie... Z odwolania dostaja sie u nas np. osoby z domu dziecka.

To moze w takim razie zalezy od uczelni :) na UWr wiem, ze warto pisac bo to duzo daje. Sama na pewno cos bede kombinowac jak sie nie dostane ;)